Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy önindító lehet attól gyenge (nem forog olyan gyorsan), hogy a szénkefe el van kopva? Előre is köszönöm a válaszokat! ![]()
Helló! A szénkefe jósága ne tévesszen meg! Ugyanis a komutáló felülete felkeményedik, megnő az ellenállása és az áramerősség nem tud érvényesülni. Tekerni, teker de teljesítményt nem ad le. Üdv.:VIM
A szén tartalmú kefék a felületen beégnek, bemattulnak, a bronz anyagúak felpatinásodnak vagy kopottságukból adódóan nem simulnak fel teljes felületükkel a komutátorra.
Öninditoban nem használnak szénkefét, bronzkefe van benne.
Az, hogy a kefe félig kopott már, önmagában nem lassitja az öninditot, de a kopásbol eredo vezetöképes por lerakodása igen. Ilyenkor sokat javithat egy kiados tisztitás. Persze más okozhatja a lassulást öninditon belül és kivül is.
Csak önindító problémám van, 4 darab bronzkefe van a műszerben és a takarítás már megvolt és gyenge szegénykém, akkor aztmondjátok, hogy cserélni kellene?
Több infoval is csak találgatni tudnék igy látatlanban.
Lehet tudni, milyen auto? Hidegen-melegen egyaránt lassu? Mennyire? Be sem indul? Aksi, töltés biztos jo? Kábelek rendben? Olaj nem tul sürü? Elögyujtás nem tul nagy? stb.
A kommutátort fel kell csiszolni ha nagyon ronda akkor esztergálni utánna a szeletek közt kimikázni,kefecsere ha szért van szedve,és a kefetartó pozitív elszigetelt részét is át kell mérni Mohmos méréshatárban! Nem vezethet át! Én egy 500Wos halogénnel szoktam terhelve megnézni,hogy jó e! A lényege,hogy az izzó áramkörét a kefetaró testjére rakom és a másikat a pozitív kefetartó elszigetelt részére érintem ekkor ha nem történik semmi akkor jó a kefetartó ha nekiáll füstölni izzani a szigetelése akkor már baj van,ha meg folyamatosan világít az izzó akkor teljesen zárlatos! A MÓDSZER ALKALMAZÁSÁT CSAK SZAKEMBEREKNEK JAVASLOM ÉS LEÁLASZTÓTRAFÓN KERESZTÜL MIVEL 230V-ON ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE ÁLL FENT! MEGFELELŐ HOZZÁÉRTÉS SZAKTUDÁS HIÁNYA SÚLYOS ÁRAMÜTÉST,HALÁLT OKOZHAT!!!!
Sziasztok,volna egy olyan kérdésem hogy öninditózásnál nagyon hangos az öninditó milyen problémája lehet?
Többféle
![]() Mindenképp ki kellene szedni, és átnézni.
Egy váltócsere volt korábban,azelött nem csinálta csak a csere után.Ahogy mondod,olyan daráló hangja van.
Ha váltót cseréltek, elsőként megnézném, meg van-e egyáltalán húzva az indítómotor a helyén. Esetleg ha rálátsz a fogaskoszorúra valahonnan (pl. fordulatszám-jeladó helyén), bevilágítva, és a főtengelyt lassan körbeforgatva meg lehet nézni a koszorú fogait is.
Esetleg még ha az indítómotor tengelye a váltóházban lévő perselyben van megvezetve, akkor tönkrement, mérethibás, vagy nincs meg a persely az új váltó házában.
Köszönöm szépen a segitségedet,holnap rástartolok amiket irtálKöszi mégegyszer.
Renault-ban nem a váltoban van a persely, az VW-betegség.
Ha jol emlékszem, Renault-nál az egyik rögzitöcsavarnál van egy illesztöcsö, ha hiányzik, pár mm-rel arréb kerülhet az indito, ettöl is lehet hangos.
egyébként amit leirtak:perselyek, bendix, fogaskoszoru. Ha dizel, akkor áttételes indito van rajta, a nagy müanyag fogaskerék szokott eltörni.
Szinte az összes áttételes motor nem csak a diesel! Ha cserélsz bent forgórészt vagy az áttételben fogaskereket (mi álltalában fém) akkor fura hangja van egy darabig a különböző kopottság miatt! Ha a vátóval cserélnek fogaskoszorút is akkor az indító fogaskerekét is célszerő újra cserélni mivel az sem egyforma kopású! Ha meg használlt volt a váltó akkor ha megvan az eredeti indító annak a mechanikáját raknám rá!
Szia,megnéztem amit irtál tegnap,a fogaskoszorú fogai éppek,de viszont az öninditónál az egyik csavarnál nem találtam meg az illesztöcsapot.Gondolom ez lehet akkor a probléma.Ezt külön lehet kapni?Köszi
Nem biztos, de akár az is lehet. Esztergályos pár perc alatt csinál egyet. Én a helyedben már belenéztem volna az inditoba, ha le volt szedve.
Én ugy emlékszem, hogy a benzines R19-eseken nem áttételes francia indito van, a dizeleken meg 0 001 110-es Bosch (müanyag fogaskerékkel). Ez kopni nem nagyon szokott, inkább törni.
Ugyanez a helyzet a bendix-szel is, szinte soha nem a fogaskerék kopása miatt kell cserélni, hanem a szabadonfuto miatt. Az, hogy van némi hangja, az a bendix-fogaskoszoru párosnál is, meg a bolygomünél is természetes, lévén mind egyenes fogazásu fogaskerék, azok meg nem a zajtalanságrol hiresek.
Az r19-ben van áttétel mivel ezt onnét tudom mivel nekem is az van (benzines energie1,4 motoros) és kb egy éve javítottam! Bossot is csináltam abban sem láttam műanyag kereket
![]() ![]()
De az a baj ha inditok,akkora hangja van hogy a tizediken is halják. durva daráló hang.
Sűrgősen vedd le és szedd szét! Ha a forgórész,áttétel minden oké akkor a fogaskerék "darál" leszedve járasd meg bikakábellek,hogy úgy milyen a hangja!
Na, majd holnap lefényképezek egyet-kettöt, ha el nem felejtem.
![]()
Hello! opel astra minden indítás után rövid csörgő hangot adott több alakalommal,majd megszünt ,1 nap nem indult az autó ,indításkor nem tekert az önindító semmilyen hangot nem adott , az aksival semmi gond ,szerelő kijött berántotta ,azóta indul minden indításkor,ki kell cserélni az önindítót ?
Kicserélni nem kell de le kell szedni kefétcserélni meg átnézni ha késöbb nem akarsz forgórészt is cserélni mi kb 20000Ft!!
A memoriámmal vannak problémák, de ami késik, nem mulik.
![]() Az egyik Bosch, ilyen van a dizelen, a másik Valeo, ez szokott lenni egyes benzines franciákon. Mindkettöben müanyagbol van az a fogaskerek. ![]()
Sziasztok! Lenne egy kérdésem R19-el kapcsolatban.Olyan problémám van,hogy a féltengely szimeringet akartam kicserélni azon a felén ahol a váltóból kijön a kis csonk.Mármost kiszedtem a régi szimeringet és vele együtt jött a nagy anya is ami mögötte van(gondolom letekeredett).Az volna a kérdésem hogy milyen kulcsal és hányassal kell meghúzni.Gondolom crowa fejjel,csak hányassal?Köszönöm a segitségeteket!
Talán rá kellene probálni arra az anyára, ha nincs szemmérték.
![]() Mondjuk nem nagyon tudom, milyen anya lehet ott, de rönonál semmin sem csodálkozom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |