Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Sziasztok!!
Én egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok kocsiba szeretnék építeni egy olyan eszközt ami füstgép elvén müködik:S:S nitro füstnek hívják ha valaki ismeri végülis a tervek jók amiket olvastam csak olyan segítség kellene h a kamrát h tudom 12 V előállítani aki tud kéremn segítsen előre is köszönöm
Sziasztok!
Szinte biztos vagyok a válaszban, de rákérdezek hátha mégse az lesz, ami várható... Egy 20W-os forrasztópákából nem lehet egy iciri-piciri füstgépet se csinálni, jól sejtem?
De lehet
![]()
Na, ez jó hír. Hát tudod, hogy nekem mire kellene...
![]() ![]() Akkor a páka köré a rézcsövet és annyi? Fúvóka a végére, egy kis szivattyú a másik oldalára meg egy tartály és kész? Nyomógombbal meg indítom a szivattyút. Ennyi lenne?
Nemis rossz ötlet. Sőt kimondottan tetszik
![]() ![]()
Fogsz egy rézcsövet, spirálisan feltekered a pákára (már ha tudod, mert nekem vastag falú rézcsövem van és széttörne. Tehát melegíted a rezcsövet kb 300C fokra, a rézcső végére teszel egy fúvókát, itt ebben a topicban olvastam, hogy gáztűzhelyről lehet levenni valamit, majd ha nekifogok akkor átolvasom a lényeget. A másik végére, ami az eleje raksz egy szivattyút, pl autó ablaktörlő szivattyú, ez fogja megfelelő nyomással a tartályból a rézcsőbe pumpálni a folyadékot, a rézcsőbe gőz képződik, a fúvókán keresztül pedig "beporlasztódik a füst"
ŐŐ még nem teljesen értem. Akkor ugye azon az oldalon jön ki, ahol a pákának most is van a vége. Csak még az nem tiszta, hogy hol nyomod be neki?! Átfúrod a pákát?
![]() ![]()
A pákával nem csinálsz semmit! Fogsz egy rézcsövet és a páka köré tekered. A páka melegíti a rézcsövet amibe majd a folyadék megy. A rézcsőnek meg ugye 2 vége van... egyiken adagolod a folyadékot másikon meg kifúj...
Ja már értem én azt hittem, h a pákára húzod rá a rézcsövet
![]() Akkor elég vékony könnyen hajlítható rézcső kell. Hogyan szorítod hozzá a csövet a pákához? Vagy Jól tartja magát?
Na a neten találtam 5mm-es lágy rézcsövet.
Bővebben: Link Az 5*1 mm az azt jelenti, hogy 5 mm a belső átmérő, 1 mm pedig a cső vastagsága, vagyis a külső átmérő 6 mm?
Úgy gondoltam, hogy szűk. Akkor nem 5 mm-es hanem 6 mm-es kellene.
Nekem 3 vagy 4 mm-es belső átmérőjű van, építkezésről kértem a légtechnikásoktól egy keveset még 1 vagy 2 éve
![]() Szerk, akinek vannak kapcsolatai azt is megcsinálhatja, hogy fog egy 5x3x10cm-es alutömböt, hosszirányba fúrat 2 lyukat, egyikbe a páka megy, közel hozzá meg egy 4-5mm-es lyuk, mindkét vége menettel ellátott, itt meg át lehet vezetni a folyadékot.
üdv!
Akit mini füstgép érdekli alkatrészbe tudok segíteni. Van vékony rézcsövem amit a fűtőszálra rá lehet törésmentesen tenni. Fűtszál az egy kb 15cm hosszű és van 12v meg 230v 75w-200w. Ha érdekel valakit bővebben hirdetésekbe feltehetem képpel együtt. Én megszabadulnék tőle mert nekem nagy füstgéphez más teljesítményű dolgok kellenek.
Hello
olvastam a 12 V fűtőszálat. Azzal tudok füstgépet csinálni szerinted kocsiba? végülis a cél ha kerekeknél kivezetve szeretnék olyan 1 m füstöt az se baj ha rögtön eltünik és persze h mennyiért nekem fontos lenne nagyon eőre is köszönöm
helló! szerintem tudna füstöt csinálni! Töményen glicerint füstölsz el,amit gyógyszertárba 230ft/dl kapsz. a hőszigetelést kell jól megoldanod és akkor sikerülhet.
Apróhirdetésbe nézz szét felraktam. A 12v os fűtőszálat gyárilag kocsikba használják apszorcíós hűtőkbe. Ha Csővel együtt érdekelne akkor ki tudom próbálni neked. Meg persze az se mindegy hogy buli előtt menőzni egy két löket füst kell 10-15 másodpercig,vagy folyamatosan.Mert a kis közeg miatt könnyen visszahűl az a 75w és utána csak forró glicerin olajjal spricceled le a melletted állókat, ami jó csúszik. ![]()
Hali kerestem nem találtam küldök egy e-mail cimet el tudod nekm erre küldeni h mit kér a csővel együtt érte??
ladika_@freemail.hu
Hello skacok!
Csináltam egy füstgépet,hétvégén debütált egy koncerten,és szabadtéren szinte folyamatos füstöt nyomott ![]() ![]()
Jöhet minden leírás + képek működés közben
![]()
Gratulálok
![]() ![]()
Hello akit érdekel füst, hó, habgép házilag való megvalósítása az írjon !
![]()
Szia!
Engem egy olyan füstgép érdekelna ami lehüti a fustött. ![]()
Hello
Van egy F80Z típusú füstgépem. Van vele egy kis probléma. 8 bulit használtam az utolsó bulinál az történt, hogy megmakacsolta magát. Ha lenyomom a gombot a szivattyú zúg meg füstöl is a gép csak valahogy nem olyan intenzitással, hanem inkább csak pampog. Meg szaggatottan füstöl nem folyamatosan. Arra gyanakszok, hogy esetleg bekoszolódott, eltömődött volna a szivattyú. A kérdésem, milyen módon lehet kitisztítani a füstgépet? Egyik haver azt tanácsolta, hogy ecetes vízzel át lehet mosatni, de ettől félek, hogy utána írtó büdös lesz. Szóval most tanácstalan vagyok.
Helló
Valszeg tényleg oltári büdös lesz. viszont az ecet tényleg frankón kipucol mindent, csak egy kicsit állni is hagyd hogy úgy is hasson. És ha lehet a szabadban csinál ![]() ![]()
Nem annyira vészes a szaga, de odakint célszerű csinálni.
Még egy kérdés. Milyen arányú ecetes löttyöt használjak a tisztításhoz? Például 10:1 arány víz:ecet. Így jó lesz? Persze a víz az desztillált víz.
Engem is érdekel Engem is érdekel....
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |