Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor

Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   308 / 308
(#) erbe hozzászólása Hé, 14:59 /

N1200

Hoztak egy ilyen vaddisznóőrt. A panelen a HEF4060 nem indul. Állítólag néha villant a LED, de nem szikrázott. Triacot nem vizsgáltam, mert addig minek?
Be lehet-e szerezni ilyen panelt? Gondolom, olcsóbb, mint 16 lábú duplapókot cserélni.
(#) proli007 válasza erbe hozzászólására (») Hé, 15:07 /

Hello! Egy 4060-at viszonylag könnyű "szóra bírni". Elsőnek a tápját nézd meg, mert ahogy látom, kondis a tápja. Aztán a Reset lábnak alacsony szinten kell lenni. Végül az oscit a 9-10-11-es lábakat. A 7-esen az órajel 16-od része van ha megy.
(#) erbe válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 15:46 /

Azzal kezdtem, ahogy leírtad. Ha nincs oszc. jel, tovább nem érdemes méregetni. Ennek ellenére leellenőriztem az összes diódát és a triac előtt a tranzisztort. 12 V-os külső tápról mértem az IC-t, arról is menne. 230 V-ról 14,5 V van az elkón.
(#) Remci válasza erbe hozzászólására (») Hé, 15:58 /

Szia!
A nagy kondin mérted a feszültséget? Olyan 600v körülinek kellene lenni. Kattogás hallatszik a panel felől? Nálam ennek a 2,5J-os változata van, abban a nagyfesz trafó ment tönkre.
(#) proli007 válasza erbe hozzászólására (») Hé, 15:58 /

Minden estre egy 4060 ritkán szokott meghibásodni. (Persze egy pásztorba azért elképzelhető atrocitás..)
(#) erbe válasza Remci hozzászólására (») Hé, 16:03 /

Az volt az első. 602-606 V körül.
(#) erbe válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 16:08 /

A táp lábakon rendesen megvan a 12 V, reset alacsony szinten. Holnap megyek a helyi alkatrész árushoz. Persze a tulajdonossal egyeztetés után.
Magyarázta, hogy először újrakötözte a hálózati tápkábelt, mert rongyos volt, majd próbálgatta. Néha villant a LED, aztán megszűnt. Kérdem, rákötötted a kerítésre? Még nem, csak próbálgatta.
Következő: »»   308 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem