Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
Hozzáfogtam építeni egy mini légpárnást :link a követkző problémákba ütköztem: 1: Én li-ion akut használnék hozzá ámde nincs töltőm (az akku:Fullriver 452026Plink) valaki tudna hozzá töltőkapcsolást adni? (en ezt találtam de nem értem hogyan kellne használni :link) 2: a vevő az egy mini car bol van de ez 1.5V os (sztem 2-2.5V ot is eltűr) de a li-ion akku az 3.7V os amit nem merek rákötni ezért kellen valami fesz szabályzó ami lehetőleg veszteség mentesen végzi a dolgát (ugye a kis kapacitás miatt) 3: 2 toló motor van rajta de a vevő az 1 motort es 2 elektromágnest "kezel" erre ez a megoldás van ,ami egyszerű de nincs a motoroknak hátramenet, igy nem tudok helyben megfordulni sem tolatni link nekem 1 olyan kellen vmi H-híd féle de az nemtudom hogy használható lenne mivel ahogy a rcmodell fórumon is irták "Viszont így ha bekapcsolom, alapjáratba mennek a motorok kis sebességgel, ha megnyomom az előrét akkor max gázon. Póbáltam betenni egy diódát az alapjárat kiküszöbölésére, de attól meg a fesz esett sokat, így hagytam. Aki ért hozzá majd úgyis megcsinálja, nekem megfelel így. Ha nyomom a hátrafelét egyébként is leállítja a motorokat. Így 3 fokozat van. 0 gáz, kis gáz, ha nem nyomom a hátrafelét, és max gáz ha nyomom az előrét." tehat van valami kis feszultség kint a vezetékeken és legfőképpen "mini" nek kellne lennie rendkívül kis tömeggel egyenlőre ennyi ![]() ![]()
valami ilyesmire gondoltam
Milyen motort használsz, hol vetted, légcsavart hol vettél?
sztem külön tegyél még egy motort hátra
kéttő megy előre / oldalra, egy hátra
A tolómotorok azok egy x-twin repülőből vannak
ezzel az lenne a problémám hogy csak 2 egyforma motorom van (amik rajta vannak de mar "odaragasztottam őket levenni nemhiszem hogy a test károsodása nélkül tudnám) ez a kapcsolás szép es jó csak ahogy a eredetiminicarkapcs.gif ben le van rajzolva a "oldalmotornak" nem h-híd féle van a vevőn hanem 2 tekercset kell a + ra kötni es a masik 2 kivezetést 1-1 csatlakozóra és ha jelet kap akkor a csatlakózók egyikén megjelenik a gnd
Akkor ilyen kis motort külön nem lehet venni sehol... Kár.
![]()
de lehet hasonlókat, a minirc.hu-n asszem...
hát kerestem es ezt talaltam a motorokra vonatkozóan link
es az alján ott van de ez sajna külföldi ![]() ![]()
nem mukszik link ezert :
http://www.xufo-shop.de/sess/utn;jsessionid=154529115eca5f6/bs_shop...0_002+ X-Zubeh=F6r/product_overview.shopscript linkhamenne
nem a minirc hanem a minicars.hu-n vannak motorok
nem bonyolult az elektronika ami neked kell. csak néhány tranyó meg ellenállás, meg ugye a feszstab a vevőnek. Ami sztem lehet majd egy zener dióda meg ellenállás.
hát a stabic vagy a zenner dioda nem nagyon a "vesztesegmentesebb" kategóriába tartozik
![]()
feszstabnak vehetsz kapcsolóüzeműt annak akár 88% is lehet a hatásfoka, csak kell tekercs, kondi, dioda is akkor, de ha smdben építed meg akkor nem lesz nagy súlya. egy kapcsüzemű stab ic
eleggé kezdő/amatőr vagyok szoval nemtudom hogy tudnék e smd s cuccot epiteni hozza bar egyszer azt is el kellne kezdeni
![]() ![]()
Én is annyi vagyok. Hova jársz?
Nem lehet velég korán elkezdeni...
Igen, én Bp a Bólyai J. elektronikai szki. -ba
Nem tudjátok megmondani, hogy mit jelent pontosan egy motornál az, hogy a forgónyomatéka 35Nm?
Nem tanultál fizikát?? Általános iskola 7. osztály
N*m=35Nm pl.: 35Newtont (3500g) forgat egy méteren át pl.: 1Newtont (100g) forgat 35 méteren át, ... etc
DE tanultam, de a tanárunk eléggé olyan volt, hogy megtanulni a képletet, a képletet átvariálni és így megoldani a feladatot. (Ez elég unalmas, főleg annak akit érdekel a fizika.)
ahhoz képest hogy a Bolyai-ba jársz, ilyet nem tudni, az azért ciki
![]()
tehat inkabb terjunk vissza a témára
![]() az elso kerdes meg adott "Én li-ion akut használnék hozzá ámde nincs töltőm (az akku:Fullriver 452026P LINK) valaki tudna hozzá töltőkapcsolást adni? (en ezt találtam de nem értem hogyan kellne használni :LINK)" nah vki tudna nekem adni 1 et? vagy esetleg epitsem meg ezt de nemtudom hogy hány V ot igenyel mennyi ido alatt tolt meg stb ezert nem szeretnem ezt ![]()
Szia. nézz itt körül, töltőleírások link
ha jól tudom a maxim nak vannak li ion töltő icje. Mint NYEK(nyelvi előkészítő) -es osztály nesok fizikát tanulunk, és Ált.-osban a fizikatanárunk nem arra ment, hogy a gyerekek megértsék az anyagot. Az órák inkább matekhoz hasonlóak voltak, a képletbe kellet csak behelyettesíteni.
igen itt már jártam, de nekem töltőkapcsolás kellne
![]()
Ezt olvastad? Igaz, hogy ez Li-pol, de a 2 fajtát nagyon hasonlóan lehet tölteni.
Lithium-polymer akksik töltése
utnánna olvastam a neten hogy mit kell tenni olyan esetekben mikor az akumlátor "teljesen" lemerült 0.1C vel kell tölteni (nem Coulomb hanem kapacitás!) tehát a kapacitás 10%-ával és mikor elérte a 2-2.5V ot lehet rendesen tölteni én mondom hogy ez azért már lassan 1 éve pihen 2mA ral azaz a kapacitás 6.5%-val töltöm fel teljesen (és mielőtt valaki azt gondolná hogy "csak úgy rákötöttem 3.6 V ra nem egy 3kΩ -os ellenállást kötöttem vele sorba és így 6V ról)
gondolkodtam ezen a kapcs.üzemű dolgon es ide lyukadtam ki link
ha nem menne akkor http://www.national.com/pf//LM/LM2788.html mert ez egyszerű nem kell bele tekercs csak 2(4) kondi csak hol szerezzem be ![]() ![]()
akksit már én is élesztettem újra labortáppal, annyi hogy adni kell neki egy kis áramot, én úgy megérzésemre hagyatkozva adtam neki pár mA-t meg asszem egy kicsivel több feszt mint ami kijön belőle,, utána már töltötte a töltője is. Mer ugye az elektronika nem érzékeli a nagyon lemerült akkukat és nem is kezdi tölteni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |