Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
sziasztok!
szerintetek milyen erősítő van egy vermona regent 300 n be?
Szerintem vermona regent 300n van benne.
Esetleg egy Federmann féle?
A LED közönséges piros. R9- kissebb ellenállás, nagyobb erősítés, 600Ohm és 2Kohm közt lehet. A rajzon szereplővel kb 800mV az érzékenysége. Tápfeszültségigény: +-10.....40V között. 2x35V-nál olyan 120W-ot ad ki 4 Ohmon. R14 a negatív bemenete hídkapcsoláshoz. Úgy 2 éve építettem meg egyik ismerősömnek mint gitárerősítőt. Azt mondta róla, hogy egész jó lett, mert nincs tranzisztoros hangzása... (...???...)
Szisztok
Valaki ismeri belűről a HITACHI HA007 erősítőt.Ez az a végfokja a Hitachinak amiben 2SK/2SJ Fetek vannak? üdv köszi
Hello! Tudnátok nekem segíteni? Van egy trafóm hiperszil
2*36 voltot ad és át akarom tekercseltetni. De sajna nem tudom hogy mekkora teljesítmény hozható ki belőle a trafóméretező progi meg csak 101 wattot adott ki erre. csatoltam képet és méreteket a vasmagrol. Erősítőbe lenne eddig 4*100 as quad 405-öst hajtott ezért ennyi a fesz. nekem olyan +-90 volt környéke kell azért tekertetném át. kösz a segítséget!!!
Hali
Nem kell feltétlenül tudnod az áttekeréshez, hogy mekkora teljesítményű, a mostani leadott feszt tudod, a huzal kereszt metszetett tudod, a menetszámot is tudni fogod ha az előző tekercset leszámolod! Ezek tudatában meg már gyerekjáték átszámolni 80 90Vos feszre. A szekunder tekercs huzal keresztmetszetét én úgy szoktam kivállasítani hogy pont ráférjen az adott menetszám, mert úgy biztos hogy bírni fogja, de azért megszoktam azt is nézni hogy mennyit bír a választott huzal! A primerjét meg nem kell bántanod! 600W körül tudhat ez a trafó körül-belül, nem számoltam utána!
az nekem kevés! De a primert is át kell szerintem tekerni mert elég vékony az 1.2-es drót ekkora teljesítményhez szerintem
Az 1,2-es huzal az bőven vastag, a mai 8-900W-os trafókat se tekerik vastagabbal!
Méretei az SU 102a hipersyl 590VA-es trafóhoz állnak a legközelebb.
A képletet le tudná valaki irni amivel ki lehet számolni a vasmag terhelhetőségét. Mert annyit tudok belöle hogy a közepe számít.
Sziasztok!
Valaki tudna nekem keresni adatlapot ehhez a végfok IC-hez: LA4763 TJB3 ? Én már sokat kerestem, de sehol se találom. Remélem ti ügyesebbek vagytok, mert nagyon jól jönne. Köszönöm.
Helló !!
Lenne egy kérdésem (nem nagyon értek a müszaki dolgokhoz) Van egy végfokom Műszaki adatok Zenei teljesítmény: 4 Ω/8 Ω: 2 x 100 W/4 Ω Max. teljesítmény: 2 x 180 W/4 Ω Csatlakozás: RCA, XLR Frekvenciatartomány: 10 - 30000 Hz ennek a bemenetére egy keverő és egy számítógép van rákötve. Kimenetre 6 db hangfal amiknek a teljesítménye 150 w- tól 350 w -ig változo. A probléma az hogy a végfokon nincs teljesen a hangerő feltekerve és a hang egy bizonyos hangerőnél elkezd akadni. Mi lehet ennek az oka ??
Hogy van rákötve az a 6db hangfal és hány ohmos?
3 az egyikre 3 a másikra 4 ohm meg aszem 8 ohm is van
Én meg azt hiszem eltévesztetted a helyet, ahol ez elfogadott! -szamóca
A mindenit!
Megszab kérdezni milyen erősítő bírja ezt, mert az biztos megbízható! :yes: Amúgy nézd meg mindegyik hangfalat, hogy hány ohmos és megmondjuk hogy hogy kösd be, mert nem mindegy, hogy esetleg 1-1-et párhuzamosan 1-1-et sorosan, vagy valami....
Szerintem ennyi erővel zárd rövidre és kész úgy legalább már nem is szól. De valószinüleg van benne áramkorlát és azér halgat el nagyobb hangerőn.
Add el a 3 pár hangládát,s végy belőle egy pár jóval nagyobbat(terhelhetőség!) Komplett hangdobozokat sorba kötni botorság.Végszükség esetén működik,de a hangminőséget degradálja.Egymásnak hangváltói lesznek,kusza fázis,-és impedanciaviszonyok alakulnak ki,stb...
Nyilván a védelem kapcsolgat.Nem csoda...
sziasztok, van egy siemens rv630-as erősítőm,
ojan baja van hogy, búg mint álat de a zene az szol rendesen. vajon milehet a baja? elöreis kösz
Attól, hogy 1 "L"-el állat, még sok mindentől búghat....
Tán földhurok?
de ha levan halkítva akkor is ugyanolyan hangosan búg
és valami zizeg benea zene ritmusára.
Tápelkók, diódák, stb. Lehet több dolog is. Mérj feszt a két féltápfeszen, azoknak illene egyformának lenni. Próbakondi párhuzamosítása is lehet, hogy eredményt ad.
sziasztok!
A #367365-ben keresett alkatrészre senkinek semmi ötlete?
Azt hogy lehet megnézni hogy mi ez a hozzászólás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |