Fórum témák
» Több friss téma |
Még mit tudsz róla? Kíváncsi vagyok milyen lesz.
A dragon féle kapcsolást fogom megépíteni hozzá ha nem találok jobbat. Remélem nem lesz semmi gond vele.
A 6 lábu ic re tegyél ledet szerintem az egy opto csatolo.Kiderül a vezérlő hagy-e ki. Tegyél a nagfeszre is, lehet megnyult a soros ellenállás, és nincs ideje feltöltödni a megfelelő feszre a nagykondinak. De lehet a triak haldoklik, vagy a nagyfesz trafó, ami olcso. De lehet a cső is kihagy. Még egy próba, a középső nagyfeszre tegyél egy glim lámpát, és a másik kivezetésére meg egy hosszu vezetéket. Optimális esetben villogni fog. Ez egy egyszerü áramkör fölösleg a rajz.
A dragonnal nekem gondok voltak, de megépítettem a bika strobit, az jobban szerepel!
Legegyszerűbben kivitelezve: kell egy kazal fehér led..
Igen az a legegyszerűbb de antenna beállításhoz kell mobil hálózatot amikor építik és ugye ott az antennák kilóméteres távra vannak egymástól és villogtatni kellene egymásnak, hogy tudjuk merre kell állítani az antennát. Mert ugye ekkora távon fél fok is nagy eltérés. És szerintem a ledeknek nem lenne elég a fénye ekkora távra.
Én elmondom neked, nagyon egyszerű, bemész a boltba és veszel egy invertert, vagy készítesz saját kezűleg, majd arra rá a strobit, de van még ötletem, pl 12V-ból diódás sokszorozóval feltöltesz megfelelő feszültségre 4 kondenzátort, majd szépen ezeket sütögeted ki sorban és akkor lesz ideje a többinek addig töltődni. Gondolom nem kell extra gyors villogás. Így nagyot is villanna ha jól töltöd a kondikat
![]() ![]()
Sziasztok!
Lehetséges olyan, hogy a strobi túl rövid impulzust kapjon ahhoz hogy elvillanjon? Egy rádiós vakukioldóval szeretnék működtetni egy strobit oly módon, hogy a kioldó vevő része egy optotriakot vezérel és ez kapcsol feszültséget (5V? a strobihoz). Azt már sikerült elérni, hogy őrült ![]() Lehetséges? Esetleg más ötlet hogy mi lehet a hiba?
Nem tudtok valami jó módszert arra, hogy lehetne egy villanócsövet egyszerűen kipróbálni?
Nekem olyan stroboszkóp kellene ami állítható 18-50 között MÁSODPERCENKÉNT. de legjobb lenne 12 Voltról.
![]()
Üdv!
Olyan kérdésem lenne,hogy a cikkben ugye ZTR200 gyújtótrafó van.Ehelyett tudnátok mondani egy másikat ami megfelelne a ZTR200 helyett? Csak mert ilyet én sehol sem találtam. Olyan kellene amit jobban belehetne szerezni.
stroboszkópot keresel ? esetleg körülnéztél itt ?
http://bolthely.hu/djborze/fokat/45f182d4832b0_Fenyeffekt http://www.zaj.hu/page2/aruhaz.php?focsoport[id]=3&focsoport[nev]=F%E9nytechnika http://arkoz.hu/showtechnika/termek/5147-Involight_BS1501_stroboszkop ![]() ![]()
Szia! ZTR32 Bővebben: Link
De arra figyelj, hogy a primer, és a szekunder tekercs itt nincs közösítve, ezt neked kell megtenned! üdv: Dávid
De ezt jelenleg nem lehet kapni és az sincs kiírva,hogy mikor lesz.
Ehelyett esetleg egy másik? Nekem az sem probléma ha nem 250W lesz hanem csak 100W.
Írj a Hestore topicba, és kérdezd meg lesz-e.
Én azt gondoltam a ZTR32-est kérdezed meg, de így is jó.
![]() ![]()
Sziasztok!
Aderka stroboszkópos cikkjével kapcsolatban szeretnék egyet kérdezni. A HeStore-ban ez az egy fajta tirisztor található. Csak az a probláma, hogy szerintem elég karcsú az a 0,8 A?! Vagy nem lehetne egy triakkal helyettesíteni? Például ezzel. Mert ugye a triak két egymással ellenpárhuzamosan kapcsolt tirisztor, ami arra jó, hogy mindkét félperiódusban tudjon kapcsolni. Bocs, hogy ez a megfogalmazás nem volt a legszakszerűbb ![]() Előre is köszi a válaszokat!
Köszi én is így gondolkodtam. Van még valaki esetleg aki jól ért a félvezetőkhöz és meg tudná mondani, hogy szerinte jó-e?
Nyugodtan beteheted a 0.8A-es tirisztort.Ott nem folyik akkora áram.Nekem KT505-ös tirisztorok vannak a strobikban.Az is 400V/0.8A.
Triakkal nekem még nem sikerült üzembiztosra megépítenem.Ami persze nem azt jelenti, hogy nem lehet.
Oks köszi. Neked gyári stroboszkópod van vagy homemade?
Teljesen DIY.Van 4db 2xIFK120-as csővel szerelt és 1db Dragon1700.Valahol találsz róla képeket is a HE-n.
Az jó. Nem tudnád megmondani hogy hol vannak a képek? A ki mit építettben vagy ebben a topikban?
Jók gratulálok.
![]() ![]() Még azt légyszi mondd meg, hogy melyik kapcsolási rajz alapján építetted? Köszi!
A 2csöves strobi a DS250 alapján készült.
szabi83 Köszi a linket,én 10perc keresés után feladtam. ![]()
Kipróbáltam amit írtál. Leválasztó trafó gratz puffer meg simán csak piezo gyújtással. Amikor piezoval kattingattam akkor kéken villogott a cső halványan, adtam neki feszt de akkor is csak uygan úgy villogott. Lehet h kevés volt neki a fesz? Ez a nagy cső tudod a 2000w-os.
![]()
Üdv minden kedves segítőnek !
Megépítettem azt a strobszkópot ami, a főoldalon megtalálható ,ezt viszont mivel nincs közelemben elektronikai szaküzlet így az itthoni készletből kellett merítenem : * a TIC126 tirisztor helyett ezekkel próbáltam -> BT151-800R és ezzel is MCR100-6 a lábkiosztásokra figyeltem a beültetésnél és ha kimérem őket most is jót mutatnak ! * az 1.5kohmos/5W-os ellenállás helyett -> sorba kötve 2db 680ohmos/16W-ost * 1N4007 helyett -> BY135 ( most megmérve működnek ) * 10µF -os motorindító fólia konid helyett -> 400V/10µF elektrolit kondi hő:105C fok * C1= 400V/47nF kondenzátor helyett -> 630V/74nF * a gyújtó trafóhoz nem értek sajnos még nem sűrűn használtam és nem tudom hogy azt hogyan kell mérni mit kell rajta mérni, de egy régi stroboszkópban lévőt szedtem ki , a külseje hasonlít,de azt tudom az nem elég ! Na egyszóval tudom hogy épp erről szól, hogy olyan alkatrészekből kellene megépíteni ami le van írva , de közeli városokban sincs elektronikai szaküzlet és ezért helyettesítettem . A csövem tuti jó , mert öngyújtó piezójával próbálva villan . A cső + /- lábán lévő feszültség DC 307 V A glim lámpa villog bizonyos feszültségen ( kb: 170 - 80) Várom a segítségeket ! Köszönöm mindenki türelmét és megértését ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |