Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Mérj egyenfeszültséget DC a testhez Gnd - hez képest. Mond meg hány µF - ős a kondi . Ezek alapján ki lehet számolni . Van on- Line kalkulátor. Én már régebben csináltam meg ezt a kapcsolást,de jónak minősült. Persze kisebb karámnak,teheneknek, (elég érzékenyek és tisztelik a drótot),nem akármilyen autó gyújtó trafó jó! Erre érdemes odafigyelni! A hozzászólás módosítva: Csü, 5:36
Helló !
Mérném én, de mire a multiméter beáll a tirisztor kisüti a 25µF-os kondit . Vagy kössem ki a diakot, hogy ne dolgozzon a tirisztor ? A trafóval, vagy nélküle mérjek ? Ja ! Rendeltem Makrai nagyfesztrafót, remélem teszi a dolgát ! A hozzászólás módosítva: Csü, 6:06
Ne multiméterrel mérj,hanem analóg ,tűssel . A 25µF kondit egy picit sokallom. A trafóval mérjél.
A hozzászólás módosítva: Csü, 6:43
Nos kettőt csináltam : 4,5 VA-es Makrai trafóval .
Sajnos a szovjet c4360-as analógom beadta a kulcsot... Az egyik beindult 4..5 s.-onként ad kb.:10 miliméterről szikrát. A másik nem ad szikrát. és belenyúltam .., jól megküldött. Azon tudtam mérni a multival 240v-ról felment 260V-ra a trafó két kivezetésén ( az utolsó zsiguli trafóm... ). Vagy a DB4-es diak , vagy a 2Mega ohmos előtétje, vagy a 22µF-os elko kehes. Közben találtam egy 16µF-os kondit ,az eredmény változatlan .
A 22µF-os volt a kehes..
Megy mindkettő . Megbízható kapcsolás!
Nem tudom azt a kapcsolást ki "tervezte" de van még mit gyakorolni...
Egy trafó az ugye ellenütemű működésre van tervezve, nem pedig egy üteműre. Ráadásul egy ferrit trafóval meg két fet-tel tizedannyi fogyasztása lenne az inverternek mint azzal az 555-tranyó-vasmagos trafó megoldással. A kondin lévő feszt multiméterrel nem tudod megmérni, vagy analóg műszer vagy inkább szkóp, és nem feltétlenül kell a teljes feszültséget mérni rajta, le is lehet azt osztani 2db ellenállással akár néhány voltra.
Több éve fent van az oldalon , egy IRF3205-tel meghajtott 9/230V-os Makrai trafós (amit nem kell tekercselni !) kapcsoláson nem egészen értem mi lehet ellenütemű . Egy 12 V-os 1A-es kapcsoló üzemű táp röhögve elviszi... Azért köszi a fikázós válaszodat ! Azért is megpróbálok egy képet feltenni !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

). Vagy a DB4-es diak , vagy a 2Mega ohmos előtétje, vagy a 22µF-os elko kehes.
Megy mindkettő . Megbízható kapcsolás!