Fórum témák
» Több friss téma |
Jól sejted, a zöldes színű az SM-biztosíték.
Sziasztok, van jópár TO-3-as teljesítmény tranzisztorom, de sajnos nem tudom beazonosítani őket, nem tudna valaki segíteni, azt tudom, hogy RCA gyártmány, illetve a következő adatok vannak rajta : A G G 7703 7338414.
Előre is köszi.
Optocsatoló, galvanikus leválasztáshoz használják!
Pl PC-külső áramkör közötti kommunikáció, így nem égetheted le szándékosan sem a portokat, stb.
Ez egy optocsatoló, tulajdonképp egy LED és egy fototranzisztor egymásba forgatva egy tokban. A led világít, a tranyó nyit, nagyjából ez a lényege.
Sziasztok!
Ezta az alkatreszt a motrombol szedtem ki. Szerintem feszultseg stabilizator lehet, de csak 1 laba van + a test . Amikor ezt a valamit kivettem a motorbol a motor tok jol ment porgott mint az allat meg minden amikor meg bennvolt akkor alig akart porogni. Az van rairva hogy: Made in italy MOD 6705
Helló!
Nekem ilyesmi a világításnál volt. Az is valami feszültségszabályzó lehetett, mert ha nem volt rajta, akkor kiégett az izzó. :yes:
Sziasztok :integet2:
Kaptam egy ilyen alkatrészt.Azóta megtudtam hogy ez egy glim lámpa.Igen, de a típusa már lekopott róla.Szerintetek milyen típusú lehet?
Tungsram NG-24, egyből mehet a hálózati feszre, van a foglalat belsejében beépített előtét ellenállás. :yes:
Igazad lehet, most hogy nézem halványan olvasható rajta egy 220 felirat.
Üdv
Tv-ből bontottam pár vöröses barnás MPP kondit, de nem tudom hogy jelölik az értéküket. Ez van rányomtatva az egyikre: 434J400V MPP 653 És ez egy másikra: 722J1600V BUP 709 Egyébként mire használják az ilyen kondikat?
Itt megnézheted milyen értékűek a kondenzátorok Bővebben: Link
A "J" utáni érték pedig a feszültség érték.
Metallized Polypropylene film kondenzátor. Az alábbi linken a képekre kattintva megnézheted az altípusok jellemzőit angolul (pl. a BUP-ot is). Bővebben: Link
Sziasztok.
Volna egy kapcsolásom amihez kellene egy, 1N4009 dióda. Viszont neten csak 1üzletben találok olyat. Ott kérdeztem de most ott sincs. Esetleg nem tudjátok mivel lehetne ezt helyettesíteni ?
ahogy utánna néztem ez egy 100V 1A dióda, közben neten találtam egy 100V 3A diódát.
Azzal tudnám helyettesíteni ?
Háát, nekem erre egy 25V / 100mA -es ultragyors diódát dobott a kereső. Diódáknál nem csak a feszültség / áramtűrés a lényeges.
Igen ez ultra gyors dióda. itt az adatlapja: Bővebben: Link
Valami minimum 1A hasonló ultra gyors diódával helyettesítheted és tudja az áramköröd tápfeszültségét.
Köszi mindkettőtöknek.
Nem is tudtam, hogy vannak új segédprogramok.
Sziasztok!
Olyan alkatrészt keresek, mely két bemenetet kétszer négyfelé tudja osztani, és hogy a négy közül melyikre menjen a bemenet jele, azt két bittel kellene kiválasztanom. Eddig a feladatra megfelelne a demultiplexer, viszont még egy fontos feltételem lenne, hogy azok a kimenetek, melyek nem aktívak, magas impedancián legyenek. Melyik alkatrész képes erre?
Sziasztok
Egy ismeretlen,és típus nélküli alkatrésznek keresem a nevét... Ez az alkatrész pont ugyanúgy néz ki,és ugyan akkora,mint egy 1N4007 dióda,de semmi jelölés nincs rajta,ugyanolyan fekete színű,és a két végén ugyanúgy két kivezetés van... még "belegravírozva" sincs semmi,mert vannak olyan alkatrészek,amik ilyen módszerrel vannak jelölve a fehér festés helyett... (arra akarok kilyukadni,hogy ezt is figyelembe vettem )Arra gondolok,hogy ez egy túlfeszültség levezető lehet,vagy valami hasonló,mert ezt az alkatrészt egy 1,5V-os ceruzaelemmel működő gyújtó paneljéről forrasztottam le(a szikrázós fajta,amiben nem a "kattintgatós" piezó van) Köszi UI:szerintem kép felesleges az alkatrészről,pontos leírást adtam róla(szerintem )Tomi
Így néz ki ? Bővebben: Link mert akkor lehet nagyfrekis ferrit szűrő is.
Hello,Szia
Igen pontosan így! Semmi felirat mert úgy még lehetne vele valamit kezdeni...
Nem-nem
Nem vezet egyik irányba sem. Úgy mértem ki,mint ahogy a diódát szokás kimérni szakadásvizsgálóval.
Akkor még azt próbáld ki hogy ellenálláson keresztül kapcsolj rá magasabb feszültséget, pl 24V. Akkor vezet-e. Lehet hogy transient suppressor.
Úgy emlékszem, hogy találkoztam ilyennel, és -talán- 1N50 Germánium dióda volt.
Katódcsík sincs rajta?
Sziasztok a következő típusú alkatrészeket keresem, hol lehet megvenni
: HV5222PJ : HV9308PJ vagy hejettesítő típuát. Előre is köszönöm.
Lidi,Stefan
Köszi Szépen a segítségeteket,bár még most sem derült ki,hogy mi lehet ez az alkatrész Nincs rajta katódcsík sem A lényeg,hogy ma a Lomex-nél azt mondták,hogy szerintük is nagyfrekvenciás ferrit szűrő (köszi Lidi Mindenesetre kaptam "belölle" SMD-t (majd írok az érdekes kütyük,vagy a ki mit épített topikba,hogy mire kell nekem SMD-ben )Köszi Szép Napot Tomi |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Amikor ezt a valamit kivettem a motorbol a motor tok jol ment porgott mint az allat meg minden amikor meg bennvolt akkor alig akart porogni. Az van rairva hogy: Made in italy MOD 6705 

)
)