Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Hello!
Igen a kapcsolásirajzban elírhatták a tranzisztor típusát.
Halihó!
Tudna segíteni valaki? Arról lenne szó, hogy szeretném egy PC tápba a bipoláris meghajtó tranzisztorokat helyettesíteni FET tranzisztorral, de hogyan? Válaszokat előre is köszönöm. GÓRÉ88
Hello!
BC 547 tranzisztort minek helyettesíteni? Majdnem minden boltba lehet kapni.
Mert nincs itthon és venni meg nem tudok olyan sűrűn mert faluban lakok és nincs a közelben bolt...
Nyugodtan beteheted a 327, és 337 tranyókat, még a lábkiosztás is egyezik.
Egyébként milyen kapcsolásba kell?
Kapcsolás
BC 547 helyére a BC 327-et vagy fordítva?
Sziasztok!
Nem találok sehol egy tranzisztor fajtát (datasheeten sem). A tranyó teljes mértékig kínai. Egy kínai piacon beszerzett disco lámpából kiszedett motor vezérlőt szeretnék utánépíteni. Már mindent tudok és beszerzek, csak egy bizonyos x0506 GE713 típusú tranzisztort nem találok sehol! A válaszokat előre is köszönöm!
Szia jó lenne, ha vissza rajzolnád a kapcsolási rajzot,a melyből megálapíthatnánk a tranzisztor helyettesítőét
Hello!
Nem rajzolom le, inkább lefényképezem egy az egybe a panelt ill. alkatrészeket. Az IC TC4069UBC. A kapcsolás nagyon egyszerű, remélem valaki tud segíteni! Köszi!!!
Ja, MBR van írva az egyetlen tranzisztor alá, amit keresek. Mivel lehetne helyettesíteni? A bemeneti ill. kimeneti feszültség 230 V! A be- és kimenet az 1n4007-es diódáknál van.
Jóvolna egy jó és megbizható helyetesitő táblázat erre a sok-sok tranzisztorra.
Igen. Jellemzően a nagyobb h21 osztály jót szokott tenni a kapcsolásban, ritkán gerjedékenység forrása lehet.
Segítsen nekem valaki a tranzisztorok felület szerelhető megfelelőinek megtalálását.
Egyik adatlapban 1W, a másikban 2W maximális disszipácóval találkoztam. A 2W-os épp a határon van, de én nem tenném be. Nem jó a BD139 lefektetve? Miért muszáj SMD-nek lenni?
MJD122 talán megfelelne. Igaz darlington tranyó, de ennél a kapcsolásnál nincs nagy jelentőssége. Hűtés nélkül 1.75W-ot tud, megfelelő hűtéssel akár 20-at is disszipálhat adatlap szerint.
Idézet: c. téma ide áthelyezve. „SMD világítás lekapcsolás késleltető”
az 557 jó lene, ha nem nagy feszre kell, kb 50-60V is jó helyette.
Szia!
Ebbe kellene:Bővebben: Link Ahol ez a tranzisztor van ott hány V van kb. ? +-45V -ról járatom majd.
Ide jó lesz de én inkább szereznék MPSA-t, nagyon jó ez az erősítő, iszonyat szép hangja van ezekkel az alkatrészekkel, hallottam, én nem tennék bele BC-t, de ez magánvélemény.
Üdv.
Akkor lehet inkább veszek bele.
Négyet építettem belőle aztán aztán az egyik MPSA elveszett. köszi a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés |