Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra
Kedves Topi és többiek!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam a portált! Topi! Gratula! A DCF-es órával majd 10 éve kacérkodok én is... Keresztkérdésem: Az ismertetett kapcsolásnak van-e saját "belső" órája? Tehát ha nincs folyamatos szinkronjel, akkor megy-e tovább, vagy kifagy a kijelzés? ![]() Köszi VIC
Hát egy kis időzítője van, de simán át lehet írni úgy, hogy set gombok is legyenek rajta, meg ilyesmi... meg talán ébresztő is...
Köszi!
A cikk folytatását már nagyon várom! Remélem lesz benne 1 "turbo" változat is, az általad ismertetett dolgokkal! Addig is további jó munkát! VIC
Rasiel!
Na mizujs? Müxik már? Képek? Hol tartasz?
nem akartam ezért új topikot nyitni
szeretném megkérdezni hogy nem tudtok-e vmilyen kapcsolási rajzot sima digitális órához nem kell ilyen antennás nekem ez túl drága lehetőleg olyan led kijelzős ne lcd mert, nekem este s kéne hogy látszódjon. Válaszotokat előre is köszi.
hello!
nálunk a suliban van egy ilyen óra az egyik tanár mondta hogy ez az óra meg egy c64 es vezérli az egész suli csengetési rendjét. az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne elnyomni ennek az eredeti adónak a jelét és néha egy kicsit hamarabb kicsengetni. egyébként van egy kissebb rádióadóm ami FM-ben ad 100Mhz körül de át tudnám hangolni alacsonyabb frekire.szóval valami olyan adót akarok építeni ami gombnyomásra tudná sugározni a 8 órás jelet.
Ehh, mindig csak a lógás, mi...?
Nem tudom, milyen fajta DCF óra lehet az, de ez nem úgy működik, hogy állandóan veszi az adást, és úgy írja ki "magára" a számokat. Időnként szinkronizál, ez szerintem változó, az enyém például minden éjjel 2 óra környékén szinkronizál egyet, aztán elvan egy napig. Ezen kívűl csak akkor szinkronizál, ha elveszti a jelet, megszakad majd újraindul a tápellátása, vagy én ingerlem erre egy gombnyomással. Szerintem egy "elnyomó"-adóval nem hinném, hogy befolyásolni tudod, nem az adó kényszeríti szinkronizálásra, hanem ahogy be van programozva. Inkább a C64 progiját írjátok át...
hello!
A tanár azt mondta hogy 5 percel minden csengetés előtt szinkronizálja magát.de ha mégsem akkor otthagyom az adót 15 perc eltéréssel egy egész hétre. a c64 es hez nem férünk hozzá, de valahogy mindenkép meg akarjuk oldani, szerintem meg lehet csinálni és még mindig várom az ötleteket
Szerintem nem jön össze a DCF jelgenerálás...
A jammer-t (zavaró adót) 77,5 KHz-re építsd. A csengővezetéket csapoljátok meg 1 helyen, arra tegyetek egy rádió vevőt ami egy relén keresztül tápfeszt kapcsol a vezetékre. Ekkor az összes csengő szólni fog, mert szerintem párhuzamosan vannak kötve. Ebben az esetben a jammer felesleges. (max. 2x csengetnek-de ti már kint vagytok...)
hello!
köszi a tippeket tényleg jó ötlet a c64 átprogramozása és a relé pedig mégjobb de ezt úgy akarom megcsinálni hogy a suli dolgaihoz nem nyúlok,na meg hát elvágni két vezetéket meg betenni egy relét az nem akkora kihívás.
Értelek. Hát nem tudom, jó ötlet-e ez a csengetés-generálás. Ha hardveresen avatkoztok be, ahogy vicsys írta, nagyon hamar rájönnek szerintem, a DCF-vevőt meg ha zavarni tudod is, olyan jelet adni nem fogsz tudni Neki, hogy a Te idődre álljon be. Meg lehet, hogy hibajelzést is generál, hogy Ő úgy tudja, 8:50 van, és kap egy jelet 8:55-ről..., lehet, hogy riasztja az informatikust...
Sziasztok!
Vettem a Conrad nál egy DCF77 vevő modult. De nem ad ki jelet. Tehát az egyik kimenete mindig 0 az invertáló kimenet meg mindig 1. Vajon ahol lakom nem lehet venni a jelet? 4,7 k-s felhúzó ellnállást használok. Valami ötletetek esetleg? Előre is köszi.
Jé.....Lehet újra vevőmodult kapni?
Az antenna merőlegesen nézzen Frankfurt felé és vidd távol minden zavaró jeltől (főleg a szgép és monitora zavar). Kb 2-3 perc kellett a szinkronhoz. Hagyd a vevőt az órán egész nap, mert lehet, hogy csak 1-2 alkalommal kapja el a jelet...
Köszi, megpróbálom. A perckezdet az miként jelenik meg a modul kimenetén? Pl.1 másodpercig alacsony marad vagy hogyan?
[link=http://www.i-tip.de/projectDCF/dcfDoku.html]http://www.i-tip.de/projectDCF/dcfDoku.html[/link]
Mennyi vajon egy ilyen vevőmodulnak az ára? 2-3 ezer?
Ahhoz képest, hogy ugyanott (Conrad) már lehet kapni DCF77-es komplett kis asztali órát 1690-ért...én inkább már azt választanám, már ha egyáltalán kibelezhető külön a DCF77-es része...
Sziasztok
Szeretnék én is készíteni egy órát a megjelent cikk alapján, de sehogy nem találom a dcf77-es vevőmodult a Conrad oldalán. Lehet-e kapni vagy már nem? Esetleg másik boltban? Köszi.
Én sem találtam a honlapján, de a boltba volt belőle, sztem még van is.
Lehet kapni, de nekem pl. rendelésre hozták.
A keresőben én sem találtam meg. Telefonon elég segítőkészek voltak és elfogadták a megrendelést is.
Köszi a gyors választ.
Holnap megpróbálok elmenni a boltba, és venni egyet.
Sziasztok!
Van egy DCF –es órám, ami az erkélyen veszi a jelet, de a szabában már nem.(panellakás) Kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehetne valamit kezdeni vele, hogy a szobában is működjön? Előre is köszönöm a választ. Üdv. Gyuri
Épített vagy gyári óra? Ha épített, próbálj meg egy erősítőt rakni az antenna után. Valaki linkelt be hozzá rajzot korábban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

szeretném megkérdezni hogy nem tudtok-e vmilyen kapcsolási rajzot sima digitális órához nem kell ilyen antennás nekem ez túl drága lehetőleg olyan led kijelzős ne lcd mert, nekem este s kéne hogy látszódjon. Válaszotokat előre is köszi. 
Nem tudom, milyen fajta DCF óra lehet az, de ez nem úgy működik, hogy állandóan veszi az adást, és úgy írja ki "magára" a számokat. Időnként szinkronizál, ez szerintem változó, az enyém például minden éjjel 2 óra környékén szinkronizál egyet, aztán elvan egy napig. Ezen kívűl csak akkor szinkronizál, ha elveszti a jelet, megszakad majd újraindul a tápellátása, vagy én ingerlem erre egy gombnyomással. Szerintem egy "elnyomó"-adóval nem hinném, hogy befolyásolni tudod, nem az adó kényszeríti szinkronizálásra, hanem ahogy be van programozva. Inkább a C64 progiját írjátok át...