Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   220 / 220
(#) bubuszoft válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2026 /

Ez így igaz! De aztután ha már átraktad macroba, onnantól kezdve vége
(#) Alkotó válasza bubuszoft hozzászólására (») Szept 17, 2026 / 1

Nem értem mire gondolsz. Továbbra sem látom hol lenne bármilyen akadálya már a mostani verzióban is, akármilyen alkatrész tetszés szerinti szerkesztésének.
Ha komponensé teszed (ami egy külön opció), akkor onnantól kaphat pozíció számot és érteket, és ezekkel együtt tudod kényelmesen mozgatni. Ha valamiért hozzá kell nyúlni, akkor megszünteted a komponens állapotot, és azonnal szét tudod lakatolni, majd innentől bármit csinálhatsz vele.

így.jpg

(#) elektroncso válasza bubuszoft hozzászólására (») Szept 17, 2026 / 2

Egyáltalán nincs vége. Én is sokszor használom. Sőt nekem az elkészült paneltervek is gyakran makróként vannak elmentve. Mellékelem a megoldást lépésről lépésre.
U.i: Ha végeztél akkor az egészet ki kell jelölni, a "Built group" gombbal le kell zárni majd a "Component..." gombbal újra alkatrésszé tudod tenni és onnantól paraméterezhető. Ha szükséges makrókén elmenthető.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2026
(#) Ódenka válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 18, 2026 /

Évek óta alkalmazom ezt a módot magam is.
(#) bubuszoft válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 18, 2026 /

Valamiért eddig nem hozta elő, de most frissítettem a HUN verziót, és most már feldobja! Örök hála!
(#) niedziela válasza bubuszoft hozzászólására (») Szo, 17:34 /

Érdemes friss, és tàkolàs nélküli programot hasznàlni.
(#) bubuszoft válasza niedziela hozzászólására (») Vas, 8:32 /

Ne tákolásos programot használok, csak Magyart
(#) Alkotó válasza bubuszoft hozzászólására (») Vas, 8:51 / 1

Ennek a programnak nincs hivatalos magyar változata. "maszek magyarítás"-ok vannak, amiket semmiképpen sem akarok leszólni, mert sok munka van/lehet benne, de mégis csak egy belepiszkálás. Természetesen ettől lehetnek hibátlanok.
Esetedben is szinte biztosra vehető, hogy nem egy "magyarítás frissítés" oldotta meg a problémát, hanem a módszer megismerése.
(#) bubuszoft válasza Alkotó hozzászólására (») Vas, 9:41 /

Köszönöm
(#) niedziela válasza bubuszoft hozzászólására (») Vas, 11:06 /

Oda kell figyelni mert a magyaritàssal is el lehet rontani.
Ezt tapasztalatból mondom.
(#) Ódenka hozzászólása Sze, 18:53 /

Módosított furat, marás

Üdv!
Tanácsot kérek.
Kis jelzőizzókat szeretnék használni nyáklapra, azon keresztül rögzítve és a furatukat ki kell egészíteni egy kis félkör kivágással, mintegy azt megtoldva. A lámpa foglalata egy kis "dudorral" biztosítja, hogy a rögzítő anya meghúzása közben a foglalat ne tudjon elfordulni.
A szükséges furatom 8 mm, a módosítás rajta egy 3 mm-es félkör, ami kinyúlik az alap furatból.
Megszerkesztettem és kijelöltem az "O" rétegre - körvonal - ezt tudhatja a kivitelező, hogy egy ilyen módosítást figyelembe tud venni, használni? A S1 rétegre pedig ráraktam egy kört, ami kicsit túlnyúlik majd a foglalaton, mintegy díszítő jelleggel. Nyilván a kis módosításnál a kör kimarad, de az a rész takarva lesz a foglalat a használati, rálátási oldalon. (A fehér szögletes keret csak a rajzoláshoz van, nincs jelentősége)
A hozzászólás módosítva: Sze, 18:54
(#) Alkotó válasza Ódenka hozzászólására (») Sze, 19:41 /

Mi okozza a gondot, mi a kérdés pontosan?
Amit lerajzolsz a körvonal rétegre, azt a gyártó kifaragja. Inkább az lehet a gond, hogy az SL csak bizonyos korlátok között tud rajzolni, nehézkesen kezeli az íveket, az ívek egymáshoz csatlakozását, és az egyenes ív csatlakozásokat is.
De nem is kell hajszálpontosan passzolni a végeknek, az én ábrámon is van egy kis eltérés.
A rajzolt idomot modelleztem, szerintem ezzel semmilyen kérdés nem merül fel.
A rajzokon 0,01 mm a raszterbeállítás. Nem vacakoltam a belső sarkokkal a szélkontúrnál, de azok ott rádiuszosak lesznek, mert ilyen maróval alakítáják ki.
(#) Ódenka válasza Alkotó hozzászólására (») Sze, 19:56 /

A mellékelt ábrádon az a furat a bemarásal, amire szükségem van. Tehát, ha kontúr méretként adom meg a rajzolatomat, az lesz a végeredmény, mint az ábrádon? Ha igen, nekem ennyi elég és köszönöm.
(#) Alkotó válasza Ódenka hozzászólására (») Sze, 21:33 /

Ne furatként tekints a belső "üregre", hanem alakos marásként. Ezeket körüljárással marják ki, egy mondjuk 1,5-2 mm átmérőjű maróval.
(#) Ódenka válasza Alkotó hozzászólására (») Csü, 8:48 /

Igen a kivitel már a műszaki lehetőségek szerinti. Akkor megcsinálják kérdés nélkül...
Nemrégen egy rc szervo csatlakozó dugó egy kis kimarását is nagyon ügyesen megcsinálták, kb. 0.5mm széles és 1 mm hosszúságú egy téglalap alakzat egyik végében.
Következő: »»   220 / 220
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem