Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Nekem először Kandó hiradó, utána BME műszer volt.
Mindegyik hasznos volt. Mindkét iskolában elég jók voltak az eredményeim. Gimnáziumból indultam, angolos osztályból, tehát előképzettség = 0, csak szerettem "szerelni". Az a sokak által szajkózott "Kandó = hasznos gyakorlat, BME = feleslegesen sok elmélet" szerintem nem igaz. Itt is, ott is vannak laborok, előadások. Az iskolában tanultnál sokkal többet számít, hogy te a saját erődből a szabadidődben mennyit foglalkozol a témával. Ha jól megy a matek, fizika, általános helyzetfelismerés, problémamegoldás, logikus gondolkodás, akkor én a BME-t javaslom. Nem lesz könnyű, de utólag értékelni fogod. Ha nehezebben megy a tanulás, nincs türelmed beseggelni értelmetlen dolgokat (ilyen mindenhol van), akkor lehet, hogy a Kandó jobb választás, ott talán valamivel kevesebb az elmélet. Korábban már írtam itt a témában ezt-azt, ha gondolod, keress rá. Bárhogy is döntesz, tény, hogy még mindig az egyetemnek van jobb neve.
Üdv!
Végig olvastam mndent amit írtatok és nagyon komolyan hangzik. Tényleg érdekes, de bizony aki ezt választja az ne bulizzon hanem tanuljon, én ezt tapasztaltam tesómtól. Schnöller tanárúr érdekes eset lehet, amit írtál Lamalas, ugyan ilyen sztorit mondott a haverom aki Győrbe jár gépészmérnökire, hogy így kezdődött az első előadás. Aztán az első zh-n szinte mindenki megbukott. Köszi Collector a matek linket, megnéztük tesómmal és azt mondta hogy jó kis példák , ebben tud segíteni majd . Amúgy tényleg érdemes lesz majd előre tanulni. Kár hogy nem számolják bele a szakmát a pontokban:S.Ja, megnéztem az oldalatok és a projektek közül a nagy tesla tekercs és az írolaser nagyon érdekes volt. A Faraday Kalitka nem rosz . Tényleg elismerésem.Üdv mindenkinek
Amit írt a kolléga Schnöller tanárúrról az mind megtörtént, sőt több is ( ezeket mi is megtapasztaltuk, tehát nem csak hallotunk ilyet!)! De az is igaz, hogy műszaki tanárként 4 évig voltunk a Kandón és negyedikes koromban még csuklóból jobban tudtam a villanytant, mint az akkor elsős, más tanárnál tanuló srácok!
Steve Idézet: „negyedikes koromban még csuklóból jobban tudtam a villanytant, mint az akkor elsős, más tanárnál tanuló srácok!” Na ja , a félelem nagy úr! Nekem elég lenne a Kandós diploma is , ahhoz hogy többet tudjak magammal kezdeni. Meg hát jobban elkéne mélyülni a témában.üdv
Kandós diploma után is le lehet rakni egyetemit, bármikor. Szóval a lehetőség nem veszik el azért, mert ide vagy oda jelentkezel.
Nyitott hivatalosan is, de ha nem lenne az, akkor is beülhetnél. Szóval ilyen jelenet nem fog lejátszódni többszáz emberes termeknél, hogy a tanár megkérdezi tőled, "Hé fiam, te ki a fene vagy, még sosem láttalak errefelé, mit keresel te itt? "
Én 2009 szeptembertől kezdem a Kandót, robotikai, automatizálási szakirányon, levelezőn. Üdv jövőbeli csoporttársaimnak!
Üdv! Én is a Kandón nyomom szeptembertől...
Még nem tudtam eldönteni ,hogy levelező vagy távokt. Van itt levelezős? Tudna róla mesélni? Jobb mint a távoktatás?
Szia!
Ez nagyon vicces, mert én 100%-ban úgy vagyok mint Te. Angolos osztály, gimi, null előképzettség - de én is szeretek építeni (áramköröket).Egyébként kösz, hogy írtál, jó volt ezt olyan ember szájából hallani, aki mindkét intézmény padjain hagyott már kopásnyomokat :yes: . Üdv: FazksG
Felraktam IDE a teljes matek I anyagot. Aki távoktatáson tanul, az mondjuk úgyis megkapja.
Hát jah, neki lehet állni egy Kandós diploma után is, de ahhoz meg még plussz kitartás kell
. Elkezdtem nézni hogy melyik szak lenne a legjobb és vagy a műszeres vagy a villamosenergetika, vhogy ezek jönnének be.Hát jah, jó lenne már azt mondani hogy üdv csoporttársak .üdv
Én nem a Kandón tanulok, viszont ebben a félévben lesz lineáris algebrám; úgy nézem ebben sokkal jobban és érthetőbben vannak elmagyarázva a fogalmak, mint a mi tankönyvnek nevezett szörnyűségünkben. Szóval én köszönöm.
Tegnap hívtam fel a felvételi osztályt, azt mondta a nőci, hogy nekem így 10 év elteltével is a gimi 3-4 osztály évvége és az érettségi számít!
Az azóta szerzett mérnöki diplomát nem számítják be! Ez így igazságtalanság a Kandó részéről (b@sszus 10 éve voltam gimis, fősulis meg 2 éve)
Szerintem a tantárgyaidhoz a kreditet felszámítják, ez általában így szokott menni.
Üdvözletem!
Nagy kakiban vagyok! Voltam olyan ügyes és elrontottam a szakirányválasztást úgy, hogy a sorrendbe állított szakokat szépen "leadtam". Persze hogy ezt csak utólag derült ki, mikor már az ismerőseimet mind beosztották én meg hoppon maradtam. Tudom-tudom, elolvashattam volna a tájékoztatót, de minden olyan egyértelműnek tűnt. Lényegtelen, nem érdemes magyarázkodnom, el.....tam. Kérdésem: Van e valaki köztetek aki már járt ilyen cipőben, vagy halottatok-e olyanról hogy ezt hogyan orvosolták így utólag? Írtam neptunnak, de persze hogy b......nak hétvégén levelet olvasni.
Javaslom, hétfőn a TO felhívását telefonon. Én többször tapasztaltam már, hogy a TO-val telefonon ügyet intézni sokkal gyorsabb.
De Pásztor Ritának írj szerintem közvetlen mail-t, vagy Szebeny Ádámnak, KVK kari rendszergizda. Bővebben: Link
Hali!
Kellenének tranyós erősítős, műv.erősítős, vagy ehhez hasonló feladatok. Ha tudnátok adni linket ahol van ilyen, vagy pedig msn-en is küldhettek, nekem8. köszi szépen !
Milyen tárgyhoz kell? Milyen típusú feladatok?
Elektronikához és olyan amit leírtam, lehessen jól gyakorolni vele a számításokat. Tranyós, FET-es, több fokozatú is akár, vagy vmi ilyesmiket.
Ha van akk küld át őket létszi. kösz
Én mikor jártam tanítani elektrót és villanytant, akkor azt csináltam, hogy random áramkör. Majd kiszámol. És hogy jó-e azt úgy ellenőriztük, hogy míg a skacok kiszámolták, addig én berajzoltam multisimbe vagy tinába.
ja, mondjuk erre jó a Tina hogy lehet bent méregetni. Itthon nekem is megvan, de nincs a gépen csak az Eagle. Mondjuk ez nem rossz öti, mert akk eltudtad magyarázni hogy mi miért is úgy van. Létszi, ha van vmi akkor kell.
köszi.
Üdv!
Esetleg nem tudná valaki megmondani kb milyen hosszú lesz a nyílt nap? Azt látom hogy 11-kor és 13-kor is kezdődik, de meddig tart? (Csak a vonat miatt lenne érdekes) Előre is köszi
Sziasztok!
Van itt olyan aki villamosmérnök aszisztensit tanul? Ha van akkor létszi mesélje el hogy milyen. Nehezen tudom eldöntni hogy először ez vagy egyszerre a mérnök. köszönöm!
Ugyan én nem csináltam aszisztensit, de ha úgy érzed, hogy képes vagy befejezni a mérnökit, akkor nem látom értelmét még plusz időt tölteni az aszisztensi képzéssel, semmivel nem leszel keresettebb, ha van mellé az is. Inkább gyúrj Erasmusra, vagy mérnöktanárira, bár az annyira nem hasznos, meg nem is vagyok benne biztos, hogy még mindíg lehet ingyen csinálni.
üdv!
Értelek, csak én dolgozok és munka mellet kell csinálni. Mondjuk holnap kiderül h melyikben támogat a cég . Csak azért gondoltam az aszisztensit, hogy munka mellet könnyeb lenne az és akkor a vill.mérnök a 2.évben folyt.köv. Az Erasmusról még nem hallotam.Amúgy kösz h írtál!
Gondolom már eldőlt
![]() Nekem volt sok évfolyamtársam villamosmérnökin, akik aszisztensi után folytatták, mindnek sikerült, de mind nappalin csinálta. Ha dolgozol, akkor szerintem az erasmus az neked annyira nem lényeges, nem hiszem, hogy a munkahelyeden azt mondanák, hogy ok menj el fél évre mondjuk Franciaországba.
Hát jah, már eldőlt, de sajna csak az első év után adnak támogatást, de sebaj. Hát nappalin megint más. Én is csak azért gondoltam az aszisztensit, mert munka mellet kéne nyomni. Amúgy azt is bejelöltem a jelentkezésen, majd kialakul hogy mi lesz, addig még tudok a sorrenden változtatni
. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

, ebben tud segíteni majd
. Tényleg elismerésem.