Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Igazából a nyáktervező progik kimaradtak az életemből, mert sokáig holló tussal nyomtam és papíron terveztem nyákot. Olyan progit keresnék, amelyiknél a pcb-n lévő fólia szélességet be lehet állítani (gondolom mindegyik ismeri) illetve ha csak vékony vonalak vannak rajta akkor a többit kitöltse ill. egyesítse a testel (magyarán úgy nézzen ki a pcb mint egy pl. számítógépben lévő). A maratásnál nem kéne annyi rezet lemarni róla. Mit ajánlotok?
OK máris keresem, hogy leszedjem és kipróbáljam.
Köszönöm a gyors választ.
Hali!
Már leirtam ezt a másik témában is de ugy látom h ez látogatottabb, (elnézést az ismétlésért) Nekem olyan kérdésem lenne hogy: A Board editorban mikor lerakok egy alkatrészt hogy lehet neki a forrszem méreteit változtatni. (A drc nél globálisan valamit lehet alkotni, de külön külön nem jövök rá). Szoval az a lényeg hogy pl az Lpt csatlakozón tul vékonyak a forszemek, dip tokon meg tul nagyok, és nem tok rajt változtatni. (Sorry ha már volt ien kérdés). Előre köszi a választ ha lesz. THX Register
A megoldás: File - Open Library, válaszd ki a megfelelő alkatrészkönyvtárat (amelyben a kérdéses alkatrészed van) majd a tokot szerkeszd át. Mentsd el és az új forrszemeket fogod látni a paneleden. A módosítás után rakd le az alkatrészt.
Hi
nem tudodjátok, hogy lehet Postscript formátumba menteni? (csak ez jó) válaszokat előre is köszi üdv
Hello!
A megoldás: PDFCreator!!! Kinyomtatod amit szeretnél pdfcretorral, mikor kéri a file helyét, nevét akkor tudod kiválasztani a file tipusát is. Sok sikert....
Ugyan ezt a progit ajánlottam én is.
![]() ![]()
Sziasztok!
Hogy is kell új elemet bevinni? Előre is köszi!! ![]()
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy kapcsolási rajzom és abban van egy Pic18f452 PLCC és ezt le szeretném cserélni sima DIP tokosra anélkül, hogy a rajzot ujra kellene rajzolonom, akkor azt megtehetem-e? Vagy törölnöm kell és ujra beilleszteni a Pic-et és újrarajzolni. köszi
Hali!
Sajnos mivel nincs meg az eagle-ben a sla7026-os ic ezért be szeretném oda vinni, de sajna nem tudom. hogy hogyan kell. Ebben kérnék segítséget. Előre is kösz!
Szia!
felmész a cadsoft.hu-ra és megnézed a download, library-ba hátha valki feltöltötte. Ha nincs akkor neked kellene megrajzolnod a library szerkesztőben. üdv
Áh, köszi a választ, erre nem gondoltam abszolut. Igaz igy kicsit szöszmötölős de müxik, szal nagyon köszi.
Üdv ![]()
Üdv!
Meg tudná valaki mondani,hogy mi a neve az Eagle-ben a printeren lévő csatlakozónak. Annak a nagy szélesnek. És hogy hol találom! Köszönöm üdv
Hello!
meg tudna nekem mondani valaki, hogy eagle-ben elkeszitett nyak-ot hogytudok ugy kinyomtatni, hogy ne 1db nyomodjon ki a papirra? hanem mondjuk amennyi elfer rajta ? Ha valami mas programba kell konvertalni, akkor lehetoleg olyan lenne jo nekem, ami nem nyul a registry-hez, mivel oda nincs hozzaferesem az adott szamitogepen. elore is koszonom.
Helló !
Kijelölöd a rajzot ,kivágod ,és mellé beilleszted aztán nyomtathatsz ,megnézed fér-e még rá és oda tehetsz mégegyet.
Koszi a gyors valaszt.
Kozbe vacakoltam .bmp-vel a paintbe... (mekkora rossz ez a paint ![]() Idézet: Ez engem is érdekelne, nem tudtok valami jó megoldást? (nem ilyen kivágom, odamásolom paintbe dologra gondolok...„eagle-ben elkeszitett nyak-ot hogytudok ugy kinyomtatni, hogy ne 1db nyomodjon ki a papirra? hanem mondjuk amennyi elfer rajta ?” ![]()
én sem úgy gondoltam,hogy ollóval!
amit leírtam azt az EAGLE-ben tudod csinálni.
Elso lepes. Kapcsi rajzhoz hozzaadsz egy A4-es meretu lapot. Igy latod mekkora helyed van.
Masodik lepes. Kijelolod az osszes reteget, hogy latszodjon. Kikapcsolod a kapcsolasi rajzot. Majd a brd-t elmented valamilyen mas nevvel. Kijelolod a panelt mindenestul. Majd copy paste-val masolgatod. Aztan lehet nyomtatni amit akarsz.
Ez minden bizonnyal szuper, csak ennyire nem beszélek jól angolul.
Le tudnád írni röviden, mit is kell csinálni ennél?
Sziasztok!
Engem meg az érdekelne hogy , hogyan lehet thermál kapcsolatot létrehozni. Ha belegebedek, akkor sem tudom megcsinálni. Valaki írja már le lépésről-lépésre a teendőket.
Ez paint-be legalabb ilyen bonyolult :p egy kategoria majdhogynem. a duplikét az jobbnak tunik, de mondjuk jobban kibekulnek egy "nevjegykartya szerkeszto" fele megoldassal mar a nyomtatas menuben :p
de azert tenyleg koszi.
Hello!
Sajnos a dolog nem oly egyszerű.Az adott ulp-t (shematic vagy board) megkell nyitni valamilyen szerkesztővel (pl:notepad) és így kell a kordinátákat, hány db-ot akarunk stb... meghatározni. Kis gyakorlással belelehet jönni. Ja, egyszerre csak az egyik legyen nyitva (shematic vagy board szekesztő).
Huuu... a kapcsrajz szerkesztőt azt kihagynám. Egyszerűbben nem lehet. Nem igaz hogy ennyit kell molyolni egy thermal kapcsolat lélétrehozásával. (vagy csak nekem kínai az eagle) . Diptrace-val 10 másodperc alatt megcsinálom. Mondhatnátok hogy akkor használjam azt- de az eaglénak meg szebb a grafikája. (szeretem a szépet)).Szóval tud valaki egyszerűbb megoldást?
Nem kell vele ennyit molyolni. Leraksz a nyaktervre egy poligont. Majd a szelere kattintva a nevadas ikonal (ellenallas es alatt vagy folotte valami iras, most nem tudom fejbol melyik a ketto kozul de az egyik) es azt a nevet adod neki amelyik halozathoz csatlakoztatni szeretned. Alapbol ha van egy terved akkor ilyen nekeket ad a halozatoknak: N$1 N$2 ... N$23 Illetve ha specko alkatreszt raktal le pl foldet vagy tapot akkor GND vagy VCC lesz a halozat (net) neve. Megnezed, hogy mi a masik halozat neve, ugy hogy szinten rakkatintasz a neveado ikonnal. Es ezt a nevet adod a polygonodnak is. Es maris keszen vagy. Az elobb irt oldalon reszletesen leirjak az egyek beallithato parametereket.
Kapcsi rajzon nem kell tokolni a classokkal. Az azoknak van akik kulonbozo vastagsaggal szeretnenek autoroute-olni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |