Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
"Szárazjég" a megoldás azzal szokták csinálni.
Tudom csak több gond van vele, 1 mivel hideg igy a föld felszínén kúszik, 2 nehéz nagymennyiségben beszerezni. Nekem a füstgép a nyerő
![]()
3 meg szerintem drága.4 nem lehet szabályozni(vagy ha lehet akkor is nehéz). szerintem is a füstgép a nyerő
Szerintetek desztillált vízzel menne-e egy hasonló elven működő kis gép?
(Nagyjából ekkora lenne) Bővebben: Link :wave: ![]()
gőzöéős vasaló ha már ennyire ragazkodsz a desztillált vizhez de maximum 20-30 centire fog kiszállni a gőz, ha meg buliba akarod akkor nagy felelősséget kell vállalnod. A víz ki fog csapódni csúszás veszély, másik ha nyitott a doboz pl vasalónál égésveszély, a fényeket meg nem fogja kiemelni.
NOS !!!
IME A RECEPT MINDENKINEK!: 1DL DESZTILALT VIZ 1DL GLICERIN OLAJ KB FÉL AMPULLA VANILIA VAGY KOKUSZ VAGY ......AROMA(NEM OLAJ) ![]() ![]() ![]() ![]()
nem akarlak elkeseríteni,de házilag készíteni nem érdemes,mert ha valaki netán rosszul lesz akkor jó alaposan megvágnak érte!viszont ha gyári füstfolyadékot használsz és úgy lesz rosszul valaki akkor nem szólhatnak egy szót sem!
![]()
Igazad van, ez nekem le is van irva lessz időm bescannelem
Hali
1DL glicerinhez nyugottan lehet rakni 2 DL desztilált vizet!! és hozzá illó olajat amit a párologtatóba használnak ![]()
légyszives értsétek már meg! SZABÁLYTALAN házilag füstfolyadékot készíteni! elmész buliba,valaki rosszul lesz tőle aztán jól megbüntetnek érte téged! szóval GYÁRI füstfolyadékot használjon mindenki! legalábbis javaslom!
![]()
Nem kell vele foglalkozni, én a gyári folyadéktól kaptam anno füstmérgezést. Amugy a buliba akinek a Technika ott van a keze alatt az vállalja a felelősséget, most ez nem teljesen ide fog vágni de ha már feljött a téma a füstgép veszélyével kapcsolatban, akkor leirom a fények veszélyeit is. Pl van egy stroboszkóp ugyebár villog bár a többi fényre is érvényes, epilepsziás rohamot okozhat, lézer: a kiváncsi gyerek belenéz mert azt hiszi jó játék, na tessék innentől már csak hang de kép nincs, Füstgép : nem megfelelő használat égést okozhat, nekem anno az egyik buliban a kis tizenéves belenyult a kiáramló füstbe megégette magát, nah de itt még van a füstgépnek hátránya rosszullétet szédülést is okozhat ha nem megfelelően azaz szakaszosan használod. És elvileg az ÁNTSZ nek kell engedélyt adni rá hogy az adott szórakoztató ipar használhatja e vagy nem. Füstillatosító : Ha sima mezei illóólajat teszel bele akkor megvan a veszélye hogy lángra kap az olaj (saját példa) Röviden ennyit szerettem volna.
Nah és igértem hogy bemásolom a füstgépről a leirást, a könyv nevét nem titkolom Zenei Elektronika. Idézet: „akinek a Technika ott van a keze alatt az vállalja a felelősséget,” Ez részben igaz. Hogy ne OFF-oljak nagyon, maradjunk a füstgépnél először. Természetes, hogy egy ilyen berendezésnek több életvédelmi követelménynek meg kell felelnie. Tűzvédelem, elektromos érintésvédelem, mechanikai védelem a kazán "felrobbanása" esetén (eldugult fűtőcső), illetve az üzemeléskori megfelelő védőtávolságban történő elhelyezés (a tini belenyúlt a füstbe). Ha mindezek be vannak tartva, akkor a felelősség kérdése már nem azé, aki üzemelteti, hanem azé aki áthágta ezeket a szabályokat. Két példa a bulizók viselkedésére, ellenérvekkel: Csak azért is odamászok, hogy "megfogjam" a füstöt. - Bulizz, táncolj, ne "hegyet" mássz! "Vazzze, mindent (mindenkit) összelocsolok, ezzel a felrázott pezsgővel!" - Nyugi, pihi van, nem te nyerted meg a Forma1 nagydíjat! És még sorolhatnám miket láttam pályafutásom során, de ha mi, mint technikusok betartjuk a szabályokat, akkor már rajtunk nem múlik. Ha netán mégis történik valami, akkor már a bajkeverőt veszik elő. Persze még ez is megelőzhető, igaz elég nagy "égés" lesz a relikvens számára, hogy a DJ, lehúzza a zenét és beleszól a mikrofonba: "X.Y. gyere le a falról, nem vagy te tapéta, mit piszkálod azt a technikát, azt akarod, hogy miattad ne legyen buli?" Durva, de utána, már nem fordul elő "rendzavarás" a bulin. Ezt megtörtént eset volt, úgy mint a fentebbi kettő is. Minden buli "veszélyes üzem", mindent csak ésszel! Balesetmentes jó bulikat az év végere is! Üdv:A2K
Nem offoltálnagyot, sőt egyáltalán nem. Nekem azon a bulin az volt a gond hogy suli buli és semmi biztonsági ember, a végén intéztek nekem oda polgárőröket, jah akkor még csak 120wattos strobim volt, a kiscsaj 20 centiről lesett bele szerencsére még időbe lekapcsoltam. ha az 1700as lett volna ott a haját levitte volna. De akkor eldöntöttem hogy többet ilyen bulit általános sulisoknak nem vállalok. Persze a szabályokat én is tudom mert nem 1 éve vagyok a pult túloldalán. De egy szinten engem is terhel a felelősség
én is ,, dolgoztam" a pult túlsó felén igaz nem sokat,csak kb fél évet,mivel csak ilyen beugrós voltam első buli lezajlott,kezdtem azzal hogy mindent átnéztem hogy mi mit kapcsol,strobinak még buli közben visszább vettem a fényerejéből kicsit,mert már nekem fájt tőle a fejem,főleg h a dj pultal szemben egy tükör fal volt ami azt jelenti h kb 2,5 méter magas meg jó 5 méter hosszú felületen csak tükör táblát láttál(ja meg a népet
![]()
Sziasztok!
Én egyszer-kétszer használtam valami gagyi kategóriába tartozó, kis teljesítményű füstgépet (hosszú fűtési idő, elég idegesítően "köpködi" a füstöt), de az olyan szinten keveset fogyasztott, hogy gyakorlatilag levegővel ment, a füstfolyadék csak a rend kedvéért volt benne. ![]() ![]() Üdv: FazksG
Jaja ez igaz én mondjuk most vettem füstgépet egy 700 wattosat de nekem még az is sok, a füstolajról meg csak annyit hogy én 1litert szoktam venni ne áljon sokat.
Hello nekem hétvégi bulikkal éves szinten 10 liter megy el a folyadékból szóval nállam nem örök életű
na hozzászolok már én is a folyadék készitéséről...
haverom csinálta magának még régen megvette a glicerint meg mindent és egyátalán nem jött ki olcsóbban mintha megvenné az 5liter gyári folyadékot.. most az aki magának csinálja az mondja már meg nekem h mégis 5 litert kihozna e 2600ft ból? mert azt nehezen hiszem el ... ez a véleményem.. ![]()
dragont használok, jobb mint a JAM folyadék 1900ba veszek 5 litert Tartós ködöt képez szóval sokáig húzza, idáig nem volt gond vele
Sziasztok!
Nem állhatom meg hogy nem szólok hozzá, nekünk 2 évig volt elég 5 liter olaj, pedig ahol bulizunk még ablakok sincsenek. Ha megyünk valahová bulit csinálni akkor alaposan tájékoztatjuk a házigazdát, felmérjük h mennyi teljesítmény és hely áll rendelkezésre, megbeszéljük akar-e füstöt, pásztát, strobit, futófényt , lézert. Így adunk neki ajánlatot. Szerintem füstolajjal spórolni nem kell olyan szinten hogy magad csinálod, füstgép nekünk is házi, mivel sok a cucc és hárman csináljuk így más más helyen tároljuk a felszereléseket, de mindenkinél van alap hangcucc így könnyebb és egyszerűbb a szállítás is (3 egymás melletti település). Az emberek(pórnép) hozzáállása meg külön történet, van jó és rossz tapasztalat is, de idővel csak a jók maradnak. Kellemes Karácsonyt! És jó sok bulit szilveszterre!
Helló!
nem rég álltam neki a füstgépemnek. A vezérlését egy kissé módosított forrasztópáka vezérlővel oldottam meg. Mivel nem találtam hozzá hőfokérzékelőt elfogadható áron, ezért egy pákából szedtem ki a hőelemet. A fűtőszálat innen rendeltem: http://bolthely.hu/elektroweb/id/00678_FUTOSZAL_800W_220V_G_MD_355M...w00678, amire fém bilincsekkel réz csövet erősítettem. A folyadék pumpálását egy ulka típusú kávéfőző szivattyúval fogom megoldani, ami még rendelés alatt áll. Mihelyt teljesen készen lesz, feltöltöm a kapcsolások közé a leírását. u.i: sufnituning forevör ![]()
Nah az nagyon szuper lenne, ah minden információval, mit honnan, hogy smint felkerülne a kapcsolások közé!!
mihelyt megjön a szivattyú, meg kész a doboz, feltöltöm
Oké! Régebben én is szerettem volna csinálni füstgépet, letettem róla, pláne most, semennyi időm nincs de majd a nyáron szivesen összedobnék egyet. Addig eljutottam, hogy van durván 1 méter hosszú 1mm oldalfalú, 3 vagy 4mm átmérőjű rézcsövem. Építkezésen (10 000m^2-es csarnok) kértem a légtechnikásoktól
![]()
Sziasztok!
Találtam egy videót, ami megmutatja hogy hogyan kell házilag füstgépet késziteni egyszerűen! ![]() ![]() Link: http://video.aol.com/video-detail/hzi-kszts-fstgpfolyadk-mkdse/3136147379 Jó böngészést, és sikeres utánépitést kivánok ![]()
Nem vagyok jóba a kémiával, de igencsak meglepődtem mikor azt mondta, hogy a füstfolyadék 1/3-a glicerimből áll... Nem veszélyes ez?
Nem tudom.
![]() ![]() ![]()
Amúgy szerintem már nem érdemes építeni. Most is láttam az apróban, hogy 7000-ért kínál valaki füstgépet. Szerintem nagyon olcsóbban házilag sem lehet kihozni és a gyári az mégis csak gyári és nem is kell már megépítenünk, ami idő az idő meg ugye pénz
Hát az a srác az igazat beszélt mert a
Idézet: Annak az összetétele valóban 1/3 része gricelin olajal + 2/3 rész desztilált víz , tehát ennyi az egész ! + estetleg még valami illat aroma . „rendes ködolajat szeretnék hozzá használni” ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |