Fórum témák
» Több friss téma |
Ezen a linken amit adtál volt egy meghajtó ami 1-2Vról üzemeltette a ledet.
Az is érdekelne.
Csak egy 3V-os elem kell hozzá és rá kell tenni a ledet és már megvan a ledmeghajtód!
![]()
Mien viccesek vagyunk ma...
![]() ![]() Ja és az amit küldtél nyákrajz az nagyon faxa meg minden, de esetleg megmondanád hogy mien alkatrészek mennek bele? És hova? ![]()
Már ne haragudj,ez már tényleg vicces ez a mai nap,hisz fent már el lett küldve az ütem villogónak a leírása és ott mindent megtudsz!
Csak egy kicsit oda kéne figyelni!! ![]()
Ne haragudj.
Teljesen igazad van. ![]() ![]() ![]() Annyit mentségemre, hogy láttam énis a másik rajzot, de ránézésre nem is hasonlítottak valamiért. Talán azért, mert már álmos vagyok és holnap suli. ![]() Kösz szépen mostmár minden megvan asszem csak csinálni kell... ![]() Jah és nyugtass meg. Kinyomtattam és az egész ojan 5cmx5cm körüli. Így kell hogy legyen nem? Szép álmokat. :fogmosas:
Nincs semmi gond!
Igen kb 5cm X 5cm-nek kell lennie,elég kicsi!
Sziasztok kész a dobozolás
Gratula,jól néz ki!
Lényeg hogy működik is!!! ![]()
Sziasztok.
Találtam egy programozót. Elég egyszerűnek néz ki ezért megtetszett. http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/pic_programozo_soros_por...1.html Ez lenne az. Szerintetek működni fog, ha rendesen öszerakom? ![]()
Ez a kérdés egyáltalán nem ebbe a topicba való, de én azt mondom, ha van LPT vagyis párhuzamos portod akkor inkább arra készítesz egy programozót!
Ezt sem én lészítettem csak ezt találtam.
![]()
Naaaaa! Simpi ! A villanócsövek is a te asztalod??
![]()
xop-15 csővel építettem már (fázishasításosat). Lenne ötletem a fejlesztésére......
Küldök mindent a postafiókodba...........
Szerintem mások is szívesen vennék ha megosztanátok, de én személy szerint minden képpen
![]()
Ezt a rajzot építettem meg:
Bővebben: Link Namost, egy halom problémám van vele. A rajzon a dióda rosszul van jelölve a felülnézetibe, az egy dolog. Én zenert használok glimm helyett, azonban hiába tekergetem a potit, nem villog, csak akkor, ha hozzáérek valamivel a zenerhez, vagy környékén valamihez egy fémtárggyal (R5 nincs beépítve) 60Ws-os csövem van hozzá. Eredetileg külső vezérléssel hajtanám, ha menne.. optocsatolóval sem megy, csak ha valami hozzáér a zenerhez, akkor villan egyet. Ötletek, hogy ez mitől van?
Hali!
R5 nincs beépítve........ Ugye nem szakadás van a helyén_ Továbbá a zener nem helyettesíti a glimmet !!
Persze, hogy nem szakadás van. A rajzon oda van írva, hogy glimm helyett zenert lehet használni. Persze ez akkor ugyanúgy lehet hibás, mint a dióda rajza is. Szóval a zener a hibás önmagában?
Szia Collector!
A Glimlámpa gyújtja be a villanócsövet,zenert ne használj semmiképpen glim helyett, mert nem fog működni! Ha az optó csatolón keresztűl akarod használni külső vezérlést akkor a zénert vedd ki és a potit tekerd fel!
A zener nem oda való, glimm helyett vagy opto csatoló vagy DB3-as diakot használj
könyörgöm segítsetek rajtam..... vettem egy eurolite 50 mini stroboszkópot. (gondoltam nem forrasztgatok össze vissza 2000 Huf-ért megéri) Egyik buliba néztem po ta strobit mikor is elkezdett lassulni a villogás és meg állt. Gondoltam én semmi para veszek egy csövet beforrasztom és meg van oldva a probléma. Node mikor is beforrasztottam és bedugtam konektorba, a hatás nem a várt volt ugyanis baszott villogni. Dühömbe kicsit neki ütöttem az asztal lábának és hoppá villant egyet. ezután próbálkoztam többször is de semmi. majd kihúztam szétszedtem meg nézetem a kábelek meg a biztosítékot multival hogy nincs e szakadás valahol de minden ok. összeraktam bedugtam a konektorba megint villant egyet de enyi volt. megint dühömbe földhöz kezeltem és villant egyet . Kérdésem ha már így végig olvastátok a kis történetemet
![]() ![]()
Szerintem valami kontakt hiba lehet, hőtől kiolvashatott valami. Nézd át a panelt és ha gyanús forrasztást látsz forraszd át.
Szerintem a diak távozott az örök vadászmezőkre!
semmi gyanus forrasztás semmi elmozdult dolog semmi tök tiszta és tökéletesnek tünik
valamelyik alkatrész lhet de hoigy melyik, az abaj h nem értek hozzájuk
Az suti ra a gyujtora a kondit.Ha eleri a nyitofeszultseget, rovidzarkent viselkedik.
Nah ez tök logikusan hangzik (mondtam hogy analfabéta vagyok
![]() ![]() ![]()
Ha jól tudom DB3-as diak van benne, kis kék konyhanyelven===> akármicsoda
Az a baj, hogy a hazai kereskedelemben, csak 33V-os diakokat lehet kapni.Ami ebbe a kapcsolásba sajnos igen kevés.(aszem 100V fölötti kéne).De elméletileg ha sorbakapcsolod a diakokat, akkor elérhető a kívánt feszültség.Vegyél vagy 10db-ot (nem túl drága tétel),és ahol a legmegfelelőbb a villogási frekvencia, annyit tegyél bele.De előtte azért érdemes lenne kivenned a diakot,és a helyét egy vezeték darabbal összezárni,a villogási ütemnek megfelelően,és ha ez így működik, akkor tuti a diak a hibás!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |