Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hörmann kapuk
 
Témaindító: Maxim Max, idő: Feb 9, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 27
(#) Maxim Max hozzászólása Feb 9, 2007 /
 
Sziasztok !

Hörmann kapukhoz, ezenbelül szekcionált ipari kapuhoz keresek doksit. A feladat, hogy egy rádió nélkül szerelt kapuhoz kéne egy idegen rádiót alkalmazni. Sorkapcsok és RJ 12 csatlakozók vannak a vezérlésen. A kísérletezést veszélyesnek tartom.

Köszi!
(#) Feri hozzászólása Feb 9, 2007 /
 
Pontos típús nélkül nem megy.
(#) Sebi válasza Maxim Max hozzászólására (») Feb 9, 2007 /
 
Találj ki valamit - pl hogy központi szgépről kell vezérelni - ami nem sérti a cég (saját vezérlést eladni kívánó) érdekét, és keresd meg őket a bekötésért.
(#) Mumtaz hozzászólása Feb 10, 2007 /
 
Én speciel pont garázskapuval dolgozok. Milyen a vezérlés? Rá van írva a vezérlődobozra.
Egyébként a hörmann a legtöbb esetben a saját vevőjével kompatibilis. Más vevő rádugásához asszem egy beiktatott panel kell, amit a marantec-nél árulnak.

Pl. általában CAME kertkapumozgatókat szerelünk és ha garázs is van (hörmann meghajtással), akkor a came vezérlőjébe is hörmann vevőt szoktunk rakni, és ide pl. kell ez a köztes áramkör. Ez néhány esetben visszafelé is igaz.

Egyébként vezérlésfüggő, és vevőfüggő, hogy milyen vevőt hová kell dugni. A legtöbb vevő úgy dolgozik, mint egy külső nyomógomb. Ez azt jelenti, hogy két érintkezőt egy pillanatra (kivéve tottman üzemmód) összezárva adsz neki egy impulzust. A vevőnél annyiban tér el a dolog, hogy a vevőnek 3 szál kell:

24, vagy 12 volt
0
impulzus.

Tehát a fő kérdés, hogy milyen motorvezérlés van. Írd le és kotrok hozzá leírást.

(#) Maxim Max hozzászólása Feb 10, 2007 /
 
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást !
(#) Mumtaz válasza Maxim Max hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Sikerült megoldást találni?
(#) Sebi válasza Mumtaz hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
"(kivéve tottman üzemmód)"

Mi ez az üzemmód, ill. mit neveznek így?
(#) Mumtaz válasza Sebi hozzászólására (») Feb 11, 2007 /
 
Ha a kapuhoz nincs valami védelem (fénysorompó, élvédelem), akkor csak úgy működik a kapu, ha folyamatosan nyoják a gombot. Ha elengedik, megáll a kapu.
(totman = halott ember)
(#) Maxim Max hozzászólása Feb 11, 2007 /
 
Köszi mégegyszer a reagálásokat. Leírom a teljes történetet. Az ingatlanon 3 kapu van, ebből 1 saját építésű 10 méter hosszú úszó/tolókapu, ehhez a Gardengate cég Roller típusú vezérlőjét szereltük. Van egy Kling garázskapu amihez a Gardengate Slave Box vevője került alkalmazásra, az eredeti rádió is megmaradt a Slave Boxot a fali nyomógomb helyére kötöttem be. Van egy Hörmann ipari kapu amihez nem volt/van rádió. Természetesen az lenne az igény, hogy minden kapu egy négygombos Gardengate távvezérlőről menjen, logikus hogy a Hörmannhoz is egy Slave Boxot kell bekötni. Nézelődtem a Hörmann honlapján és nagy valószínűséggel a WA 400-as hajtás van szerelve beépített vezérléssel. Egy fel-le nyomógombbal működtetik ami egy RJ 12-es csatival van dugaszolva. Van még szabad RJ 12 gyanítom az lesz a rádióé. Bonyolítja a dolgot, hogy a távvezérlőn már csak egy szabad gomb van, ezért olyan pont kéne ahonnan fel-stop-le-stop-fel-stop folyamat megoldható lenne a SlaveBox egy hidegkontaktusával.
(#) Feri válasza Maxim Max hozzászólására (») Feb 11, 2007 /
 
Hörmannt át kell programozni fel-stop-le-stop-fel-stop
üzemmodra és utánna bármilyen vezérlő használható hozzá a start kapocsra kötve, de ehhez kell a Hörmannban lévő vezérlés gépkönyve.
(#) Mumtaz válasza Maxim Max hozzászólására (») Feb 11, 2007 /
 
a WA400 csak a hajtás. Mi ehhez A/B445-öst szoktunk rakni, mikor egyáltalán szerelünk ipari kapukat. Beépített vezérlés nincs. a WA400 egy siemens motorból és hörmann áttételházból áll. Ezen a hajtáson van egy fekete műanyag burkolat, amiben a végállás kapcsoló van, de vezérlés semmi. A vezérlés abban a dobozban van, ami lent található. Azon kell lennie 3 fóliagombnak és egy kulcsos kapcsolónak. Erre a dobozra rá van írva a vezérlés típusa. Erre a számra lenne szükség ahhoz, hogy bármi lényegeset is tudjak mondani.
(#) Ricsmond hozzászólása Dec 28, 2008 /
 
sziasztok! Egy szekcionált garázskaput billenős kapcsolóval szeretnék müködtetni,csak nem tudom,hogy a motor sorkapcsaira hova kell kötni a kapcsolót.Ha valaki tudna segiteni azt nagyon megköszönném. Előre is köszönöm! Hörmann kapuról van szó.
(#) Mumtaz válasza Ricsmond hozzászólására (») Dec 28, 2008 /
 
Milyen a meghajtás? Az oldalára rá van írva. Pontosabb adatok az újabb motoroknál egy fehér öntapadós címkén.

Régebbiek a GTS, vagy Supramatic S meghajtások.
Valamivel újabbak EcoStar, EcoMatic, illetve Supramatic E, és Promatic. A legújabbak a Supramatic 2 és a Promatic 2.
(#) Ricsmond válasza Mumtaz hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Supramatic E.
(#) tatamas hozzászólása Jan 20, 2009 /
 
Sziasztok! Hörmann supramatic garázskapu mozgató elindításával volna kérésem. A házban ahol lakom jelenleg több nem ott lakó személy nyomkodja nyitogatja kézzel a garázskaput, hogy valahogy bejusson a ház parkolójába. Legutóbb mikor félig nyitva hagyott kaput próbáltam újból üzembe helyezni, ez nem sikerült, valószínűleg a program gombot is elálították. Neten nem találtam a supramatic beállításának leírását és nem tudom milyen állítási lehetőségek vannak a programozásában. 7 szegmenses kijelzőn: U,L, 1,2,3,...tök kínai. Ha tudna valaki segíteni - programozás leírásának továbbításában - megköszönném.
(#) Mumtaz válasza tatamas hozzászólására (») Jan 20, 2009 / 4
 
Előbb csinálj egy olyat, hogy kihúzod, kihúzott állapotban megnyomod a PRG gombot és nyomva tartod, miközben visszadugod a konnektorba, míg meg nem jelenik egy 'C' betű. Ezzel törölted a programot. Ezután egy J jelenik meg. Addig nyomkodd a PRG gombot, amíg egy '1'-es jelenik meg. Pár pillanat múlva az '1'-es átvált villogó 'L' betűre. A kapu legyen összeakasztva a motorral. Nyomd meg a FEL nyilat, ekkor a kapu felmegy a felső ütközőig és megáll. Ezután nyomd meg a LE nyilat, ekkor a kapu teljesen bezár, majd visszanyit. Innentől eltérő lehet a betanítás menete Supramatic 1 és 2 esetében:

SUPRAMATIC 1 esetében nem biztos, hogy teljesen visszanyit. Ekkor még meg kell járatni a kaput 2-3 alkalommal megszakítás nélkül le és fel, hogy a kapu megtanulja az "erőket".

SUPRAMATIC 2 esetében a kapu teljesen vissza nyit és az 'L' betü gyorsan kezd villogni. Nyomd meg a LE nyilat, ekkor a kapu elindul lefelé és automatikusan megcsinál két teljes zárás-nyitás ciklust az "erők" megtanulásához.

Mikor végzett, kiír egy számot 1 és 9 között. Az 1 a legjobb, de még a 2 és 3 is elfogadható. Ennél nagyobb szám esetén gond van a kapuval, nem mozog elég könnyen. Szakszervizzel ellenőriztetni kell!
(#) tatamas válasza Mumtaz hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Köszönöm Mumtaz kinyomtatom és próbálkozom. Tudtam hogy rád számíthatok
(#) Gafly hozzászólása Jan 21, 2009 /
 
Nem tudjatok veletlenul hogy Horrman kapu taviranyitoba valo elemet (olyasmi mint a mas taviranyitokhoz hasznalt 12V-os elem) csak kisebb (rovidebb) hol lehet kapni? Pontosabb adatokat sajnos nem tudok rola, de remelhetoeleg errol a leirasrol ra lehet ismerni...
(#) Mumtaz válasza Gafly hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Jajam! Az egy HSE2-es távkapcsi és ahogyan írod is, kb a fele annak, ami pl. autó távirányítókban, illetve a HSM2/4-es hörmann távkapcsokban van. Hozzánk is sokan telefonáltak, hogy nem kaptak ezért beszereztünk párat. GP márkaboltokban is lehet kapni.
(#) Gafly válasza Mumtaz hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Koszonom.
(#) tabasco hozzászólása Aug 9, 2009 /
 
Üdv Mindenkinek!

Egy Hörmann garázskapuval kapcsolatban lenne problémám, és tanácsotokat segítségeteket kérem.
Motor: Hörmann Ecomatic
Vevő: Hörmann HE-1
Távok: Hörmann HSE 2 (2 gombos micro méret)
Probléma: az egyik táv már egy ideje nem működött, (így örököltük meg az előző lakótól), a másik táv tökéletes volt, az egyik gomb nyitotta a garázskaput, a másik gomb a társasház kapujára volt megtanítva.
Valamelyik nap leejtettem a kulcscsomót (semmi komoly, 1 métert zuhant), de ezután a távirányító jelére nem történt már semmi. Sem a kapu, sem a garázs nem működik, pedig a pici piros led ugyanúgy felvillan minden egyes gomblenyomáskor, mint eddig.

Mivel nincs már másik működő garázstávirányító, ezért a neten talált leírás szerint próbáltam újra taníttatni a vevőt a távirányítóval, de hiába, semmi nem működik. Már mindent próbáltam, semmi. Létezik olyan, hogy elromlik egy távirányító, attól, hogy leesik a földre, annak ellenére, hogy úgy tűnik működik, mert világít a ledje gomblenyomáskor?
(ja, próbáltam a megtanítást a másik, eddig nem működő távirányítóval is, de ugyanez az eredmény)

Kérlek segítsetek, létezhet hogy egyik távirányító sem jó, pedig úgy tűnik, semmi bajuk, mert világít a ledjük?

Köszönöm előre is, üdv
tabasco
(#) Mumtaz válasza tabasco hozzászólására (») Aug 9, 2009 /
 
Sajnos létezhet. Általában a benne lévő oszcillátor megy tönkre, ha leejtik és azután nem működik. Bár előfordult már, hogy egyéb pici smd alkatrészek szakadtak le a nyáklapról. Illetve régebbi távkapcsikban egy ferritmagra tekert drót az antenna, ami leszakad, de ilyen a HSE2-ben nincs.

Sajnos azt kell mondanom, hogy be kell szerezni új távkapcsolókat. Ha nem, akkor egy ügyes műszerész kell, aki talán meg tudja javítani.

(#) tabasco válasza Mumtaz hozzászólására (») Aug 9, 2009 /
 
köszönöm a választ! hát így jártam, az újat ezentúl nem kell leejteni...
(#) Mumtaz válasza tabasco hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Az új naggyából 10.000 Ft körül mocorog. Egyébként a HSE2 a leg strapabíróbb és elég nehezen romlik el. Bár egy ideje az is a piacon van és lehet, hogy abból is van több széria, amiből a régebbiek még sérülékenyebbek voltak. A mostaniak (ha nevezhetjük annak) elég jól bírják.
A csili-vili távkapcsolók meg felejtősek. Elég sok megy tönkre belőlük mostanság. Szóval újonnan HSM4, vagy HSE2
(#) tabasco válasza Mumtaz hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Köszönöm szépen az infokat! Maradok ezeknél.
(#) came hozzászólása Feb 28, 2010 /
 
MOST SEGÍTSETEK!
Az én sztorim elég egyszerű. Van egy CAME fixkódos kapunyitóm, ami nem működik 2 hónapja. Ezt meguntam és kicseréltem az elemet. Persze nem működött ez után sem. A szomszéddal próbáltuk tanítani, de igazán egyikünk sem tudja, hogy pontosan hogy kell. ERRE KÉREK GYORS VÁLASZT!
Köszönöm mindenkinek!
(#) Mumtaz válasza came hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
Gyors válasznak nem gyors, de azért leírom, hátha szükséges még az infó. Esetleg másnak is jól jöhet.
Feltételezem, hogy Came 432NA, vagy hasonló távkapcsi.

A két gombot egyszerre lenyomni és nyomva tartani, míg a LED lassú villogáas át nem megy apró villanásokba. Ezzel belép tanuló módba.
Gombokat elengedni, aztán azt lenyomni és nyomva tartani, amelyik gombra tanítani szeretnénk. A LED ekkor folyamatosan világít. Az okos távkapcsit az elemtartó alá kell tenni és le kell nyomni rajta a kívánt gombot. Ekkor a tanított távkapcsin a LED villogni kezd.
Addig kell így tartani őket, míg a tanított távkapcsolón a villogás megszűnik és a LED folyamatosan világít.

Ezzel megtanulta a dolgot. Másik gomb tanításához újra kell kezdeni a dolgot az elejétől.
(#) Georgh hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy promatic vezérlésem. A vezérlés betanítását már megcsináltam, de nem akar távirányítóval (hsm 4) működni. Ez után próbálkoztam a távirányítót is betanítani pedig állítólag gyárilag össze vannak hangolva. "P" gomb megnyomása, lassú villogás, tanítandó gomb megnyomása addig, míg gyorsan nem villog, de semmi.

Valamit rosszul csinálok?

Aki tud, kérem segítsen!

Köszi
(#) Mumtaz válasza Georgh hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
Gyárilag soha nincsenek összetanítva egymással. A hörmann vevőknél a vevő tanul a távkapcsitól.
A betanítás pontos menete, hogy a 'P' gombot benyomjuk egyszer (nem kell nyomva tartani). Ha többször nyomod meg egymás után, az nem jó.

Próbáld meg, hogy kihúzod a konnektorból, majd vissza. Utána benyomod egyszer a 'P'-t. Lassan kell villognia a piros lednek. A távkapcsit tedd közvetlenül a motor mellé és nyomd le a gombját és tartsd is lenyomva. Kb. 3 mp múlva a motoron lévő lednek át kell mennie gyors villogásba. Azzal jelzi, hogy megtanulta a távkapcsi kódját.
(#) Henry Ford hozzászólása Jún 27, 2010 /
 
Sziasztok!

Nekem is problémáim voltak a HÖRMANN távirányítókkal mivel az ügyfeleink nem igen fizették ki a 6.000,--14.000,- Ft távirányító árát. Na meg az is problémát jelentett hogy csak a HÖRMANN képviselőt szolgálják ki.
Nálunk ez úgy nézett ki hogy volt olyan ügyfelünk akinek egy távirányító tanítására mondtak 20.000,- Ft.

Ezért kerestem olyan adót amit hozzá lehet tanítani a HÖRMANN kapuhoz, és szakit nem igényel. A baj csak az lett hogy még kb.: 120 kapugyártó távirányító kódját tudja tanulni . Ezen belül egy adó képes a 433Mhz, és a 868Mhz frekvenciát tanulni. Ezt a cégem forgalmazza, és a következő linken lárhatjátok….

A link - önreklámozás okán - törölve.

Hátránya az hogy a valós ugrókódot nem tudja tanulni. De a HÖRMANN új adóit azt simán viszi.
Következő: »»   1 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem