Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   37 / 123
(#) csovalek válasza DMZ hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Ezen a linken amit adtál volt egy meghajtó ami 1-2Vról üzemeltette a ledet.
Az is érdekelne.
(#) DMZ válasza csovalek hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Csak egy 3V-os elem kell hozzá és rá kell tenni a ledet és már megvan a ledmeghajtód!

3V.jpg

(#) csovalek válasza DMZ hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Mien viccesek vagyunk ma...
Ja és az amit küldtél nyákrajz az nagyon faxa meg minden, de esetleg megmondanád hogy mien alkatrészek mennek bele?
És hova?
(#) DMZ válasza csovalek hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Már ne haragudj,ez már tényleg vicces ez a mai nap,hisz fent már el lett küldve az ütem villogónak a leírása és ott mindent megtudsz!
Csak egy kicsit oda kéne figyelni!!
(#) csovalek hozzászólása Jan 25, 2009 /

Ne haragudj.
Teljesen igazad van.
Annyit mentségemre, hogy láttam énis a másik rajzot, de ránézésre nem is hasonlítottak valamiért.
Talán azért, mert már álmos vagyok és holnap suli.
Kösz szépen mostmár minden megvan asszem csak csinálni kell...
Jah és nyugtass meg.
Kinyomtattam és az egész ojan 5cmx5cm körüli.
Így kell hogy legyen nem?
Szép álmokat. :fogmosas:
(#) DMZ válasza csovalek hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Nincs semmi gond!
Igen kb 5cm X 5cm-nek kell lennie,elég kicsi!
(#) bakaruha hozzászólása Jan 27, 2009 /

Sziasztok kész a dobozolás
(#) DMZ válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Gratula,jól néz ki!
Lényeg hogy működik is!!!
(#) csovalek hozzászólása Jan 28, 2009 /

Sziasztok.
Találtam egy programozót.
Elég egyszerűnek néz ki ezért megtetszett.
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/pic_programozo_soros_por...1.html
Ez lenne az.
Szerintetek működni fog, ha rendesen öszerakom?
(#) mammut válasza csovalek hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Ez a kérdés egyáltalán nem ebbe a topicba való, de én azt mondom, ha van LPT vagyis párhuzamos portod akkor inkább arra készítesz egy programozót!
(#) csovalek válasza mammut hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Ezt sem én lészítettem csak ezt találtam.
(#) stefo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Naaaaa! Simpi ! A villanócsövek is a te asztalod??
Stefo
(#) stefo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

xop-15 csővel építettem már (fázishasításosat). Lenne ötletem a fejlesztésére......
(#) stefo válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Küldök mindent a postafiókodba...........
(#) levaitamas válasza stefo hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szerintem mások is szívesen vennék ha megosztanátok, de én személy szerint minden képpen
(#) Collector hozzászólása Feb 7, 2009 /

Ezt a rajzot építettem meg:
Bővebben: Link
Namost, egy halom problémám van vele. A rajzon a dióda rosszul van jelölve a felülnézetibe, az egy dolog. Én zenert használok glimm helyett, azonban hiába tekergetem a potit, nem villog, csak akkor, ha hozzáérek valamivel a zenerhez, vagy környékén valamihez egy fémtárggyal (R5 nincs beépítve) 60Ws-os csövem van hozzá. Eredetileg külső vezérléssel hajtanám, ha menne.. optocsatolóval sem megy, csak ha valami hozzáér a zenerhez, akkor villan egyet. Ötletek, hogy ez mitől van?
(#) stefo válasza Collector hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Hali!
R5 nincs beépítve........ Ugye nem szakadás van a helyén_
Továbbá a zener nem helyettesíti a glimmet !!
(#) yyy hozzászólása Feb 7, 2009 /

itt egy müködöképes kondis strobi
(#) Collector válasza stefo hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Persze, hogy nem szakadás van. A rajzon oda van írva, hogy glimm helyett zenert lehet használni. Persze ez akkor ugyanúgy lehet hibás, mint a dióda rajza is. Szóval a zener a hibás önmagában?
(#) DMZ válasza Collector hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

Szia Collector!

A Glimlámpa gyújtja be a villanócsövet,zenert ne használj semmiképpen glim helyett, mert nem fog működni!
Ha az optó csatolón keresztűl akarod használni külső vezérlést akkor a zénert vedd ki és a potit tekerd fel!
(#) Georgee válasza Collector hozzászólására (») Feb 7, 2009 /

A zener nem oda való, glimm helyett vagy opto csatoló vagy DB3-as diakot használj
(#) siki007 hozzászólása Feb 12, 2009 /

könyörgöm segítsetek rajtam..... vettem egy eurolite 50 mini stroboszkópot. (gondoltam nem forrasztgatok össze vissza 2000 Huf-ért megéri) Egyik buliba néztem po ta strobit mikor is elkezdett lassulni a villogás és meg állt. Gondoltam én semmi para veszek egy csövet beforrasztom és meg van oldva a probléma. Node mikor is beforrasztottam és bedugtam konektorba, a hatás nem a várt volt ugyanis baszott villogni. Dühömbe kicsit neki ütöttem az asztal lábának és hoppá villant egyet. ezután próbálkoztam többször is de semmi. majd kihúztam szétszedtem meg nézetem a kábelek meg a biztosítékot multival hogy nincs e szakadás valahol de minden ok. összeraktam bedugtam a konektorba megint villant egyet de enyi volt. megint dühömbe földhöz kezeltem és villant egyet . Kérdésem ha már így végig olvastátok a kis történetemet
Mi az iste lehet a strobimmal mi hibásodhatott meg. (analfabéta vagyok olyan nevet kérek amit a neten megtalálok vagy boltban így kérhetem) . Előre köszönöm nektek.
(#) sound.man válasza siki007 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Szerintem valami kontakt hiba lehet, hőtől kiolvashatott valami. Nézd át a panelt és ha gyanús forrasztást látsz forraszd át.
(#) Travolta válasza siki007 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Szerintem a diak távozott az örök vadászmezőkre!
(#) siki007 válasza sound.man hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

semmi gyanus forrasztás semmi elmozdult dolog semmi tök tiszta és tökéletesnek tünik
valamelyik alkatrész lhet de hoigy melyik, az abaj h nem értek hozzájuk
(#) siki007 válasza Travolta hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

őőő egyébként a "diak" mire szolgál?
(#) Travolta válasza siki007 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Az suti ra a gyujtora a kondit.Ha eleri a nyitofeszultseget, rovidzarkent viselkedik.
(#) siki007 válasza Travolta hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Nah ez tök logikusan hangzik (mondtam hogy analfabéta vagyok ) Akkor most mit is kéne vegyek bele? (bolti nevet pls ne elektro szlenget
(#) Georgee válasza siki007 hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Ha jól tudom DB3-as diak van benne, kis kék konyhanyelven===> akármicsoda
(#) Travolta válasza siki007 hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Az a baj, hogy a hazai kereskedelemben, csak 33V-os diakokat lehet kapni.Ami ebbe a kapcsolásba sajnos igen kevés.(aszem 100V fölötti kéne).De elméletileg ha sorbakapcsolod a diakokat, akkor elérhető a kívánt feszültség.Vegyél vagy 10db-ot (nem túl drága tétel),és ahol a legmegfelelőbb a villogási frekvencia, annyit tegyél bele.De előtte azért érdemes lenne kivenned a diakot,és a helyét egy vezeték darabbal összezárni,a villogási ütemnek megfelelően,és ha ez így működik, akkor tuti a diak a hibás!
Következő: »»   37 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem