Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi! Üdv!
Igen...ez egyenes kémény, de ez nem bélelés, hanem maga az önálló épített kémény - duplafalú, hőszigetelt. 26 éve "csináltam"...
Az még könnyebb !
![]()
Jó estét! Bontott de jó állapotú tipusazonos kiegyenlítő tartályt hogyan lehet tesztelni, mielőtt beszerelném a cirkóba??
Gondolom felfúvod másfél atmoszférára és vársz...
Ha jó fej vagy, akkor nitrogénnel.
VIM?
Igazad van.
Jó estét! Van lehetőség, vagy kell-e tesztelni egy bontott kiegyenlítő tartályt?
Jó estét! Fel kell fújni levegővel és azt tartania kellene. Felfújtatod most este, megméred, hogy mennyi a nyomásérték benne és majd holnap reggel ha újra rámérsz akkor ugyanannyinak kell benne maradni a nyomásnak.
Köszi! Ha lyukas a gumimembrán akkor nem tudja tartani a nyomásértéket?
Ha csak a gumimembrán lyukas de maga a tartály és a szelep rendben van, egy önálló teszt során ha a vizes oldalt is lezárod, a nyomást ugyanúgy megtartja mint hibátlan membránnal. Hiszen a tartályból nem távozik a levegő.
Ezért ha így külön teszteled a tartályt a vizes oldalt hagyd nyitva. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2026
Értelmezésem szerint a kolléga vett egy bontott tartályt, ami ott van az asztalon, és ki akarja próbálni, hogy nem-e selejtet sóztak rá.
![]() Ha már be van szerelve, akkor szerintem igazad van.
Köszi! Igen, így már értem! Üdv!
Beretta Smart 24 CSI nem indulSziasztok! Segítséget kérnék Beretta Smart 24 CSI kazánomhoz, ami jelenleg nem kezd el szikráztatni, és fix piros LED állapotba kerül kb. 15 másodperccel indulás után. (Ventillátor megy, vákuum kapcsoló kapcsol, de se gyújtás, sem a gáz nem indul meg.) Tegnapig jól működött, amikor is nekiálltam egy kisebb karbantartásnak. Jól sikerült. Laza volt a levegő beszívó cső a toldásnál, illetve szivárgott a bejövő HMV cső-hőcserélő csatlakozásnál. Ha már ott voltam, kitisztítottam az égősort ecsettel. Mindezek után leteszteltem és elindult, de mire teljesen összeraktam, már a piros lámpa fogadott. Minden tanácsot megköszönök! ?
Szia!
Víznyomás kapcsoló, Ntc hiba,vagy esetleg panel hiba.Ezeket nézd meg.
Konkrétan ezt a kazánt nm ismerem, de a általános indítási művelet a ventilátor indítása után kellene lenni valahol a ventilátor után egy levegőpresszosztát, ha az érzékeli a venti által keltett légnyomást, akkor kezd el szikráztatni, majd ezután nyitja a gázszelepet. Ha mindent jól raktál össze akkor a presszostát körül kellene a vékony csöveket átnézni. Lecsúszott, vagy esetleg valami szennyeződés kerülhetett valamelyik csőbe.
Szia! Nagyon köszönöm a tippet, nem láttam tegnap, hogy a vízkörnek is van egy NTC-je: annak a csatlakozása volt kontaktos. Igazítás után minden szépen működik. Nagyon örülök, hogy nem kell új gépet vennem, örök hála neked!
Igen, a presszosztátot lecsekkoltam, de sakrafi rávezetett a megoldásra. Nagyon köszönöm azért!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |