Fórum témák
» Több friss téma |
A környezete ill, a visszarajzolás igen pontosan megmondaná.
Jó lenne a fotó minösége, de nem jó a szöge. Több kép kéne, hogy jól át lehessen látni. nameg jó jenne egy alsó /a nyák felőli fotó is. Persze az alkatrész oldalról is egy teljesebb kéne.
Köszönöm szépen az infókat! Megnézem FRU alapján is, aztán ha nem találok ilyent, akkor megkeresnélek mailban, hátha a Te alkatrészeddel javítható.
Jó napot mindenkinek!
Tudnátok nekem segíteni a következő alkatrészek (legtöbbjük kondenzátor) értékeinek meghatározásában. A válaszaitokat köszönöm. Maluch
Sorban:
1. 4700 - 4,7nF 2. 681 - 680pF 3. n56 - 0,56 nF (cca 560pF) (Félreértés NE essék, tudom, hogy 0,56 nF == 560pF-al, - itt a türést akartam érzékeltetni.)
ezeket a képeket tudtam készíteni,még a hátoldalról is teszek fel
Idézet: „Amikor belinkeled a saját géped adatait, gondolj arra, hogy mi nem látjuk a Te (pl) C: meghajtódat!” Tanulj meg linkelni, légy szíves! Frankye
Ja, a másik kép:
10uF 10nF 330nF 100uF 100uF 220nF Ja, és mind kondi. Kéne venni egy multimétert...
ezek a képek vannak még hátoldali is
Amikor belinkeled a saját géped adatait, gondolj arra, hogy mi nem látjuk a Te (pl) C: meghajtódat!
Látom, nem érted, mi a kérdés!
Nézd meg, mi van ráírva az inkriminált két alkatrészre, és írd meg, mert így, ezekkel a képekkel soha az életben nem megyünk semmire.
pontosan az a baj hogy le van róla kaparva az adat,máskülönben nem kérdeznék
OK, akkor így már világos. Akkor csak az segít, ha megpróbáljuk visszakövetkeztetni a képek és a bekötési rajzolat alapján.
Nyugi csippan . találtam a képeid közt 3 használhatót, és nekilátok visszarajzolni.
Ez legalább 2 napba barátságból belefut, de legalább le tudom ellenőrizni is. Nem egy nagy szám. UI: én az összea képet meg tudtam nyitni. Na jó megyel visszarajzolni a nyákot.
Na az már igen valószínű, hogy a hütőborda alatt triac vagy thiristor van.
12-v ról megy az egész?? Az ic meg valószínü de nem biztos még, hogy valami cd 4011 v 4017 vagy ilyesmi lehet. A benne látható trafó valószínüleg azt a ménkü nagy kondit töltögeti. Na ez csak első rárepülésre valószínü. /mint egy thirisztoros gyújtás./ Holnap letisztítom a rajzot, de kell, hogy mekkora a táp, az az miról kapja a tápot, mert nem úgy néz ki, hogy a trafó 220-at kap.
Most veszen észre, hogy a nagy kondi mellet is van valami egy hütölapon.
A szerkezet vill pásztor,12 voltról megy adapterről/min 500 mA ről,vagy akksiról dolgozik, az ic benne 2X7 lábú tipusa ne 556 n,valamint van még benne 1 gyújtótrafó nagy,meg egy szerintem kondenzátor lehet 16 mikrós/500v az van ráírva,ennyit lehet tudni, a két fekete 3 lábú kütyüt nem tudom hogy mi??
A 2x555=1x556 ez ok.
Akkor eszerint átgondolom. Azt nézd meg még légyszives, hogy a kondi mellet a lapos hütőlapon levö alkatrészen rajta van-e a felirat. Mivel nem látszik hogy hova van bekötve az az érzésem, hogy az kapcsolgatja a kb 500v-ig feltöltött kondit a gyujtótrafóra. Akkor viszont az valószínü, hogy tirisztor, a másik kerrö pedig az ne556 álltal adott jellel gerjesztgeti a kicsi trafót, és az tölti, egy diodán keresztül a nagy kondit. A nyákot már sikerült visszarajzolni, és az alkatrészeket ráilleszteni, de a fotokból nem tudom, hogy mi hova kapcsolódik kábellel, és nem látom egyenlőre, azt a bizonyos harmadik alkatrészt. Holnap be scannelem amire jutottam.
a fehér kondi mellett a hűtőlaspon 1db 7812 számú stab ic található,állítólag biztosítékként van szerepe a működésben
Sziasztok!
Van az oszcilloszkópomban egy TO-220-as tokozású szerintem FET. Ez egy Motorola típusú csak nem tudom milyen, ez van ráírva: M 313, 042600, 1522310. Ez egy akkuról is működő oszcilloszkóp, és ennek a FET?-nek a környékére jön be az akku pozitív ága...
Hello vanzerr.
Szerintem ez lesz a szama M 103. Ezen a web oldalon talan lelsz olyat. www.soselectronic.hu De szerintem az csak egy stabilizalo tranzisztor Probald meg helyetesini egy LM317-es el.
Hello!
Azért meg kellene nézni, milyen alkatrészekhez csatlakozik ez az állítólagos Fet, mert abból talán okosabbak lennénk. (Amikor ezt a készüléket konstruálták, még nem igazán alkalmaztak teljesítmény Fet-eket emlékeim szerint.) üdv! proli007
Szia!
Az egyik lába egy tekercsbe, a másik egy tranzisztorba, a harmadik pedig egy ellenálláshoz kapcsolódik.
Itt az oszcilloszkópról lenne szó amit a multkor beszéltünk, megcsináltam neki a tápot az akksi helyére, stabilan működött aztán egyszer csak hopp és nem csinál azóta semmit, azóta próbálom mi is lehet ez az alkatrész, hátha így közelebb jutok a megoldáshoz.
Hello!
Na ez lesz a megoldás, csak szépen folytatni kell, hogy meg legyen a teljes rajza a transzverternek. (Bizti is szokott lenni a körben.) üdv! proli007
Egy kollégám este megnézi hátha meg van neki a rajza, viszont az Elektrotanyán talán megtaláltam a rajzot, csak a regisztrációm törlődött és így nem bírom letölteni.
("eo 213 oscilloscope.rar" talán a fájl neve)
Már szedem is le, ha meglesz, küldöm!
Szerk.: Már el is ment.
Köszönöm Frankye!
Sajnos a fájlnév megtévesztő volt ez is egy 213-as szkóp rajza, de nem a tektronix-é. Azt hiszem akkor keresgélek még valahol... Rendes vagy nagyon!
Szívesen, és sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
Sziasztok! Ugyan nem alkatrészről van szó, de találtam egy műszert, és segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogy mi ez egyáltalán. Az van ráírva, hogy "IONMETER, TYPE:OP-109", illetve "radelkis, BUDAPEST". Van rajta egy mutatós mnűszer, felül egy Cx és egy ax felirat, itt 10 a nulladikontól 10 a mínusz negyedikenig van skálázva, ez alatt pedig egy nagy pX felirat, itt három skála van, 0-4-ig, 0-8-ig, ill. 6-14-ig skálázva (egy mutatós műszeren van ez a 4 skála). Van rajta 4 nyomókapcsoló, valószínűleg méréshatárváltoz5tatásra. A hátulján három kivezetés "REC." "R" illetve "G" jelzéssel (koax aljzat mindhárom). Sajnos képet nem áll módomban készíteni róla (pillanatnyilag), de remélem, így is ismerős lehet valaki számára.
Előre is köszönöm a segítséget!
Hello!
Ez egy pH mérő lesz, de a speciális elektródák nélkül, nem sok értelme van. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |