Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Igen abból is kettő-kettő kell
Miért hát nem azt építi? Meg bolondulok!
![]()
Bocs az off ért egyébként hogy vagy?
Neki estem megint az építésnek ,remélem lesz most időm ki próbálni az általad közölt rész egységeket is ![]()
Elvileg azt,csak sok mindent változtat és nem követi a rajzot hűen!
![]()
Hát ne változtasson, mert tök@-n rúgom, majd utána manipuláljon, ha már megy a gép!
![]()
Köszönöm kérdésed,megvagyok! Alkatrészre várok,gyermekeim hozzák a hó végén (60APU04).A többi bevetésre kész,a fojtóm lehet,hogy kicsit gyenge lesz,próbára jó,az U57 magos trafót akarom kipróbálni 3 változatban,lehet hogy az IGBT meghajtón is változtatok és a snubberen is.A részegység is panelba ültetve vár,addig nem tudom próbálni amíg a többi rész össze nem áll.Aztán a gyújtó fesz növelésre is van újdonság,de lehet,hogy az új rész áramkörrel össze fognak veszni.Hő védelemmel jutottál valamire?
Még nem próbáltam, pedig itt a vezérlő modul előttem, csak annyira bele estem most a panel gyártásba, hogy ki ment a fejemből, de holnap kipróbálom és jelzem mi az eredmény!
![]()
Mágusok!
![]() Az E65-ös főtrafóból biztos, hogy légrés nélküli kell? ![]()
Maradok a rajznál mint a szentírásnál
![]() Ez a HQVideo-s árak se semmik.... Na majd jelentkezem ha megvannak az új húsok és mellesleg valaki próbált már az ST-től SAMPLE diódákat rendelni? Van 2x120A-es 600V-os diófájuk, be kéne próbálni hátha!!!
Bizony-bizony E65 3C90 A légrést majd te teszed bele
Nekem a gyári gépből van 3F3-as az nem lehetett e gond???
Már megint gondolkodsz előbb nézd meg a frekijét is, ha jó akkor jó! Mi a neve ennek a diódának?
Nézd meg az adat tábláját! Egyébként az légrés nélküli?
Az ideje 80ns és a neve: stth200l06tv
Nem mondtam volna ha lassú dióda lenne! Ezt az ST-n a sample közt találtam.
Légrés nélküli, de gyárilag tettek bele 0,1mm-es valamiféle hőálló papírt.
Annak jónak kell lennie akkor
Pontosabban hol van ilyen eladó dióda? Kösz
Eladóba még nem találtam én csak az ST oldalát nézegettem ingyen rendelhető mintapéldányok után és ott akadtam rá. Most megpróbálok tőlük ha még a postát is ki kell fizetni akkor is megérné szerintem. Bővebben: Link Nagyon szívesen ha tudtam ezzel valamit segíteni!
Jó lenne tudni mennyibe kerül egy 100 as gépbe elmenne és kis helyet foglalna
Igaz,de jó egyharmaddal lassúbb mint a 60APU04.
Hali!
Kicsit eltűntem ![]() Én a vishay-t ajánlom mindenkinek. Diófájuk van, hasonló mint az "apu" csak nem az hanem "EPU", ami annyiban különbözik, hogy a bal és középső össze van kötve. Így szarabb bekötni, de 10et!! lehet rendelni. Érdemes benézni oda, mert vannak "chopperek" is (gondolom a forward géphez ez kell) brutális 100 amperekkel. Nekem eddig mindent kihoztakk ups-sel. Tök ingyen van. Ja és a cuccok működnek, mert tapasztaltam már olyan mintákat is, ahol selejtet küldtek más cégek. Bár én már kb 2 kilo értékben rendeltem tőlük, lehet hogy bedurcultak :duhos2:
Sziasztok
Én is megépítettem a Tubi féle hegesztőt hgtg12n60a4d igbt-vel tökéletesen működik, tehát jó a diódás IGBT is a hegesztőbe
Minden tiszteletem a Tiéd!
Örülök,hogy sikerült a géped! Melyik gép a 100 vagy a 150A ? Ha nem nagy kérés,láthatnánk képeket és mondanál véleményt a gépről? Köszönöm!
ÜdV!
Na ez f@sza! Gratulálok! Akkor én mit bambuláztam el?? Persze már megrendeltem 6000 Hufért amit Tubi kolléga ajánlott és közbe kiderül a dióda is van ingyen szerezhető hát nem hiszem el... ![]() ![]() Nembaj kell az alkatrész ![]() ![]()
Üdv!
Megjöttek a cuccok a HQ-tól még összerakom normálisan a kimeneti részt panelra aztán szólok, hogy mi a helyzet!
Hidd el a diódás nem jó neked! Én is próbáltam és nekem is csak szikrázott , nem volt teljesítmény
![]()
Rendben! Köszi a választ, most megcsinálom a kimeneti részét aztán próbálkozok vele és beszámolok az eseményekről csak megfáztam kicsit pihenni is kell
![]()
A gépet 4 IGBT-vel építettem, az áramszabályzás kb.130A-re van állítva. A kimenőfeszültséget megemeltem 60V-ra mert így könnyebben gyújtható a pálca. Összességében elégedett vagyok a géppel. Képeket majd rakok fel de a dobozolás még kezdetleges állapotban van.
Építettem egy Tab féle teljes hidast is, az is jól működik az már jobban be van dobozolva, de majd teszek fel képet arról is.
Köszönöm a válaszodat (!) ,akkor Te Terminál fórumos vagy-voltál mint én és még néhányan itt a csatin.Csak egyetlen kérdésem lenne még hozzád,melyik megoldással növelted a kimeneti üresjárati feszt ,kevesebb primer,több szekunder vagy más előterhelő ellenállást választottál a 2,7k helyett a 130A gépednél?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |