Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kandósok

Témaindító: mspike, idő: Jan 17, 2006
Lapozás: OK   20 / 51
(#) kukac_24 hozzászólása Máj 11, 2009 /

Sziasztok Kandós kollégák

Olyan kérdésem lenne, hogy 2009-es automatikás KIN-es pólót tud e még valaki szerezni nekem esetleg?
1db XL-es kellene.

(#) Last_Scout válasza kukac_24 hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

hát ha S-es kéne, akkor tudnék
(#) kukac_24 válasza Last_Scout hozzászólására (») Máj 14, 2009 /

Köszi, de az csak top-nak lenne jó
(#) Mzolee hozzászólása Jún 16, 2009 /

Sziasztok!
A mellékelt képen látható Villamosságtan II. kandós jegyzet többi füzete megvan valakinek? Fontos lenne!
(#) Marko Ramiusz válasza Mzolee hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Szia! Ha jól látom, akkor Neked a 2. füzet, a 3. füzet és a Bode-diagrammok kellenek. Üdv.: Yoe
(#) Mzolee válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Szia!
Így van. Főleg a BODE...
(#) Marko Ramiusz válasza Mzolee hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Sziasztok! A többi olvasónak írom: Nekem viszont nappails villamosságtan elsős és másodikos jegyzet kellene, mivel Én távoktatásra járok és szerintem nappalis tananyag bővebb.
Mzolee: írd meg privátban a címed, ahová küldhetem a jegyzeteket.
(#) kocsgab002 hozzászólása Jún 20, 2009 /

Sziasztok!

A kando.tk felhasználónevet és jelszót kér. Tud valaki abban nekem segíteni, hogyan tudnék ilyenhez jutni?

előre is köszönöm.
(#) kocsgab002 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Szia!

Itt kér jelszót Ez a letöltés menüpont alatt található. Régen nem volt jelszavas
(#) TyeDa válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

Ezt privát üzenetben beszéljétek meg.
(#) kocsgab002 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

köszi mindenkinek, megoldódott.
(#) m.gyula3 hozzászólása Jún 30, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Tavaszmező utcai sulija jobb a Kandónak? Hallottam egy két embertől, hogy jobb mint Óbuda... .Azért kérdezem, mert el kell döntenem, hogy melyik telephelyre járnék inkább, küldtek emailt a Kandóról.

köszi
(#) Norberto válasza m.gyula3 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Idézet:
„Hallottam egy két embertől, hogy jobb mint Óbuda...”

Csak a tisztánlátás kedvéért. Kifejtenéd ezt kissé, hogy mit értesz ezalatt?
(#) levi18 válasza m.gyula3 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Szia!
Az attól függ, hogy később milyen szakirányt fogsz választani.
Tavaszmezőn van: Híradástechnika, Műszertechnika és automatizálás, Mikroelektronika és technológia
Óbudán van: Energetika, Automatika
De attól, hogy pl. Óbudára jársz, és szakirányválasztáskor híradástechnikát választasz, akkor sincs semmi probléma, akkor a következő félévet már a Tavaszmezőn kezded. Persze csak, ha nincs semmiből elmaradásod.
Üdv!
(#) Gabre válasza m.gyula3 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

13 éve még ugyanazt tanították elsőben mindkét helyen, szétszóródás második évfolyamra volt, Joecity gyengeáram, Óbuda erősáram. Ha ma is így van, akkor első évre teljesen mindegy, melyik helyet választod, az elhelyezkedés lehet szempont. Az első éves átlag alapján pedig meglátod, melyik szakirány tetszik, vagy melyikhez lesz lehetőséged egyáltalán bekerülni

Egyébként manapság is hallom, hogy továbbra is fennáll némi rivalizálás a két telephely között. Ez persze nem komoly, csak amolyan emócionális.
(#) levi18 válasza Gabre hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

A múlt félévben úgy volt a szakirány jelentkezés, hogy mindenkit oda vettek fel, ahova első helyen jelentkezett.
a moduloknál voltak túljelentkezések, esetleg nem teljesített előfeltételek.
(#) Gabre válasza levi18 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Aha.
Hát változnak a dolgok, a mi időnkben még erős túljelentkezés volt a Hipire, mert az erősáramot senki nem kedvelte, főleg az automatikát. Aztán ennek megfelelően a rosszabb átlagúak összegyűltek Óbudán
De a csapatszellem kiváló volt
Persze ehhez még hozzájárult a Bécsi úti kolesz is, ami ma már inkább hasonlít egy szellemházra, mint egykori kollégiumra...
(#) m.gyula3 hozzászólása Jún 30, 2009 /

köszi a válaszokat!
Akkor mindegy, hogy most melyik helyre jelentkezek elsőre.
Elöbb jussak tuvább a 2.évre
Amúgy azért kérdeztem, mert állítólag joecityben a tanítás jobb. Aztán, hogy tényleg....

(#) gulyi88 válasza m.gyula3 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Én most leszek 3. féléves Tavaszmezőben.
De jártam Óbudán is egynéhányszor.
Épületek között nincs sok különbség, új is-régi is van, ittis-ottis.
Közlekedésileg nekem mindegy volt (nyugatiból)
kb ugyan annyi erre is meg arra is.
Első félévbe Óbudán ZH időszakban a haverjaim jobban nyalókáztak, mint mi nyóckerbe, nekünk szépen heti 2-3 ZH volt, Óbudán meg egy héten 7 ZH (nem éppen kellemes).
Következőkben automatika/teljesítmény modulra szándékozom menni, tehát Óbudára.

csá
(#) Collector válasza m.gyula3 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Tavaszmezőbe van egy két tanár, akihez akkor se menj, ha pisztollyal kényszerítenek.
(#) Kacsavadasz válasza Norberto hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Én is csatlakoznák m.gyula3-hoz, a választás ügyében. De csak annyit szeretnék kérdezni, hogy van-e valamilyen különbség a két telephely között felszereltségben vagy a tanárokban vagy egyáltalán.

Köszönöm
(#) Norberto válasza Kacsavadasz hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Kicsit nehezen megválaszolható kérdést tettél fel, de azért megpróbálok reagálni.

Ami a két telephely felszereltségét illeti, nagyjából megegyezik. Annyi különbség van talán, ami az elektronikai ágazatok eloszlását illeti a telephelyek között, hogy Óbudán több olyan helyiséggel találkozhat az embergyerek, ahol nagyáramú fejlesztések és/vagy mérések zajlanak, míg Józsefvárosban gyengeáramú áramkörök kerülnek előtérbe.

Az alapfelszereltség viszont hasonlóan tág, tehát elég komoly a műszerezettség mértéke mindkét telephelyen. Újfajta oszcilloszkópok tömkelege kacsint az odatévedőkre majd' minden sarokból a legtöbb műhelyben.

Ami az órai méréseket illeti, azt tudom mondani, hogy tulajdonképpen a mérési gyakorlatokra önmagunknak kell felkészülni minden alkalommal és önmagunknak kell elsajátítani az egyes műszerek alkalmazási technikáit, a különféle fogásokat. Az előadások arra jók, hogy a mérendő körök elméletét megérthessük, az alap-műszerek felépítését kitárgyalhassuk, de a gyártó és típusspecifikus paraméterek bemutatására egyáltalán nincs idő. Tehát aki csak elviekben tudja az oszcilloszkóp blokkvázlatát, az nagyon kevés, főleg, ha életben nemigen látott közelről ilyen készüléket és nem tudja, hogy mely gombok mire valók, merre lehet (és célszerű) csavargatni, hogy egyáltalán a vízszintes vonalat elő lehessen csalogatni a képernyőre. Szóval a mérési alkalmakon úgy kell megjelenni, hogy előtte az ember tanulmányozta valamelyest az adott mérésen felhasználandó műszerek dokumentációját, mert ahogy írtam, ha valaki ezek hiányában jelenik meg a foglalkozásokon, az halálra van ítélve, mondjuk úgy; nem fog tudni semmit sem befejezni, ha az adott mérési alkalommal ér hozzá életében először pl. oszcilloszkóphoz.

Pont ezért van előnye annak, aki érdeklődve megy a dolgok után, azaz felkeresi a tanárokat, hogy márpedig ő szeretne ebbe és ebbe a laborba bekéreckedni, hadd tanulmányozza a műszereket és felszereléseket. Ez megengedett dolog, csak időt kell rá szakítani.

Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha valaki már jártas bizonyos témakörökben és akár jelentkezik TDK (Tudományos DiákKöri)-munkákra, illetve saját projektjét kívánja fejleszteni intézményi keretek között. Mert erre is van számtalan lehetőség, csak élni kell velük tudni. Meg kell tudni, hogy melyik labor a legfelszereltebb, melyik a legkényelmesebb - mérési szempontokból, hol van megfelelően komoly műszezettség, stb. És akkor lehet méregetni, tanulgatni. És az ember a mérési alkalmakkor nem csak néz ki a fejéből, hogy hát pedig ilyet még nem látott és szinte nem is meri/tudja életre kelteni az adott eszköz(öke)t.

Szóval mindenre van lehetőség, csak meg kell találni a megfelelő helyet, időpontot és módszert. És nyitott bárki előtt az út bármire...

Megjegyzem, saját alkotásait és eszközeit fejlesztő hallgatót igen ritkán lehet bárhol is elcsípni, azon egyszerű oknál fogva, mivel kevés van belőlük.

Röviden, ennyi lenne.

Tanárok mindkét telephelyen változóak. Így utólagosan azt tudnám mondani, hogy az lenne a legjobb, ha a legjobban tanítani képes tanárokat egy csoportba gyűjthetném és egy telephelyre helyezném őket, de ez valószínűleg teljességgel lehetetlen.

Pedig mindkét telephelyen vannak értékes tanárok, és ugyanúgy mindkettőben vannak szinte teljesen értéktelenek is, akiktől egy árva szót sem lehet tanulni valójában.

(#) zolee1209 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Idézet:
„Megjegyzem, saját alkotásait és eszközeit fejlesztő hallgatót igen ritkán lehet bárhol is elcsípni, azon egyszerű oknál fogva, mivel kevés van belőlük.”

Engem azért a második félévben egyszer meg lehetett volna találni Molnár tanár úrnál!
(#) Kacsavadasz válasza Norberto hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Köszönöm a terjedelmes választ. Sokat segít a választásban.
(#) Gabre válasza Norberto hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Nagyon korrekt összefoglalót olvashattunk.

Így belegondolva, sokmindenre ráismertem a 12-13 évvel ezelőtti állapotokból.
Igaz, akkor még katódsugárcsöves Philips oszcilloszkópok voltak, amik akkor még megszerezhetetlennek tűntek a diákoknak, a maiak pedig szintén annak tűnhetnek, ha belegondolok, hogy egy modern digitális szkóp mennyit kóstál...
De nagyon jó "hallani", hogy fejlődik a suli. Már amennyire fejlődésnek lehet mondani, de legalább történik valami ebben a mai mocsárban.

Egy gyors megjegyzés:
Én a szakmában dolgozom mai napig, és örömmel jelentem, hogy mind a '30-as, mind a '40-es mind az '50-es korosztályból számtalan Kandóssal találkozok az ügyfelek és kollégák között is.
Elmondható, hogy a fejlesztőmérnöki piacot jelentős hányadban egykori Kandósok töltik fel. Pont a napokban igazolódott ez nekem újra, felvettünk egy fejlesztőmérnök srácot, aki anno a tankörtársam volt. Akkor találkoztam vele, mikor bemutatták, hogy jön dolgozni. Kicsi a világ, és nem ez az egyetlen ilyen történetem. Hál' Istennek. A Kandó elismert a szakmában.
(#) m.gyula3 hozzászólása Júl 1, 2009 /

Én is köszönöm a segítségeteket.

sziasztok!
(#) Stefan hozzászólása Júl 2, 2009 /

Tudom hogy ez itt nem az apróhirdetés helye, de nincs itt véltetlenül kandós aki lakótársat keres albiba? Nyárra is!
(#) mlinko válasza Norberto hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Sztem semmi különös Norbi, csak egy olyan ember nyilatkozott aki csak joecitybe járt.
(#) Norberto válasza mlinko hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Jaaa, az más! Akkor már értem! Pedig aki nem tudja, milyen az óbudai Kandós élet, az valószínűleg nem is sejti, miből marad ki, ugye?
(#) Slope hozzászólása Júl 4, 2009 /

Még egy kicsit olvasgatom és majdnem elhiszem, hogy a Kandóval minden rendben...
Következő: »»   20 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem