Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves elektronikusok. Szeretnék segítségetkapni abban a dologban, mellékeltem kettő képet. A végfok panelnak nincs semmi baja. Viszont az első panel, hejére szeretnék egy sztereóból meghajtást a vékfok panelra, potikkal megoldva. Tulajdon képpen, a távirányító nincs, a kódjátsem tudom, és az a része rossz, nem működik. Rajzot, is szeretnék kérni.
![]()
Hihetetlen, hogy annak ellenére, hogy a helytelen szavakat pirossal kiemeli, az irományt többször el lehet olvasni elküldés előtt, a szándéka a kérdésnek és a probléma leírásának az, hogy a többiek megértsék mi a gond és tudjanak segíteni,
MÉG SEM VAGYTOK KÉPESEK EGY PÁR MONDATBÓL ÁLLÓ SZÖVEGET ÖSSZESZEDNI! Ne haragudj, de ha már azt várod, hogy segítsenek legalább vedd a fáradságot... Szeretnék segíteni, de többszöri elolvasásra sikerül (vagy nem) csak értelmezni mi a gond, mit szeretnél!
Én se értem mit akarsz.
Szia! Ezt építsd meg a hibás panel helyett. Bővebben: Link
Én értem, csak ha a definícióból kivonjuk a reciprok egyenletét, és megszorozzuk azt hárommal, a sinus cosinus törvényei alapján ez egy deflection lesz, ami egy távoli dimenziót tár elénk, amiben nincsenek tények, márpedig tények nélkül alfa-cosinus szorzata egyenlő a nullával, ami a teljes értelmetlenséghez vezet, aminek az a következménye, hogy a Delta Kvadráns-ban élő szörnyek nem tudnak érvényesülni, ami a teljes megsemmisüléshez vezet.
jimmy47 szóljál nyugodtan ha nem jól értelmeztem, de a világvégére akarod felhívni a figyelmünket ugye?
Ha egy kicsit jobban értenél az elektronikához, ezen belül a hangtechnikához, sőt a Dolby rendszerekhet, akkor tudnád miről van szó.
Mi a nevednél az "A2 D2"? A Többieknek is: Fórom szabályzat XXVII pontját (utolsó) ajánlom elolvasni. Egy külföldi honfitársunk nem tudhat perfekt magyarul. Ezt hozta az élet és a háború, de ez más téma.
Azért jó pár erősítőt építettem már.
A nevemnél az A2 D2, az A2 D2. Nem összekeverendő valami robottal. ![]() nagyon akarsz. Örülök neki hogy te pontosan érted hogy mit is akar "jimmy47" kollégánk, mert elméleteim ugyan nekem is vannak, de a levegőbe nem beszélek. Az írásom amire reagáltál az csak egy kifakadás, mert számomra hihetetlen, hogy valaki nem tud megfogalmazni egy olyan dolgot amit elképzelt. Mentegetőzni lehet bármivel, de például amikor egy buszsofőr elüt egy gyalogost nem mondhatja azt mentségképpen hogy: Jaj bocsi, nem láttam. Az írást is komolyan kell venni, nem a mentségeket kellene folyton keresni, hanem érhetően, ha kell többször átolvasva leírni azt, amit az ember elképzel. De egyébként igazad van, ebben az ügyben nem kellett volna írnom semmit sem, hiszen nem az én tisztségem.
Minden kötekedést mellőzve, szimplán érdeklőnék, hogy honnan tudod, hogy külföldi? Ismerősöd az illető? Mert nekem magyarországi lakosnak tűnik!
Persze attól még lehet nem magyar szóval csak kérdezem!
Teljes mértékben egyetértek! Mellesleg attól még,hogy valaki nem tud magyarul az értheti, hogy, ha valami pirossal alá van húzva, ott valami gond van!
Idézet: Pedig arra gondoltam„Nem összekeverendő valami robottal.” ![]() Idézet: „Azért jó pár erősítőt építettem már.” És Dolby dekódert? Mert Neki az kell. Idézet: „Mentegetőzni lehet bármivel, de például amikor egy buszsofőr elüt egy gyalogost nem mondhatja azt mentségképpen hogy: Jaj bocsi, nem láttam.” Pedig ere is tudok példát, és tényleg a gyalogos volt a hibás. Ezt a szemtanuk állították. De ez nem egyforma kategória a fogalmazásképességgel. Bladika: Idézet: „honnan tudod, hogy külföldi?” A határ mellett élek, hallottam már jónéhány tötrmagyart. És Te honnan tudod, hogy magyar? Idézet: „ha valami pirossal alá van húzva, ott valami gond van!” És ha nincs aláhuzva? Most nekem se huzogat. Mindenkinek: Nagyon unom már az ilyen nyelvtani, fogalmazási kötözködéseket. Ők segítséget kérnek, nem leteremtést. És igenis fogalmazhatnak kuszán, hisz nem ért annyira hozá, ezért kér segítséget. Már megintcsak OFF-olunk egy topikot, megérdemeljük a háromszöget.
"És Te honnan tudod, hogy magyar?"
Onnan, hogy utána néztem! Te is megteheted, ugye érthető, hogy miért nem írom, hogy hol lakik! Magyar név, magyar lakhely! Ráadásul névrokon! ![]()
Bocsánat BLADIKA! A rossz hejett szeretnék egy nem távirányítós panelt építeni, ami, a vékfokhoz lehetne kapcsolni. nem írtam semmit pirossal. Nemlátok nálam ami pirossal lenne kihúzva, áttírva. Van aki már érti amit szeretnék, de nagyon szivesen elmondom neked, amit nem értessz. Ugyanúgy, neked is köszönöm, ha tudsz valamiben segíteni, sen kit megnem szeretnék megsérteni. Még egyszer szeretnék bocsánatot kérni, ha valamit nem pontosan írtam le. Te nemvéletlenűl szervízben dolgozol? Ott szoktak így nekem esni.
Üdvözlettel : JIMMY
Szia THOMAS! Bocsánat, lehet egy kicsit érthetetlen voltam a számodra. Az első panel hejett szeretnék egy másikat építeni, amelyik, kapcsolódik a vékfok panelhoz. De pirossal semmit nem írtam. Ha netál talán valami még nem világos, írd meg. De bocsánat, ha nem jól fogalmaztam. De ha tudsz segíteni, megköszönöm.
Üdv : JIMMY
Szia ACTION!
Nagyon öszönöm a segítségedet. Egyetlen gondom van benne, nem tudom hova tegyem a potikat. Egyetlen van rajta, a centernek. Szeretném, ha egy kis bővebb rajzot, ha kérhetek. Vagy netán több segítséget. Üdvözlettel : JIMMY
Szia ROBIN!
Bocsánat, lehet hogy esetleg nem voltam teljesen érthető. Nem akarom senkinek sem, a tudását megkérdő jelezni, nem viccböl vagyok itt. Nem azért tettem fel a kérdésemet, rossz szándékkal, senkit nem akarok mérgesíteni, a kérdésemmel. Üdv: JIMMY
Szia BLADIKA!
Bocsánat! Könyörgöm, nem húztam alá semmit pirossal, nem is írtam pirossal. nálam semmi pirossal nem jelentmeg, kivétel a képeket,amit mellékeltem, az van piros sávban. Üdv : JIMMY
Szia ACTION !
Nagyon köszönöm, hogy mellém áltál. Én nalam nincs aláhúzva semmi pirossal, nem is írtam pirossal. A képek vannak piros mezőben csak. iszont tényleg van egy eltévedt szavam. Nem " a végfok panelra" hanem a végfok panelhoz. Már nemtudok javítani. Üdvözlettel : JIMMI
Itt van az Ic adatlapja, amin az ajánlott kapcsolási rajz is szerepel. Ennek alapján már el tudsz indulni.
Tényleg figyelj oda a megfogalmazásra, inkább többször is gondold át hogy mit szeretnél, és olvasd vissza. Nem kell mindenkitől egyenként bocsánatot kérned, már így is szét OFF-olod a saját témádat! Idézet: „Te nemvéletlenűl szervízben dolgozol? Ott szoktak így nekem esni.” Ezt kikérem magamnak! Nem mindegyik szervizes ilyen. Én is szervizes vagyok. ![]() Az az egy poti a center és a mély hangerő arányainak a beállítására szolgál. Ezt igazán elég egyszer beállítani, de lehet bármikor módosítani, ha a hanganyag megkívánja. Ha a hangforrásod nem állítható hangerejű kimenettel rendelkezik, akkor a bemenetre kötsz egy 100k-s sztereó logaritmikus potit, és kész is. Üdv: Laca.
MINDENKITŐL ELNÉZÉST!!!!
![]() NEM ÍRTAM, NEM HÚZTAM ALÁ SEMMIT PIROSSAL. EGGYETLEN EGGYET ÍRTAM TÉVESEN NEM "A VÉGFOK PANELRA" hanem A VÉFGOK PANELHOZ. ![]() ![]() ![]() ![]() KÖSZÖNÖM MINDENKINEK.
Szia SZAMÓCA!
Nagyon köszönöm, rosszúl írtam a kérdésemet. Az első panel rossz a végfok panel jó. Üdv : JIMMY
Szia LACA!
Az-az idézet nem neked szólt! Amit nekem írtak, arra válaszoltam. Néha bementem a szervízbe, nem mindegyik, montam mi a bajuk, erre szoktak néha válaszolni, elutasító mondatokat. Köszönöm a segítséged! Még annyit, mekkora potikat rakjak /ohmmos-kilóohmmos/. Üdv : JIMMY
Írtam:
Idézet: 100 kilo Ohm-os. „a bemenetre kötsz egy 100k-s sztereó logaritmikus potit”
Most talán már nem is látok!
![]() Jó éjjszakát, köszönöm a segítséged!
Egyébként nem írtad mihez szeretnéd használni. Számítógéphez akarod kötni, aminek általában van 5.1-es kimenete, vagy CD lejátszóhoz, vagy mihez?
Ha hangkártyához, akkor bütykölnöd (sajnos készen nem kapható, esetleg a Genius-nál van aranyáron) kell az itt leírtak szerint Hat csatornás potméter készítése. Ha mind a 6 csatornát szeretnéd használni, ez a legegyszerűbb. (persze direktbe is be lehet kötni, de szerintem nem árt ha van hangerőszabályozó a szoftveresen felül) Előfok úgy látom nem is kell, mert rajta van a végfok panelen. Gondolom megvan a szett minden darabja, hangfalak,kábelek. Rajzoltam egy egyszerű rajzot, amit csatoltam. A bemeneti panelt nem kell a feszültségre kapcsolni! A GND-t rákötheted. Van rá esély, hogy a Végfok IC-k Stand-By funkciója be lesz kapcsolva az első panel vezérlési hibája miatt, (már csak azért is, mert arra nem kötünk feszültséget). Ekkor Neked kell az IC-k 7 lábára egy 10Kohm-os ellenálláson keresztül +5 V-ot adni (valószínüleg az ellenállás ott van a panelon) ezt megteheted Pl egy 7805-ös stabilizátor IC-vel. Na jól van, már unom magam. ![]()
Szia ROBIN!
Nagyon köszönöm! A pótméterek összekötése újdonság nekem. Ilyennel mégnem találkoztam. Action is megírta, a poti bekötését. Viszont, még nem tudom nekem melyik lessz a jobb megoldás. Különben magnóhoz, cdhez, számítógéphez szeretném használni. Ha a számítógépnek a kimetelének 5.1-es van rajta, akkor is egy jakkdugóval kapcsolódik, vagy többel? De megnézem pontosabban mijen hangkártya van az alaplapra szerelve. Üdv : JIMMY
Ha 5.1-es a hangkártya, akkor három jack, azaz hat csatorna. Erre jó a Ronin megoldása. viszont ha csak sima sztereó jelet kötsz rá (CD...), akkor az enyém nemcsak simán kiteszi a 2 csatornát 3-3 csatornára, hanem 4.1-es Dolby Stereo-t hoz létre. Nagyon jó hangzás, az egyszerűsége ellenére.
Hát sajnos nem vagyok olyan hősies mint ROBIN Hood, de azért köszi.
![]()
Szia LACA!
Megnéztem a számítógépemet, de a kimenete, olyan mint a régiek, aminek 3- jakkdugó csatlakozása van. Különben ez is,a monitor- internetkártya integrálva van az alaplapon. Megnéztem az EVEREST programba az alaplap azonosítoját íra ki : 03/25/2008-I945-6A89HG02C-00 . REALTEK HD audió van kiírva, ilyen a monitor- és az internet neve. Viszont az a rajz, amit küldtél, szerintem nem rossz. Ahhoz még annyit kérdeznék, ez rálehet kapcsolni a végfokra, és ez adja az elöerösítő, és a szétválasztó szerepét a sztereóból. Köszönöm a segítséget! Üdv: JIMMY
Szia!
A hangkártyád 5.1-et is tudja. Így van! De ez csak szétválasztó-illesztő, erősítése elvileg nincs 1:1-es átmenet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |