Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   21 / 444
(#) László zs válasza andrewforest hozzászólására (») Okt 30, 2006 /

Sziasztok!

Igazából a nyáktervező progik kimaradtak az életemből, mert sokáig holló tussal nyomtam és papíron terveztem nyákot.
Olyan progit keresnék, amelyiknél a pcb-n lévő fólia szélességet be lehet állítani (gondolom mindegyik ismeri) illetve ha csak vékony vonalak vannak rajta akkor a többit kitöltse ill. egyesítse a testel (magyarán úgy nézzen ki a pcb mint egy pl. számítógépben lévő).

A maratásnál nem kéne annyi rezet lemarni róla.
Mit ajánlotok?
(#) MPi-c válasza László zs hozzászólására (») Okt 30, 2006 /

Jó helyen jársz, az Eagle tudja ezeket. Egy kis segítség a használathoz. Van magyar nyelvű leírás is pl. a Tavir AVR honlapon.
(#) László zs válasza MPi-c hozzászólására (») Okt 30, 2006 /

OK máris keresem, hogy leszedjem és kipróbáljam.
Köszönöm a gyors választ.
(#) Register válasza László zs hozzászólására (») Okt 31, 2006 /

Hali!

Már leirtam ezt a másik témában is de ugy látom h ez látogatottabb, (elnézést az ismétlésért)

Nekem olyan kérdésem lenne hogy:
A Board editorban mikor lerakok egy alkatrészt hogy lehet neki a forrszem méreteit változtatni. (A drc nél globálisan valamit lehet alkotni, de külön külön nem jövök rá). Szoval az a lényeg hogy pl az Lpt csatlakozón tul vékonyak a forszemek, dip tokon meg tul nagyok, és nem tok rajt változtatni. (Sorry ha már volt ien kérdés). Előre köszi a választ ha lesz.
THX
Register
(#) elektrocad válasza Register hozzászólására (») Nov 11, 2006 /

A megoldás: File - Open Library, válaszd ki a megfelelő alkatrészkönyvtárat (amelyben a kérdéses alkatrészed van) majd a tokot szerkeszd át. Mentsd el és az új forrszemeket fogod látni a paneleden. A módosítás után rakd le az alkatrészt.
(#) source2 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 11, 2006 /

Hi

nem tudodjátok, hogy lehet Postscript formátumba menteni? (csak ez jó)

válaszokat előre is köszi

üdv
(#) IMi válasza source2 hozzászólására (») Nov 12, 2006 /

Hello!
A megoldás: PDFCreator!!!
Kinyomtatod amit szeretnél pdfcretorral, mikor kéri a file helyét, nevét akkor tudod kiválasztani a file tipusát is.
Sok sikert....
(#) Frankye válasza IMi hozzászólására (») Nov 12, 2006 /

Ugyan ezt a progit ajánlottam én is. Igaz, azt nem írtam oda, hogy a fájltípus választhatóan ps is lehet!
(#) angelero hozzászólása Nov 12, 2006 /

Sziasztok!
Hogy is kell új elemet bevinni?
Előre is köszi!!
(#) gerry hozzászólása Nov 14, 2006 /

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy kapcsolási rajzom és abban van egy Pic18f452 PLCC és ezt le szeretném cserélni sima DIP tokosra anélkül, hogy a rajzot ujra kellene rajzolonom, akkor azt megtehetem-e? Vagy törölnöm kell és ujra beilleszteni a Pic-et és újrarajzolni.

köszi
(#) angelero hozzászólása Nov 14, 2006 /

Hali!
Sajnos mivel nincs meg az eagle-ben a sla7026-os ic ezért be szeretném oda vinni, de sajna nem tudom. hogy hogyan kell. Ebben kérnék segítséget.
Előre is kösz!
(#) gerry válasza angelero hozzászólására (») Nov 14, 2006 /

Szia!

felmész a cadsoft.hu-ra és megnézed a download, library-ba hátha valki feltöltötte. Ha nincs akkor neked kellene megrajzolnod a library szerkesztőben.

üdv
(#) Register válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 15, 2006 /

Áh, köszi a választ, erre nem gondoltam abszolut. Igaz igy kicsit szöszmötölős de müxik, szal nagyon köszi.
Üdv
(#) gerry hozzászólása Nov 23, 2006 /

Üdv!

Meg tudná valaki mondani,hogy mi a neve az Eagle-ben a printeren lévő csatlakozónak. Annak a nagy szélesnek. És hogy hol találom!

Köszönöm

üdv
(#) gerry válasza gerry hozzászólására (») Nov 23, 2006 /

megvan!

Akinek kell még. con-amp-champ
(#) Peve hozzászólása Nov 28, 2006 /

Hello!

meg tudna nekem mondani valaki, hogy eagle-ben elkeszitett nyak-ot hogytudok ugy kinyomtatni, hogy ne 1db nyomodjon ki a papirra? hanem mondjuk amennyi elfer rajta ?
Ha valami mas programba kell konvertalni, akkor lehetoleg olyan lenne jo nekem, ami nem nyul a registry-hez, mivel oda nincs hozzaferesem az adott szamitogepen.
elore is koszonom.
(#) árpix válasza Peve hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Helló !

Kijelölöd a rajzot ,kivágod ,és mellé beilleszted aztán nyomtathatsz ,megnézed fér-e még rá és oda tehetsz mégegyet.
(#) Peve válasza árpix hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Koszi a gyors valaszt.
Kozbe vacakoltam .bmp-vel a paintbe... (mekkora rossz ez a paint de vegul jo is, mert egy vonal kozel sikeredett a masikhoz nagyon es ki is javitottam benne. De eleg macera igy sokszorositani.
(#) Báddzsó válasza Peve hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Idézet:
„eagle-ben elkeszitett nyak-ot hogytudok ugy kinyomtatni, hogy ne 1db nyomodjon ki a papirra? hanem mondjuk amennyi elfer rajta ?”
Ez engem is érdekelne, nem tudtok valami jó megoldást? (nem ilyen kivágom, odamásolom paintbe dologra gondolok... )
(#) árpix válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

én sem úgy gondoltam,hogy ollóval!
amit leírtam azt az EAGLE-ben tudod csinálni.
(#) kyrk hozzászólása Nov 28, 2006 /

Elso lepes. Kapcsi rajzhoz hozzaadsz egy A4-es meretu lapot. Igy latod mekkora helyed van.

Masodik lepes. Kijelolod az osszes reteget, hogy latszodjon.

Kikapcsolod a kapcsolasi rajzot. Majd a brd-t elmented valamilyen mas nevvel.

Kijelolod a panelt mindenestul. Majd copy paste-val masolgatod. Aztan lehet nyomtatni amit akarsz.
(#) IMi válasza Peve hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Hello!
Van olyan ULP is amit ilyesmire találtak ki.
Innen megszerezhető.
(#) Frankye válasza IMi hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Ez minden bizonnyal szuper, csak ennyire nem beszélek jól angolul.
Le tudnád írni röviden, mit is kell csinálni ennél?
(#) orizon hozzászólása Nov 28, 2006 /

Sziasztok!

Engem meg az érdekelne hogy , hogyan lehet thermál kapcsolatot létrehozni. Ha belegebedek, akkor sem tudom megcsinálni. Valaki írja már le lépésről-lépésre a teendőket.
(#) Peve válasza kyrk hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Ez paint-be legalabb ilyen bonyolult :p egy kategoria majdhogynem. a duplikét az jobbnak tunik, de mondjuk jobban kibekulnek egy "nevjegykartya szerkeszto" fele megoldassal mar a nyomtatas menuben :p

de azert tenyleg koszi.
(#) IMi válasza Frankye hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

Hello!
Sajnos a dolog nem oly egyszerű.Az adott ulp-t (shematic vagy board) megkell nyitni valamilyen szerkesztővel (pl:notepad) és így kell a kordinátákat, hány db-ot akarunk stb... meghatározni. Kis gyakorlással belelehet jönni. Ja, egyszerre csak az egyik legyen nyitva (shematic vagy board szekesztő).
(#) Frankye válasza IMi hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

Értem, és köszönöm!

Sokat segítettél!!!!
(#) MPi-c válasza orizon hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

Erre gondoltál?
(#) orizon válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 30, 2006 /

Huuu... a kapcsrajz szerkesztőt azt kihagynám. Egyszerűbben nem lehet. Nem igaz hogy ennyit kell molyolni egy thermal kapcsolat lélétrehozásával. (vagy csak nekem kínai az eagle) . Diptrace-val 10 másodperc alatt megcsinálom. Mondhatnátok hogy akkor használjam azt- de az eaglénak meg szebb a grafikája. (szeretem a szépet)).Szóval tud valaki egyszerűbb megoldást?
(#) kyrk válasza orizon hozzászólására (») Dec 1, 2006 /

Nem kell vele ennyit molyolni. Leraksz a nyaktervre egy poligont. Majd a szelere kattintva a nevadas ikonal (ellenallas es alatt vagy folotte valami iras, most nem tudom fejbol melyik a ketto kozul de az egyik) es azt a nevet adod neki amelyik halozathoz csatlakoztatni szeretned. Alapbol ha van egy terved akkor ilyen nekeket ad a halozatoknak: N$1 N$2 ... N$23 Illetve ha specko alkatreszt raktal le pl foldet vagy tapot akkor GND vagy VCC lesz a halozat (net) neve. Megnezed, hogy mi a masik halozat neve, ugy hogy szinten rakkatintasz a neveado ikonnal. Es ezt a nevet adod a polygonodnak is. Es maris keszen vagy. Az elobb irt oldalon reszletesen leirjak az egyek beallithato parametereket.

Kapcsi rajzon nem kell tokolni a classokkal. Az azoknak van akik kulonbozo vastagsaggal szeretnenek autoroute-olni.
Következő: »»   21 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem