Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » KDC kaputelefon loggolás

Témaindító: wartburg, idő: Júl 30, 2026
Lapozás: OK   3 / 3
(#) wartburg válasza wartburg hozzászólására (») Pé, 22:48 /

Még egy kérdésem lenne:
Ti milyen illesztő áramkört használtatok a busz és az Arduino között, ami biztonságosan 0-5V-os digitális jelet ad, de garantáltan nem okoz rövidzár-hibát a KDC központnál (mint ahogy azt korábban egy zéneres megoldás tette)? Sima analóg optocsatolóval (pl. PC817) próbálkoztam, de nagyon torzítja a jel éleit. Gyors, logikai optocsatolót (pl. 6N137) érdemes ideépíteni, vagy ti hogyan oldottátok meg a tiszta négyszögjel fogadását?"
(#) bbb válasza wartburg hozzászólására (») Pé, 22:54 /

Mi szkópot dugtunk rá, nem arduino-t, annál nem kellett külön játszadozni.
(#) wartburg válasza bbb hozzászólására (») Pé, 22:59 /

Szópot még a legelején én is rádugtam. Abból kb ugyanolyan jelalak jött le, mint a Te augusztus 11-i hozzászólásodban. Meg fogom még egyszer nézni szkóppal, a bejövő nyers jelet is, és az optocsatoló utáni jelet is. Kíváncsi vagyok az eltérére.
(#) Josi777 válasza bbb hozzászólására (») 15:42 /

ESP32-vel, 1 msec mintavételezés. Ezt kell megfejteni
Természetesen nem ebből az egy mintából.

kapu.png

(#) wartburg válasza Josi777 hozzászólására (») 16:54 /

Szia!
Hogy haladsz vele? Neked sikerült?
EPS32-m nincs, párezer forint lenne, de szerintem ami (egyelőre) picoscope-pal nem megy, az ezzel sem fog menni. Plusz előbbivel közvetlenül tudok rámérni, mondjuk 10V-os méréshatárral.
És még így is nagyon szabálytalannak tűnnek az elvileg négyszögjelek(?) és a köztük lévő szünetek. Én egyelőre semmit nem tudok belelátni a jelsorozatba. Nem ugrik elém a binárisan kódolt csengetőkód.
(#) proba válasza wartburg hozzászólására (») 17:07 /

Ha ilyenre vetemednék, felcsengetnék a saját lakásomba, azután egyel magasabb, majd egyel alacsonyabb számra. Úgyis látszik az eltérés. Ha meg kódolva van a lakásszám, akkor eléggé buktaszagú a project.
(#) Josi777 válasza wartburg hozzászólására (») 19:16 /

Amit lehet, közzéteszek, de nincs rá korlátlan időm. Úgy tűnik, hogy nem igazán négyszögjel. Most a jelsorozat időbeli lefutását kell megmérni. Ez úgy történik, hogy kell keresni egy határozott trigger pontot. Ez meg is van, egy lefutó él a 8,2V-ról nulla voltra. Majd ettől a ponttól kezdve kell az adatokat az idővonalon mind a két irányban rögzíteni. Amit linkeltem kép, azon a Trigger-n időablak látható, a trigger jelalak már nem. Ezt egy körpufferes adatrögzítéssel érem el.
(#) szs válasza wartburg hozzászólására (») 19:38 /

Olvasgatom én ezt a topikot, és értem is a problémát.
Csak azt nem, hogy miért kene itt "loggolni".
Simán fel kell csöngetni, hogy "postás vagyok", aztan megtudod, beengednek-e. Es csak azokkal beszélni utólag, ahogy mondtad: értelmesen.
Az összes többi ember nyomonkövetése eléggé visszás.

Momdhatom úgy is: ha én társasházban laknék, és megtudnám, hogy követik, ki csöngetett hozzám -hát ha megtudnám, ki követett, páncelozhatná a valagát...
A hozzászólás módosítva: 19:44
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem