Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Csináltam egy egyszerübb rajzot, remélemn tud vki segíteni.
Már kipróbáltam az áramgenerátorral való hajtást is de.....
Hello!
Hát a tápot és hogy mi hajtja meg, azt is rá rajzolhattad volna. Így gondolom valami CMOS IC lenne a meghajtó. Az lehet nem bírja a terhelést, ha több Led fokozatot hajt. üdv! proli007
Köszönöm a választ!
Szerintem Te egy úr vagy! üdv.: Laca
Hello
Szerintem nem PNP, hanem NPN tranyót kell használnod, én a LED1-et meg a diódát nem kötném be, végülis nem a tranyóval akarod kapcsolni a LED-et? Meg lehet, hogy én még tennék egy plussz ellenállást a tranyó bázisa és a test közé, mondjuk 10kohm körülit, hogy kikapcsolt állapotban "határozottabb" potenciálon legyen a tranyó bázisa. LED-nek előtétellenállás is kell. Üdv. Szerk. Most látom, hogy már megválaszolták a kérdésed
Most nagyon genya leszek és berakok egy adatlapot amit a google kiköpött
![]() Eszerint csak a feszültségek változnak, legyen jó? De kiváncsi vagyok, mert a hangtechnikához nem nagyon értek. üdv
Annyit én is tudok hogy a paraméterek nem egyeznek meg,04-es nagyobb feszültséggel birkózik meg,azt ennyi.
//Én se "nagyon",de gondolom ezt nem nehéz kitalálni,ha tudnám mi a szitu nem tettem volna fel ezt a kérdést//
Most már igen,akkor megnyugodtam...
Amúgy csak azért kérdeztem,hogy e miatt nem e kell kondik vagy ellenállások értékein változtatni.
Oké! Egyértelmü én is megkérdezek mindent amit nem értek
.Akkor várjuk meg proli007 válaszát. üdv
Pedig érdemes lenne!
üdv! proli007
Én egy szóval nem mondtam hogy nem hiszek neked.
Sziasztok
Kellene egy kkis segítség! a lényeg: fali kapcsolót hogy tudok beszerelni lámpa, és hosszabbító közé? tehát, a lámpa nincs hálózatra kötve, és én úgy akarom megoldani, hogy cuflát kötök egy kapcsolóba, és azzal tudom fel le kapcsolni a fényt! lehetőleg jó alapost választ várok, ugyanis tök hülye vagyok ehhez! azt tudom, hogy kék, sárga-zöld, meg kék vezeték van (a lámpában, és a hoszabítóban is!) Mihamarabbi eligazítást várok Előre is köszönöm ![]() köszi, olyanom van, csak az a bajom vele, hoogy csúnya! Most komolyan, megcsinálok bármit, csak monnd el hogy kell
húúú apám!
most olyat kérdeztél!!! piros kapcsoló van az elosztón, i/o jellel! de én fali kapcsolót szeretnék csinálni!!!
remélem jó lesz
tökéletes
nagyon szépen köszönöm isten áldjon
Sziasztok!
Éppen Attila86 fórumtárs labortápegységét építgetem és lenne egy kérdésem. Mindenhova azt írta a kerámia kondikhoz hogy kék,csepp alakú. A szín mit jelent? Mert nekem sárga csepp alakú van,az mehet bele ugyan úgy?
A szín semmit sem jelent, lehet sárga, kék, zöld, piros, barna, stb.
Megnyugtattál,köszönöm szépen!
Üdv Kicsa
Üdv
Vettem egy ilyet: PT 1540 P=PE1540P Piezó hangszóró 17mm 80dB (hestore-ban) A kérdésem lenne: Egy rágcsáló mászkál a padlásunkon és éjszakánként a fejem felett rágja a tartógerendát Egy ultrahangos risaztót szeretnék készíteni. A frekit egy 555 szolgáltatná (40-90 Khz között). Az érdekelne hogy ebből hogyan lehet kihozni a 80dB-t? Tehát az 555 jelét felerősíteni? Én NPN tranyóra gondoltam, aminek a bázisára tenném az 555 jelét egy potméterrel és a kijövő jel menne a hangszóróra. Remélem jól gondoltam (ugye a tranyó erősítene). Válaszokat köszönöm. Üdv
MAX. ha sokat egybekapcsolnál Darlington-módra
Hello!
Elnézést, hogy beleszólok, de pont egy gyakorlatlannál... - Ha a hálózathoz nem fixen van kötve fogyasztó, akkor két áramkörű kapcsolót kell alkalmazni! - A hálózatnál a kék színű vezeték a nulla, így csak azt, semmi esetre sem szabad megszakítani! (Csak reménykedni tudok, hogy a kolléga villanyszerelésénél, a vezetékek szabványos színnel vannak jelölve) üdv! proli007
Köszi.
És ezek a piezo hangszórók mekkora feszt és áramerősséget bírnak? Hogy lehet elérni hogy 80dB körül szóljon? Köszi
Sziasztok!
Nagyon kezdő kérdés, de már korábban is tettem fel egyet, és sikerült megoldani a segítségetekkel az ülésfűtéses problémámat. Szóval: a hangszórón, amit hallgatni akarok, van egy "+" és egy "-" jel. A jack dugón viszont, amit össze akarok szerelni, van 3 db láb. Most akkor mit hova kössek, ha sztereóban akarom hallgatni a két hangszórót? Előre is köszönöm.
Hali!
A jack dugót beledugod valamibe, mindegy, h mi, csak stereo legyen pl.: PC hangfal. (Feltéve, h 3,5 - ről van szó.) Fogsz egy hangszórót, és az egyik szárát ráteszed a jack egyik kivezetésére, a másikat pedig kipróbálod , h szól e mindkét megmaradt jackkivezetéssel. Ha igen máris nnyert ügyed van, ha nem próbálgatsz. Ha meg van melyik melyik, (1 közös, 2 különböző), akkor már csak annyit kell megnézned, h a hangszórók kifelé mozognak-e. Azt , hogy melyik a jobb és bal, azt pl PC-n egy balance -al eldöntheted. Bocs csúnya a kép. A hangszórók polaritását( + -), meg úgy eldöntöd, h ki, vagy befelé mozognak. Egyébként val(aló)sz(ínűl)eg a közös a - , a két másik a +.
Nagyon szépen köszönöm, már csinálom is
Üdvözlet.
Van egy AGP-s HD2400PRO DDR2 128Kkbit 512mb-os grafikuskártyám. Szeretném megtudni, hogy mennyi áramot fogyaszt a külön bemeneti tápkábelen 12V-ról és 5V-ról. Ez azért is lenne fontos mert van egy másik tápom. És az több ampert képes leadni 12V-on de viszont az egész táp 50W-al kevesebb gondolkozok hogy lenne jó. Gépembe 350W-os táp van és az a grafikus sokat zabál na de mennyit? Pontosan amperba kellene. THX
Igazából nem nagyon tudom kiszámolni, (igaz nem is nagyon akarom ) tehát ha tudod a szorzótényezőt akkor egyszerű
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

.