Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RT7300S
 
Témaindító: butuska, idő: Jún 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 6
(#) butuska hozzászólása Jún 18, 2006 /
 
Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni az RT7300S FM tuner behangolásához. Van 6 db trimmer és egy MP3-as mérőpont. FP01,FP25,FP47,FP49,FP64 az FM tunerban és VP9 az SAA1057 közelében. Konkrét értékek kellenének az MP3-as mérőpont beállítására. A hangoló feszültségem sem stabil, hibalehetőségekre kérnék ötleteket.

Segíséget előre is köszi! Butuska
(#) Sebi válasza butuska hozzászólására (») Jún 19, 2006 /
 
Van kapcsolási rajz? Mert anélkül semmit ne tekergess, hacsak már előtted szét nem túrták. A beállítószervek önállóan nem mozdulnak....
Ha a hangolófesz nem stabil, arról nem az SAA IC tehet, ő csak a +30V-ból ad ki kevesebbet. Először ellenőrizd a +30V-os tápját.
(#) butuska válasza Sebi hozzászólására (») Jún 19, 2006 /
 
Köszi Sebi, hogy rám néztél !

SAA1057 7es láb 15V stabil. 9-16os láb 7V stabil. Egy vacak rajzom van, nincsnek konkrét feszültségadatok. Főleg az MP3-as mérőpont érdekelne. Az FM trimmereket pedig én tekertem el:vigyor2:. Csak később jöttem rá, hogy a hangolófeszem nem stabil:nemtudom:. Ezért kellenének pontos értékek.

Köszi: Butus
(#) titkovics válasza butuska hozzászólására (») Jún 19, 2006 /
 
Helóka

Szerintem itt nézz szét, hátha megvan a könyv hozzá. A gyártási év segíthet a keresésben.
(#) butuska válasza titkovics hozzászólására (») Jún 19, 2006 /
 
Köszi, de ez így nem megy:nemtudom:
(#) Sebi válasza butuska hozzászólására (») Jún 20, 2006 /
 
Azért csak tedd ide fel a silány rajzot, hátha ki lehet sillabizálni valamit belőle. Az SAA adatlapja szerint az MP3-as mérőpont programozható, tehát klf dolgokat lehet mérni rajta az opciók szerint. A könyvek nekem mind megvannak, de ez a típus nekem nem mond semmit, valszeg már a "dokumentálatlan" újabb időkből való.
Az biztos, hogy ha a hangolófesz stabil a bemeneten (vajon miért csak 15V? így rosszabb a felbontás...) akkor az IC a ludas.
Én úgy kezdeném, hogy egy 100k helipotot rátennék a 15V-ra és ezzel adnám a hangolófeszt a varicapoknak. Persze biztosan meg kell keresni a MUTE kört is, hogy halljam is amit csinálok, behúzni először az oszcit a helyére, aztán egyre rosszabb antennát alkalmazva a modulátor, meg az előkör következne, ha van. Néhányszor meg kell ismételni esetleg, ha a tekercsek sincsenek jó helyen, úgy, hogy a sáv elején (min. hang.fesz.) tekercs, sáv végén trimmer állítgatás.
(#) butuska válasza Sebi hozzászólására (») Jún 20, 2006 /
 
Szevasz !
Sajna a rajzot nemtudom feltenni, nincs rá lehetőségem. A Hobbielektronika 1996/11 számában találtam. A 15V az gyári adat, stabkockáról jön és a rajzon is ez az érték áll. Mivel te is gyanakszol az IC-re, rászánom magam a cserére, neki lehet melege. Már csak 5db trimmer beállítása kérdéses. Egy régebbi készüléknél láttam adatokat pl.: 88 Mhz 6,3V , 108Mhz 11V , 73Mhz 3,3V. Hasonló adatokra lenne szükségem, ha megtudsz valamit és időd engedi, kérlek, írj. Addig is mindent köszi.
(#) Sebi válasza butuska hozzászólására (») Jún 21, 2006 /
 
Nah, így már csak ki kellett nyitnom a pdf-et... ki is másoltam a részleteket.
Bekarikáztam azt a zener-es részt, azt is vizsgáld meg, mert ha nem stabil, ugyanúgy mászkálhat tőle. A mérőpont nem azonos az SAA mérőpontjával, úgyhogy az előzőekben írtak erre nem vonatkoznak. Talaj felé kell mérni külön az egyik, majd a másik pontját, hogy lássuk: zener-kör v. SAA a hibás.
Ezek szerint Te a trimmerpotikat tekergetted el? A tekercsekhez nem nyúltál?
(#) butuska válasza Sebi hozzászólására (») Jún 21, 2006 /
 
Szevasz !
Elérkeztünk a célegyeneshez! A zener-kört már a kezdetben lecseréltem, bár stabilnak találtam de biztos ami biztos. Most ott tartunk ahonnan indultam. Maradt a 6db trimmer beállítási kérdése, 5 db az FM-be FP01,FP25,FP47,FP49,FP64 és 1 db a zener-körben VP9. Ide kéne az orvosság, sorrend és értékek. Tekercsekhez nem nyúltam!
üdv
(#) Sebi válasza butuska hozzászólására (») Jún 21, 2006 / 4
 
A VP9-et tedd középállásba és kezdj az FP64-el, ez az oszci. Nem tudom a PLL mit erőszakoskodna az állítgatás közben, de én inkább kihagynám a művelet idejére és rákötnék trimmerrel mondjuk 14V-ot a tuner hangolófesz bemenetére (persze a PLL-kimenetet vedd le). Ha van benne frekimérő, azon állítsd be a Bartókot, mert az a sáv végén van 105,5(?) - nézz utána. Ha eddig eljutsz az már nyerő lehet, mert a többi potival mind a jelmaximumot kell megtalálni.
Fesz értékeket csak az tudna mondani - közelítőleg - aki belemér egy működő példányba, mert azért vannak a potik, hogy az együttfutását be tudd állítani a varicapoknak.
(#) butuska válasza Sebi hozzászólására (») Jún 22, 2006 /
 
Szeva !
Köszi az eddigi infokat, de sajnos csak péntek délután tudok belebújni a masinába. Az eredményekről mindenesetre értesítelek. Esetleg még annyit kérdeznék, hogy az FM tuner 13-as bemenetén az a 4,6V mindig annyi?

Köszi
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 24, 2007 /
 
Hali mindenkinek...
Erősítő vásárlását tervezgetem és találtam magamnak egy Videoton EA 7386S típusú erősítőt...korábban már volt egy vidi ra 6363 S erősítőm és végü is meg voltam vee elégedve,de jöttek a komolyabb és komolyabb hangfalak és már nem volt az igazi....kérdésem akinek volt már ilyenje vagy ismeri egy két véleményt írjon már nekem erről a 7386-osró mert addig nem venném meg...
(#) joci válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 24, 2007 /
 
Szia! Én már vagy 8 éve használok egy ilyen erősítőt (az RT7300-as tunerrel együtt), de komolyabb problémám még nem volt vele, igaz nemis nagyon hajtom meg. Egyszer egy fólia szakadt meg a Nyák-on, más miatt nem kellett még belenyúlnom. A hangminőségét elfogadhatónak tartom, főként jazzt és igényes rock zenét hallgatva Alcomax Gamma hangfalakon.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 24, 2007 /
 
oké...
köszi a segítséget akkor így megveszem
(#) Hantos Ferenc hozzászólása Júl 21, 2008 /
 
Üdv mindenkinek!
VIDEOTON RT7300S témában keresek segítséget : Bekapcsoláskor a stereo LED (de még a zöld LED sem!) egy állomásnál sem jelez. Az erősítő(7386 tip.) gyenge jelet kap, ezért a hangerőt rendesen fel kell csavarni. Több órás üzem után megjön a két LED fénye és a jel normális szintre emelkedik (hangerő megnő). Minden behangolt állomás uígy viselkedik. Mi lehet az oka? Dekóder IC? Sajnos kapcsrajzom nincs, ha van vkinek küldhetne E-milben (hantosf@olajterv.hu).
(#) bekeipeter válasza Hantos Ferenc hozzászólására (») Aug 24, 2008 /
 
A Térerőjelző (Signal) mit mutat?
(#) ngyzoli válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Hali! az a kérdés,mennyit kérnének érte...és milyen minőségi színvonalra szánod.úgy hallottam,csak a 8ohmos dobozokat tolerálja igazán,és hát nem bulizásra(értsd:nyúzásra)való.régebben egy jó barátomnak volt ilyen gépe.egyszer,vszínű kábelzárlat miatt,-kilőtte az egyik oldalát.elhozta nekem,meg tudnám-e menteni?hááát...6db(!)tranzisztor cseréje,és nyug.áram beállítás után tökéletesen működött,de a hangminősége bizony...szerényke.a 6363-nál valamivel szebben fog szólni,de a quadhoz képest aggasztóan sápadt a hangja.nem akarlak lebeszélni,de...csodát ne várj tőle.
(#) ngyzoli válasza butuska hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Szia.jó a nicked nekem van egy ilyen gépem,ha érdekel holnap(vagy után)megmérem a mérőponton lévő fesz-t különböző frekvenciákon.(a masina épp szét van szedve,az enyémnek meg az a baja,h kikapcs-kor elfelejti a tárolt állomásokat) talán segítek vele,ám rádiókban nem vagyok igazán"otthon".
(#) Sebi válasza ngyzoli hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Lehet hogy felveszi majd a fonalat két év után is a kérdező

Ha felejti az állomásbeállítást, akkor tönkrement az akku.(Ez még így őrizte az adatot,mint a régi TV-k)

Ha már szépen megrajzoltam felteszem ide a kapcsolását, valaki biztos örülni fog neki.

RT7300.gif
    
(#) ngyzoli válasza Sebi hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Két év után?? francba...ezt nem figyeltem.amúgy dátumot hol jelzi? köszi a rajzot,az enyém már megjavult.akksit cseréltem,s a táprészben elkókat-->tökéletes.amúgy ilyen tunert bizikben már 2-3e.ft-ért a vevő után dobnak.ezt benéztem...na mindegy.
(#) Hantos Ferenc válasza bekeipeter hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Kedves Bekei Péter!
Nagyon köszönöm a jelentkezést! A térerő LED (zöld) többnyire világít, ez a kiválasztott adóállomás függvénye, de a piros (stereo) csak kb 3-4 órás bekapcsolt állapot után gyullad ki és akkor a hangerő is OK.
Üdvözlettel Hantos Ferenc
(#) Sebi válasza Hantos Ferenc hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
A zöld LED nem a térerőt, hanem az állomásra (frekire) való beállást jelzi (TUNED).
A térerőt a VFD kijelzőn lévő SIGNAL feletti világító téglalapok száma jelzi. Ha csak pár db látszik, akkor nem kapcsol be a stereo dekóder, mert nagyon zajos lenne a vétel.
(#) Hantos Ferenc válasza Sebi hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Kedves Bekei Péter és Sebi!
Sajnos öregszem, valóban a térerőt a több szegmenses zöld futóLED-sor jelzi, az egyedi zöld LED a hangolást jelzi (TUNED). Nos a lényeg, hogy térerő minden állomásnál van (csak egy darabka drót az antenna) szinte minden állomásnál 7db LED világít, a vétel tiszta, gondolom ez így jó, azonban sem a "TUNED" sem a "STEREO" LED nem világít, csak egy-két óra elteltével. Közben itt a FÓRUM-on találtam kapcsolási rajzot is. Sajnos a készülék javításban a csöves-tranzisztoros TV-knél leálltam, azóta erősáramos vagyok, ez pedig a saját rádióm. Mindenki segítségét nagyon köszönöm és további boldog újévet kívánok.
Hantos Ferenc
(#) korbye hozzászólása Jan 20, 2009 /
 
Sziasztok
Nekem is van egy 7300S tunerem, a gond pedig az vele, hogy nem világit a kijelző térerőt jelző része.
Ha megkocogtatom a kijelző környékét néha felvillan.
Lehet, hogy csak kontakt hiba? A többi dolgot hibátlanul jelzi csak ezt nem. Köszönöm a segitséget!
(#) goldscorpio07 válasza korbye hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Elöregedett forrasztás lehet szerintem valahol a nyákon,először ezt nézd meg.
Üdv.
(#) korbye válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Köszönöm a válaszod, ma este meg is nézem!
(#) didyman hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
7300S, az óra rapszódikus: Mindig nullán áll. Ha állítom, akkor a másodperces villogás során megy, lehet állítani, amikor kiolt, akkor egyben nullázódik az addig léptetett érték. Átforrasztás megvolt, táp tiszta. Sanszos az órát intéző IC?
(#) szamóca válasza didyman hozzászólására (») Máj 23, 2009 /
 
Akku csere, és kész.
(#) didyman válasza szamóca hozzászólására (») Máj 23, 2009 /
 
Természetesen az első dolgom volt, semmi változás. Kimértem az IC lábán is a feszt, mindenhol megvan, és adatlap szerinti értéktartományban tartózkodik.
(#) szamóca válasza didyman hozzászólására (») Máj 23, 2009 /
 
Hmm. Nálam megoldotta a problémát. Az órajeled is megvan?
Következő: »»   1 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem