Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   222 / 222
(#) mateatek válasza szs hozzászólására (») Aug 24, 2026 /

Belefutottam náluk egy termékbe, amivel érdekes tapasztalataim vannak. Akkus behajtó, 150 Nm.
Megvettem, hazavittem, majd egy-két perc használat után meghibásodott az elektronika. Szó nélkül cserélték. Majd ezután használtam és megint csak meghibásodott. Másféle módon és az én hibámból, de ezt ott nem tudják, hát visszavittem
Megnézték az applikációt és kijelentették, hogy csak egyszer van visszáru és már el is fordultak.
Azóta megjavítottam és azóta is használom, de furcsa volt. Az 5 év garancia csak egyszer működik?
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Aug 24, 2026 /

Én aliról vettem tavaly viszonylag olcsót, viszont meglepően jót. Panelfalba úgy fúrta be a lyukat, öröm volt használni.
Ilyet vettem, persze másik eladótól, mert akitől vettem annál már nincs: Bővebben: Link
(#) erbe válasza bbb hozzászólására (») Aug 24, 2026 /

Ne csodálkozz rajta! Ha kicsit hosszabbra és vastagabbra állítod, egyből meglátod, hogy ez bizony komolyabb termék.
(#) jani1987 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 24, 2026 /

Fúrt már valaki lyukat fába 65-ös szeggel? Én igen.
(#) granpa válasza mateatek hozzászólására (») Aug 24, 2026 /

Akkor étvertek, mert minden árúra, -függetlenül, hogy első, vagy cserélt darab-, érvényes a jótállás.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 24, 2026 /

Fába nem kunszt, abba már fúrtam szinte mindennel, aminek kilapítottam, vagy megreszeltem a "hegyét". Téglába is betonvassal.
(#) erbe válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 24, 2026 /

Gyerekkoromban sokat fűrészeltünk lombfűrésszel. Volt fel-le húzogatható csavarorsós furdancsunk szorítópofával. Beleillő szeget meglapítottunk, csípőfogóval és reszelővel megéleztük. Azzal tökéletesen lehetett fúrni fát, furnért. Ha éppen belülről kellett kivágni darabot, ott át kellett fúrni előbb, hogy a fűrészt át lehessen bújtatni.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2026
(#) tufatofu válasza mateatek hozzászólására (») Aug 24, 2026 /

Ha nincs applikáció (mint például nekem), akkor hol nézik meg, és pl. egy Debrecenben vett fúrót Szombathelyen viszik vissza a blokkal? Annyi helyen rögzítik már az emberek szokását, pénzköltését, mozgását, hogy egy 20ft-os akciós nápolyiért én nem kértem belőle, hogy még egy bolt is nyilvántartást vezessen rólam.
(#) Hutty válasza erbe hozzászólására (») Aug 25, 2026 /

És tegyél hozzá még kb. 1000 forint + adót / megrendelés. Akkor már itthon is vannak egész jók.
(#) bbb válasza Hutty hozzászólására (») Aug 25, 2026 /

3,81€ az inkább 1400Ft (vám+áfa), de így van, most már drágább ugyanaz, mint amikor én rendeltem tavaly. Most kipróbáltam, betettem négy hasonló fúrószárat a kosárba és elvittem a megrendelésig, csak egyszer vonja le rá ezt a plusz adót, így pedig eloszlik köztük (legutóbb is vagy hét-nyolc félét rendeltem különböző méretekben). Ha az ember berendeli a készletet magának, akkor is ugyan annyi rajta a vám, 6-8 darabnál meg már párszáz forint rakódik rá darabonként.
(#) uniman válasza bbb hozzászólására (») Aug 25, 2026 /

Ennyi pontosan...most 2 különböző modult egy "büntető-díjjal megúsztam.

amp.jpg

(#) szs válasza mateatek hozzászólására (») Aug 25, 2026 /

Jól becsaptak.
-előszöris: jótállás a magyar neve (valószínűleg azért szeretik a "garancia" szót, mert azt gondolják, bele lehet magyarázni bármit. Pedig ugyanazt jelenti, ha a praktikumot nézzük)
-masodszor: a jótállás az nem visszáru. Annak egész mas a jelentése.
-harmadszor: a jótállás mindig az adott árura vonatkozik, az átadasától számít a határidő. Ha a tizedik csereterméket kapod, akkor annak az átadásától.
(És teljesen lényegtelen, hogy önként vállalták a kötelezőn felülit. Ha leírták, be kell tartani. Mint ahogyan a vállalkozások felé EGÁLTALÁN NEM kötelesek jótállást vállalni, de ha vállaltak -írásban- akkor nincs vissza)

Egyébként én 3 éves vállalásra emlékszem náluk, de ha 5, az sem baj.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2026
(#) vision61 válasza szs hozzászólására (») Aug 26, 2026 /

Idézet:
„Egyébként én 3 éves vállalásra emlékszem náluk, de ha 5, az sem baj.”

Jól emlékszel, annyi kivétellel, hogy csak magánszemélyeknek adják a 3 év garanciát. Ha ugyanazt a cégem nevére veszem, akkor csak 1 év.
Az 5 év pedig a Performance termékeknél van.
(#) erbe hozzászólása 14:04 / 2

Párhuzamos fúró

Precíziós szerszám több azonos méretű párhuzamos furat készítéséhez.
(#) Gafly válasza erbe hozzászólására (») 14:23 /

Azon gondolkodom, hogy 5 mm vastag víztiszta plexit (fene tudja, vagy polipkarbonát) 1 méter hosszan, hogyan lehet szépen (nincsen rajta fólia) elvágni.
És ha már sikerült, akkor öklömnyi lyukat is bele.
Kalandorok kíméljenek, mert vagy húsz rugó egy ekkora darab.
Fogkrémes fényezés az tényleg (soha nem próbáltam, de állítólag) igaz?
A hozzászólás módosítva: 14:25
(#) erbe válasza Gafly hozzászólására (») 14:28 /

Nem árt tudni, micsoda, mert a plexi könnyen törik. Acetonnal meg lehet állapítani. Habvágó huzallal. Széle kicsit felgyűrődik, de a vágás precíz. Lyukat meg körkivágóval. Arra legalább jó a keményfémlapkás kínai készlet.
Ha polikarbonát, le lehet ragasztani a vékony csomagoló ragasztószalaggal. Akkor már lyukfűrésszel is lehet vágni. Plexiről kockázatosabb a ragasztó lemosása.
Még nem políroztam ilyesmit, pedig jó lenne kipróbálni. Van néhány elhomályosult szemüvegem. .
A hozzászólás módosítva: 14:35
(#) Gafly válasza erbe hozzászólására (») 14:39 /

Kis darabokat én kézbe fogott fémfűrészlappal szoktam, hokedli szélén.
Na ez már konyhasztal, pokróccal, és több emberes. Meghát mire végig eketelem azt a métert, közben ember legyen a talpán ameddig fogja a másik felét ránézésre egy hétig.
Fólia nincsen rajta, de az szerintem ideiglenesen maszkoló szalaggal kiváltható.
Következő: »»   222 / 222
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem