Fórum témák
» Több friss téma |
Jól sejted, a zöldes színű az SM-biztosíték.
Sziasztok, van jópár TO-3-as teljesítmény tranzisztorom, de sajnos nem tudom beazonosítani őket, nem tudna valaki segíteni, azt tudom, hogy RCA gyártmány, illetve a következő adatok vannak rajta : A G G 7703 7338414.
Előre is köszi.
Optocsatoló, galvanikus leválasztáshoz használják!
Pl PC-külső áramkör közötti kommunikáció, így nem égetheted le szándékosan sem a portokat, stb.
Ez egy optocsatoló, tulajdonképp egy LED és egy fototranzisztor egymásba forgatva egy tokban. A led világít, a tranyó nyit, nagyjából ez a lényege.
Sziasztok!
Ezta az alkatreszt a motrombol szedtem ki. Szerintem feszultseg stabilizator lehet, de csak 1 laba van + a test ![]()
Helló!
Nekem ilyesmi a világításnál volt. Az is valami feszültségszabályzó lehetett, mert ha nem volt rajta, akkor kiégett az izzó. :yes:
Sziasztok :integet2:
Kaptam egy ilyen alkatrészt.Azóta megtudtam hogy ez egy glim lámpa.Igen, de a típusa már lekopott róla.Szerintetek milyen típusú lehet?
Tungsram NG-24, egyből mehet a hálózati feszre, van a foglalat belsejében beépített előtét ellenállás. :yes:
Igazad lehet, most hogy nézem halványan olvasható rajta egy 220 felirat.
Üdv
Tv-ből bontottam pár vöröses barnás MPP kondit, de nem tudom hogy jelölik az értéküket. Ez van rányomtatva az egyikre: 434J400V MPP 653 És ez egy másikra: 722J1600V BUP 709 Egyébként mire használják az ilyen kondikat?
Itt megnézheted milyen értékűek a kondenzátorok Bővebben: Link
A "J" utáni érték pedig a feszültség érték.
Metallized Polypropylene film kondenzátor. Az alábbi linken a képekre kattintva megnézheted az altípusok jellemzőit angolul (pl. a BUP-ot is). Bővebben: Link
Sziasztok.
Volna egy kapcsolásom amihez kellene egy, 1N4009 dióda. Viszont neten csak 1üzletben találok olyat. Ott kérdeztem de most ott sincs. Esetleg nem tudjátok mivel lehetne ezt helyettesíteni ?
ahogy utánna néztem ez egy 100V 1A dióda, közben neten találtam egy 100V 3A diódát.
Azzal tudnám helyettesíteni ?
Háát, nekem erre egy 25V / 100mA -es ultragyors diódát dobott a kereső. Diódáknál nem csak a feszültség / áramtűrés a lényeges.
Igen ez ultra gyors dióda. itt az adatlapja: Bővebben: Link
Valami minimum 1A hasonló ultra gyors diódával helyettesítheted és tudja az áramköröd tápfeszültségét.
Köszi mindkettőtöknek.
![]() Nem is tudtam, hogy vannak új segédprogramok.
Sziasztok!
Olyan alkatrészt keresek, mely két bemenetet kétszer négyfelé tudja osztani, és hogy a négy közül melyikre menjen a bemenet jele, azt két bittel kellene kiválasztanom. Eddig a feladatra megfelelne a demultiplexer, viszont még egy fontos feltételem lenne, hogy azok a kimenetek, melyek nem aktívak, magas impedancián legyenek. Melyik alkatrész képes erre?
Sziasztok
Egy ismeretlen,és típus nélküli alkatrésznek keresem a nevét... Ez az alkatrész pont ugyanúgy néz ki,és ugyan akkora,mint egy 1N4007 dióda,de semmi jelölés nincs rajta,ugyanolyan fekete színű,és a két végén ugyanúgy két kivezetés van... még "belegravírozva" sincs semmi,mert vannak olyan alkatrészek,amik ilyen módszerrel vannak jelölve a fehér festés helyett... (arra akarok kilyukadni,hogy ezt is figyelembe vettem ![]() Arra gondolok,hogy ez egy túlfeszültség levezető lehet,vagy valami hasonló,mert ezt az alkatrészt egy 1,5V-os ceruzaelemmel működő gyújtó paneljéről forrasztottam le(a szikrázós fajta,amiben nem a "kattintgatós" piezó van) Köszi UI:szerintem kép felesleges az alkatrészről,pontos leírást adtam róla(szerintem ![]() Tomi
Így néz ki ? Bővebben: Link mert akkor lehet nagyfrekis ferrit szűrő is.
Hello,Szia
![]() Igen pontosan így! ![]() Semmi felirat ![]() mert úgy még lehetne vele valamit kezdeni...
Nem-nem
Nem vezet egyik irányba sem. Úgy mértem ki,mint ahogy a diódát szokás kimérni szakadásvizsgálóval.
Akkor még azt próbáld ki hogy ellenálláson keresztül kapcsolj rá magasabb feszültséget, pl 24V. Akkor vezet-e. Lehet hogy transient suppressor.
Úgy emlékszem, hogy találkoztam ilyennel, és -talán- 1N50 Germánium dióda volt.
Katódcsík sincs rajta?
Sziasztok a következő típusú alkatrészeket keresem, hol lehet megvenni
: HV5222PJ : HV9308PJ vagy hejettesítő típuát. Előre is köszönöm.
Lidi,Stefan
Köszi Szépen a segítségeteket,bár még most sem derült ki,hogy mi lehet ez az alkatrész ![]() Nincs rajta katódcsík sem ![]() A lényeg,hogy ma a Lomex-nél azt mondták,hogy szerintük is nagyfrekvenciás ferrit szűrő (köszi Lidi ![]() Mindenesetre kaptam "belölle" SMD-t (majd írok az érdekes kütyük,vagy a ki mit épített topikba,hogy mire kell nekem SMD-ben ![]() Köszi Szép Napot Tomi |
Bejelentkezés
Hirdetés |