Fórum témák
» Több friss téma |
az FPGA 50MHz fixet kap,ebböl belül pll-el csinál 64 megát és ebböl osztogatja a mintavételi freki órajelét,felfutó élre indítja az AD a konverziót, lefutó élre mintavételez az FPGA, de most kaptam a tippet h 32 megánál már komoly föld kellene.
más:tegnap voltam csipkedéknél egy VHDL-tanfolyamon,mondta a srác h már csak kb 8 darab spartan3panel van az olcsobbol és nem lesz több,ez kb br.30e,és egy cpld kittel van együtt,állitólag nincs már fent a listán ugyhogy ha kell vkinek,csak rajta keresztül lehet rendelni,a következő árkategória sp3 panelban 40körül de azon van lcd,ethernet,usb,..stb
képeket elfelejtettem,eredmények:
a szinusz 100kHz,2Vpp,1V DC,az AD-re direktben mintavétel 32Msps
már jó
![]()
Ami nem tetszik ebben a szkópban hogy pontokkal ábrázol. Engem nagyon zavar. Egyébként
![]() Ha sikerült valami profi megoldást találnod szélessávú analóg bemenetre hát az érdekelne minket. Vagy 1 tucat szkópbenetet láttam (nem gyáriakat) de egyik sem az igazi. Egyenlőre a 20Mhz is jó lenne, mert LF357-ket vettem, de mindegy mert a műveleti erősítők úgyis lábkompatibilisek. Jelenleg a bemenetre kerülő zaj okozza a problémát nálam. 1Mohm-ról 100kohm-ra csökkentettem a bemeneti osztó ellenállását így kevesebb a bemenetre kerülő zajfeszültség. Nem vagyok elégedett a megoldással. Látom a LeCroy-ra kerülő zaj is elég komoly.
Hello!
Engem érdekel nagyon ez a spartan 3 a CPLD kittel. Ki az a srác akitől rendelni lehet? Ha van még, akkor holnap megveszem.
Köszi szépen!
A múlthéten még rajta volt az árlistájukon, csak még nem volt meg rá a pénz. Remélem akad még egy darab valahol kallódóban, mert a következő kategória 50 ezer és annyim nincs erre. Úgyhogy írtam egy mailt, remélem válaszol rá.
Sziasztok.
Én is gondolkodom egy kis szkóp építésén már egy odeje. Bár szerintem nem értek annyira hozzá mint ti, épp ezért egy már bevált kapcsolást fogok valszeg megcsinálni. Ide linkelte be MaSTeRFoXX a eoscope_en.htm -ot, én egy ehhez hasonlót akarok építeni, csak a digitális részét változtatom meg. Már meg is van hozzá: OPA2652 AMP ADS830/ADS831 (60Mhz/80Mhz) A/D Ezek épp ma kaptam meg. Köszi Texas. ![]()
10 Kohmos a bemenőellenállása !
Nincsenek feszültségszint állítási lehetőségek! 512Byte összesen a memóriája! Jól meggondoltad? ![]()
A digitális része teljesen más lesz, így több mem lesz benne.
Mivel nem értek ennyire az analód dolgokhoz, ezért örülni fogok ha ez is működik. Kicsik az igényeim. :yes:
Nekem úgy tűnik 1V lehet a maximális feszültség amplitudó amit fogadni tud. Utólag készíthető hozzá egy analóg bemenet ami az első két hibát kijavítja. Amúgy elég korszerű a kapcsolás.
Én úgy emlékszem van ebben már feszültségszint eltolás. Valami mikrokonttrollerről jövő PWM jellel, de nemegészen értem ennek az analóg részét, elég érdekesen van visszacsatolgatva minden.
Igen. Már én is tünődtem az offsetjén. Az AD átalakító REF-jére van csatolva. Egy kis 1MOhmos feszültségosztóval használható szkópot lehet csinálni belőle. Persze a memória mérete 512Byte és ezen csak az ATmega progjamjának átírásával lehet segíteni.
Ami nem kivitelezhetetlen dolog. De ennyi erővel már újra is lehet tervezni, és azt meghagyni ami tetszik belőle. Nekem ez az offset nem tetszik. Meg egyel nagyobb LCD kéne bele. Meg inkább atmega128L-t használnék. Abban több SRAM van. És a gombkezelést is elláthatná, meg a kijelzőre is több memória jutna. A CPLD-be bele lehet tuszkolni a logikát.
Egy másik megoldás pedig egyetlen FPGA ami tartalmaz memóriát, kezeli az LCD-t meg a gombokat, és az órajelosztás is benne van. Bőven marad még láb az analóg rész vezérlésére. Ezenkívül egy sorosportot is bele lehet írni, amire FT232 -t rak az ember és ott az USB. Az első megoldás talán egyszerűbb, a CPLD-be nem kell belerakni ennyimindent csak a logikát, és olcsóbbak is. Az AtMega programozása pedig nekem legalábbis, viszonlag jól menne. Csak egy jó analóg front-end kell ![]() Más: Csinálok egy egyszerű logikai analizátort. 8 bites lesz. Szerintetek illesztésnek megtenné egy nem invertáló követő fokozat minden bithez? Annak elvileg nagy a bemenő ellenálása és nem zavarna be a mérendő céláramkörbe. Úgy akarom csinálni, hogy van egy PIC18F4550-esem USB-re megépítve. Annak 8 portbitjére rárakom az analizálandó jeleket és beolvasom megfelelő időközönként. Eltárolom. Aztán mehet át a gépre.
Most néztem hogy a RET-nél lehet kapni ezt az IDT7201 512-es FIFO-t 2 ezer Ft-ért. És Kaszkádosítani lehet, tehát ha vesz az ember 3-4 darabot, akkor nagyobb is lehet a memória.
De így meg elég húzós lesz az ára. 8eFt csak a memória.
Szerintem ahogy elgondoltad a logikai analizátorod, úgy jó lesz. Nem ismerem még az FPGA-kat meg a CPLD-ket. Szóval azt mondod az FPGA-ban van SRAM a CPLD-ben meg nincs. Azért kérdezem mert később szeretnék egy 100Msps szkópot építeni és szeretném a legegyszerűbb megoldást megtalálni. Szóval 10ns-os RAM-ra lesz szükségem és lehetőleg minél nagyobb mennyiségben. ![]()
Nem, igazából egyikben sincs. Hanem meg lehet benne valósítani. Úgy képzeld el ezeket, hogy lerajzolod az áramkörödet például shift regiszterekett, számlálókat, logikai kapukat, latch, multupleser, flipflop, dual port ram memória, akrámio. Ezeket pedig úgy valósítod meg az FPGA-val, hogy leírod mondjuk a funkcióját. Például hogy a számláló minden órajelre növeli az értékét. Stb. Sőt van hogy elég csak megtervezned a szokásos logikai elemek összekötésével a kapcsolást. És a fejlesztőkörnyezet ezt lefordítja. De gondolkodhatsz nagyobb blokkoban is és a fejlesztőkörnyezet lebontja flipflop szintre mondjuk. Sok a lehetőség. Általában véve nem kell foglalkoznod hogy most egy 30 bites számlálót csinálsz, csak megmondod neki hogy kell egy 30 bites regiszter, és minden órajelre nőjön az értéke. És ezt összekötöd valamelyik FPGA lábbal, akkor már ki is vezetted.
Van CPLD starter kit is. Az csak 15 nettóba kerül. Mivel neked rengeteg RAM kell (és az nem fér el csak egy komolyabb FPGA-ban, amihez százezrekbe kerül egy fejlesztőpanel) szerintem a CPLD-s megoldás az optimális. (Azt hiszem az nem elég komplex ahhoz hogy FIFO-t vagy RAM-ot lehessen benne szintetizálni) Nekem az FPGA lenne a nyerőbb, mert abba a triggert is bele lehet tenni így digitális, és 2K FIFO talán beleférne meg az LCD rutin is.
A CPLD-s meg azért jobb mert egyszerűbb, bármennyi rammal mehet, viszont az LCD megjelenítéshez át kell folyatni az adatot a mikrokontrolleren, ami lassabbá teszi. Egyébként ti láttok valahol az eoscope-ban triggert? Mert én egy szemet sem.
Én sem lattam benne....
Most olyan bajom van, hogy kikotottem az analogreszből nehany dolgot, csak a nullpont eltolást, meg az AD konverter bemenetére kerulo invertalo muv. ereostot hagytam benne. Az eredményt a képen láthatjátok. Egész jo az egyenes vonal(kicsit zajos) de ha állitom a poziciot akkor néha furcsán elkezd ugralni. Most nem tom mi van. Ugyanazt csinálja mint az AD9059 ha keves orajelet kapott. De a TLC5540-nél ha mindenigaz nincs ilyen probléma. Most kb 10kHz-en jar. (Bocsi hogy nem irtam ekezetet, csak virust kaptam a gepemre, és most egy retek P1-esrol irok.)
Hi
Miben különbözik egy Wobbler szkóp a többi szkóptól? Mert van itthon egy Wobbler szkópom, de nem jó, és szeretném tudni, hogy egyáltalán érdemes lenne-e megjavítani...
Szerény tudásom szerint van egy bemenete meg egy kimenete, és erősitők, szürők atviteli karakterisztikáját tudod abrazolni.
De rendes szkópként is lehet alaklmazni?
Jo kérdés..... nem tudom...
Gondolom van kijelzője. Akkor igen.
![]() Gondolom Vobler + Oszcilloszkóp együtt.
Én is inkább a CPLD-re gondoltam, mert olcsóbb.
Még a felső is kissé zajos. Ha jól emlékszem 1KOhmos ellenállású meghajtót javasolnak a bemenetére. Ez fontos lehet. Még kb. 1hét és én is megkezdem az órajel csökkentését. Az alap órajel 277777.777.....KHz. Elég csúnya hogy nem éppen kerek szám, de sajnos ez van. Megpróbálom tizedelni ezt az értéket egész 2.777....Hz értékig. Mi fog ebből kisűlni?
Hello!
MaSTeRFoXX-tól idézek egy kicsit: Idézet: „Találtam a neten ITT egy digitális szkóp rajzot. Ez is 40MSPS-et tud, az analóg része viszont gyanúsan egyszerű” Erről nektek mi a véleményetek? Miért lenne érdemes/nem lenne érdemes elkészíteni. Mert ahogy néztem, nemigen volt érdeklődés iránta. Kb. ez is 20, vagy inkább 30 rugó körül mozog? (nagyobb LCD-vel) (Itt most nem azt kérdezem, hogy ti mire esküdtök.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |