Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 30 Sávos Equalizer 12V-ról

Témaindító: fireballelektro, idő: Feb 18, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) fireballelektro hozzászólása Feb 18, 2009 /

Sziasztok!

Szeretnék egy olyan Equalizer-t építeni, amin van 3 sáv bementet, és 3 sáv kimenet, és összesen 30Band. Tehát sávonként 10Band. Az a gond, hogy sehol sem találtam olyan kapcsolást, ahol ennyi poti lenne 1 sávon, igaz egyet találtam, de az teljesen más volt, mint amilyet én szeretnék. Tudnátok nekem segíteni? Bármilyen ötletet, javaslatot, tippet szívesen várok, Köszönöm előre is!

Ne haragúdjatok, annyi lemaradt, hogy 12V-ról kellene hogy működjön. Remélem tudtok segíteni

Szia

Akkor úgy mondom, hogy lenne rajta 3 Hang Bemenet, és a 3 bemenethez tartozna 10-10-10 Sáv. Magyarul 1 hangbenethez, 10Sáv. Egyébként erősítőbe szeretném beépíteni Nem kell hogy full Extra-s legyen, csak tudjam állítani a hangszínt, és ennyivel meg is elégszem
(#) perlaci válasza fireballelektro hozzászólására (») Feb 18, 2009 / 1

Üdv
Ne ragaszkodj a 12V hoz. Keress egy 10 csatornás rajzot és azt 3 szor megépíted. Általában egyszerű műveleti erősítővel érdemes ezeket megépíteni. ezek az áramkörök kis fogyasztásúak így könnyen lehet neki építeni egy DC-DC tápot ami ad mondjuk 2x15V feszt. Szerintem kittben is létezik.

Értem, köszi szépen, akkor ezt "Rövidre zártuk"
(#) zoltan_30 válasza fireballelektro hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

10 band EQ:
Bővebben: Link
(#) fireballelektro hozzászólása Feb 22, 2009 /

Köszönöm szépen!

Egyébként létezik olyan equalizer-es kapcsolás, amon mondjuk van 2 RCA bemenet, de egy darab sztereo sávnak kezeli?

Tehát, például, van egy 7.1-es rendszer, és olyat szeretnék, hogy az első két hangfalat 10Bandel szabályozni, DE a 2 első hangfal között sztereo hangzás legyen! És így tovább még 2szer, a2db középső, és a 2db hátsó hangfalra is, tehát a 6db hangfal között sztereo legyen mindenhol! Létezik ilyen?
(#) fireballelektro hozzászólása Márc 1, 2009 /

Senki?
(#) szamóca válasza fireballelektro hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Nem érthető hogy mit szeretnél. Ahogy leírod az egy összevisszaság! Egyébként ha minden csatornára egy tíz sávos hangszínt raksz, /ami felesleges/ részben egy alkatrésztemető, részben meghaladja felkészültségi szintedet.
Rajzok:Bővebben: LinkBővebben: Link itt találhatóak.
(#) fireballelektro válasza szamóca hozzászólására (») Márc 4, 2009 /

Jó, akkor most leírom, "érthetőbben"!

Tehát,

Készül egy 7.1-es hangrendszer, ehez kellene nekem egy equalizer.
Olyan kéne, ami 30 band-es.
10Band első hangszórókra, 10Band a középsőkre, 10Band hátulra.

Namármost, olyanra lenne szükségem, amit ha beépítek, mindenhol megmarad a sztereo hatás, magyarul nem csak az első, középső, és hátsó hangszórók van sztereo, hanem az első kettő között, a középső kettő között, és a hátsó kettő között!

12V-ról kéne hogy működjön.
Ennél érthetőbben nem tudom leírni
(#) fireballelektro hozzászólása Márc 10, 2009 /

Senki?
(#) titi válasza fireballelektro hozzászólására (») Márc 10, 2009 / 4

Szerintem már több választ is kaptál...
Miért kérded, hogy "Senki?"
Itt van pl. ez: Bővebben: Link
Ebből csinálsz összesen 6 db-ot.
Kettőt-kettőt összekötsz olyan formán, hogy sztereó potikat használsz hozzá, ezzel "összekötve" az azonos sávokat. Magyarán egy sztereó potival fogod tudni az egymáshoz tartozó sávokat szabályozni úgy, hogy közben "megmarad a sztereó hatás".
Az egyik ilyen pár megy az
Idézet:
„első hangszórókra”
, a másik ilyen pár
Idézet:
„a középsőkre”
, a harmadik pedig
Idézet:
„hátulra”
.

De ha ennyiből nem érted, akkor bele se kezdj!
Ha esetleg ez a rajz nem tetszik, akkor nézz egy másik 10 sávos rajzot, és azt csináld meg ugyanilyen módon, ahogy leírtam. (linket kaptál egy rakatot, tessék keresni!)
De azt ne várd, hogy valaki majd ad egy olyan rajzot, amin rajta van mind a 3*10 sáv, mert tök felesleges 6-szor lerajzolni ugyanazt az áramkört...
(#) szamóca válasza fireballelektro hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

No várjál! Tehát 7.1 hangerősítőrendszert készítesz, de minden hangcsatornát külön szeretnél egymástól függetlenül hangszínszabályozni. (Equvázni) Erre valóban ezt az áramkört kellene megépítened hatszor! A képen látható módon. Ez nem egy hét végi feladat, az már biztos.
(#) fireballelektro hozzászólása Márc 10, 2009 /

Köszi szépen srácok! sokat segítettetek!
(#) chey hozzászólása Aug 19, 2009 /

Helló!

A TL074-es bekötése rendkívül egyszerű a kapcsolási rajz alapján, nagyon kevés egyéb alkatrész kell hozzá. Ez az IC és a belőle épített ekvalézer működik 12V-ról is? A 12V azért lenne előnyös, mert bármelyik számítógép tápegység rendelkezik 12V-os feszültségforrással, és még 1A terhelés esetén sem okoz zajt.

Üdv: Dani
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem