Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kandósok

Témaindító: mspike, idő: Jan 17, 2006
Lapozás: OK   25 / 51
(#) Collector válasza sanyi01 hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Tavaszmező utcában (ha oda jársz) második félévtől van anyagismeret labor, nézd meg a neptunba.
De amúgy pedig semmi jóra ne számíts ügyek intézése szempontjából, minden a feje tetején áll, ha magadnak nem intézed a dolgokat, akkor nagyon sok problémával fogod szembetalálni magad.
Most én is hasonlóképp jártam híradástechnika laborral, ugyanis a kedves, jóindulatú neptunosok egész nyáron sz***t se csináltak, nem rakták fel a tárgyat a felvehetők közé, augusztus utolsó hetében kaptam üzenetet, hogy hát fel kéne venni, de megnéztem neptunba, hát ott bizony választhatóként van még most is feltüntetve a tárgy, miközben kötelező, én pedig nem vettem fel, és külön dékáni engedéllyel tudtam csak utólag felvenni, persze így már mehetek is pótmérésre, mert az elsőről lemaradtam. De már hozzászoktam
(#) Kacsavadasz válasza sanyi01 hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Szia!

Én is elsős vagyok és nekem semmilyen labor nincs, nemhogy anyagismeret labor. Lehet én értek valamit félre, de én még nem hallottam egyik évfolyamtársamtól sem, hogy nekik lenne esetleg.

üdv
(#) Stefan válasza sanyi01 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Anyag labor csak második félév, és szerintem előkövetelménye az előadás, amúgy nagyon erősen ajánlom, hogy az elsősök érdeklődjenek felsőbb éveseknél , hogy kihez NEM szabad felvenni majd ezt a tárgyat. (Nem azért mert "jaj sokat követel, és tanulni kell"....)
(#) sanyi01 hozzászólása Okt 8, 2009 /

Sziasztok!

Tavaszmezőről sokan voltunk hétfőn anyagismeret laboron! (Vagy 20 elsős és egy harmadikos.) Nekik benne volt az órarendjükben... Tehát nektek is mint nekem hiányos az órarendünk... Az első elméleti előadáson hallottam hogy van gyakorlat is, és egyből jelentkeztem, az egyik tanárnál. Amúgy a laboron senki nem mondta hogy a szinte csak pár hetes elsősök (első szemeszteresek) mit keresnek itt, tehát tutira első szemeszteres tantárgy.
A második szemeszterben is lessz labor, de az már anyagismeret 2.
De ha tévednék, akkor a következő szemeszterben eggyel kevesebb tantárgyam lessz
(#) válasza Proci_85 hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Szia!

Tudom, régi postra reagálok, de hátha olvasod még ezt a topicot... Esetleg van valami módja, hogy én is hozzáférhessek a kando.tk-hoz?
(#) válasza hozzászólására (») Okt 8, 2009 /

Norbertonak köszönhetően már megoldódott a problémám, úgyhogy a fenti kérdésem ezennel tárgytalanná vált.
(#) Norberto hozzászólása Okt 11, 2009 /

(#) djpman válasza Norberto hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Azért ez felháborító ,hogy ezt már sokadjára megtehetik. Ha én rántanék kést ,hogy megvédjem magam akkor én már rég a sitten lennék. Ezek meg egy fajta "mentelmi jogot" élveznek csak azért mert cigányok. Ez elgondolkodtató...
(#) m.gyula3 válasza djpman hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

szégyen ami itt folyik
Addig amíg nem szúrnak le valakit, addig úgyse csinál semmit a rendőrség .....
Egy biztos, a kis utcákon nem lehet rövíditeni este, mert szétkapják az embert.
(#) válasza Norberto hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Oké, hogy otthonról 35 perc alatt kiérek a Tavaszmező utcába, de most már támadtak bizonyos kétségeim afelől, hogy jól választottam-e ki a telephelyet... Pedig Óbudára a Bécsi úthoz közel másfél óra amíg kiérek, de ezek szerint lehet hogy mégis jobban megérte volna azt a telephelyet választani?
Ami azt illeti, ez nagyon durva, hogy ilyesmik csak úgy megtörténhetnek. Ráadásul a videóban említett szóbeli figyelmeztetésen is nagyon kiakadtam!! Ezeknek már minimum másfél éve nem kellene szabadlábon lenniük - nem tudom, vajon miért várták meg, amíg majdnem megöltek egy embert?
(#) Stefan válasza hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Köv félévben átkell majd járnom megint tavaszmezőbe egy nyüves labor miatt. Remélem nem estére teszik majd... Hihetetlen ami itt folyik. Eddig is gyűlöltem átmenni a másik telephelyre pont emiatt, hát még most.
(#) zolee1209 hozzászólása Okt 11, 2009 /

Sajnos ez ma Magyarország... A kisebbségnek nagyobb a jogi szabadsága...

djpman: Minden valószínűséggel téged hamarabb bevisznek ilyen ügy miatt a rácsosba, mint a "helyi lakosokat"!

m.gyula3: Félek attól, hogy még azután sem mozdulna rá nagyon a polisz a témára...

Gé: Nekem pont ugyanez a helyzet otthon! Sajnos nincsen kocsink, így ha ki kell mennem a vonatállomásra, akkor két választásom van. Vagy kint megyek a főúton, ahol relatíve biztonságban vagyok, de akkor sétálok durván egy órát (még nem próbáltam), vagy pedig megyek a putrin (!) keresztül, és "csak" fél órát kell gyalogolnom a megrakott táskáimmal... Halálfélelmem van, amikor végig kell ott gyalogolnom. Olyasmi, mint egy "vesszőfutás"...

Még egy gondom van, hogy ezzel a témával kapcsolatban nem igazán lehet (szerintem) indulatok nélkül beszélni, így nem is írok nagyon több sort, csak még egy véleményt, amit nem tudok, milyen szemmel fogtok nézni...

Ez az egész kisebbségi helyzet, nem csak a "nyóckerben", hanem egész hazánkban azért jöhetett létre, mert hagyja magát a magyar megfélemlíteni! Nem fejtem ki, szerintem mindenki végig tudja gondolni a láncszemeket felülről lefele!
(#) Norberto válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Idézet:
„mert hagyja magát a magyar megfélemlíteni”

Szerintem nem egészen, hiszen ez nem lehet cél, sem egyéni, sem közös. Biztos senkinek sem ez a célja, a kitűzése...

A gond viszont pont ebből adódik: nincs cél. Nincs kitűzve semmi. Sem közösen, és átlagban mondható el, egyénileg sem igazán. Így viszont nehéz a helyzet... és ez az égvilágon lévő összes témára igaz.
(#) Collector hozzászólása Okt 11, 2009 /

Szerintem sem arról van szó, hogy az ember hagyja magát, hanem az évszázadok (ezredek?) óta bevált politikai módszer, az 'oszd meg és uralkodj' tipikus példája, ami itthon van.
Aki nem érzi biztonságban magát, főleg este, szerelkezzen fel gázspray-vel, az hatásos ilyen csordába gyűlt humanoidok ellen is.
(#) Norberto hozzászólása Okt 29, 2009 /

(#) bankimajki válasza Norberto hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Ez nagyon komoly, azt honnan lehet megtudni, hogy ki volt az áldozat? Nekem is vannak ebben a koliban haverjaim.
(#) rhesus23 hozzászólása Nov 6, 2009 /

Van itt olyan hallgató aki Székesfehérváron tanul?
(#) kocsgab002 hozzászólása Nov 9, 2009 /

Sziasztok.
Nem volt valaki esetleg most szombaton a józsefvárosi távoktatáson DigittechnikaI-II-n véletlenül? nem tudtam bemenni..
(#) m.gyula3 hozzászólása Nov 9, 2009 /

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni egy feladatban?

Óbudás villanykönyvben, a 72.oldal 2.feladatában megakadtam.

létszi segítsetek, kicsi magyarázattal is.
Az elméletnél lévő feladatokat értem, de ezt az ellenőrző feladatot nem nagyon.

Köszönöm előre is

üdv
(#) Marko Ramiusz válasza m.gyula3 hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Szia! Elküldenéd a feladatot? Üdv: Yoe
(#) TreeplaX válasza Kónya001 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Ahoj. Én is kandós voltam, februárban diplomáztam Elektronikus eszközök szakirány Világítástechnika modulján (4-es). Én is a VIII. kerületbe jártam, imádtam a Terminus kolit, a KIN-kupát és egyszer-egyszer elvetődtem még klub 104-re is
(#) m.gyula3 hozzászólása Nov 27, 2009 /

Hali!

Szerintetek a távos villany vizsga ugyan olyan mint a nappalis?

Ha nem akkor miért? Már kezdek félni tőle...

kösz

üdv
(#) djpman válasza m.gyula3 hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Hali!
Nekünk azt mondta a Székely János, hogy igen, olyan. Nincs kivételezés mivel mindenki ugyan azt a diplomát kapja így mindenkinek ugyan azt kell tudni. A nappalisok kicsit részletesebben tanulják azt ami mi távosok ,de ugyan azt. Szerintem nem kell úgy megilyedni egy kettest mindenki összehoz(ha nem elsőre akkor második,harmadik...) akinek egy kicsi érdeklődése van a villamosság felé. Tanulj, gyakorold a számításokat és nem lesz baj!!
(#) m.gyula3 hozzászólása Nov 28, 2009 /

köszi, hogy írtál

Hát igazad lehet. Az érdeklődéssel nincs gond, meg a gyakorlással se.
Csak hát kíváncsi voltam, hogy esteleg mi a helyzet.

üdv:
m.gyula3
(#) efti válasza m.gyula3 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Szia Gyula,

Megoldódott a kérdés? A trükk az, hogy hiába van a voltmérővel sorba kötve egy ellenállás, a voltmérőn nem folyik áram, tehát az ellenálláson sem. Tehát az ellenállás két oldalán ugyanannyi feszültségnek kell lenni. Azaz az 50V egyben a G1 feszültsége is.

Ebből kivonsz 20V-ot (a másik generátor feszültsége) és akkor ki tudod számítani, hogy a párhuzamosan kötött 12ohm-os és 4ohm-os ellenálláson (3ohm) 30V feszültség van. Ebből kijön, hogy 10A áram folyik rajtuk, ami egyben átfolyik mindkét generátoron is.

G1 teljesítménye P = - 50V * 10A = -500W (a minusz jel azért kell, mert termel a generátor)

Üdv,
Vik
(#) m.gyula3 válasza efti hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Helló Efti!

Köszi, hogy írtál , de azóta már megoldódott a kiszámítási mód. Hát jó kis tapasztalat szerzés volt.

üdv:
m.gyula3
(#) efti válasza m.gyula3 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Szia,

Remélem, te is hasonló logikával oldottad meg és nem írtam hülyeséget

Üdv,
Vik
(#) m.gyula3 válasza efti hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

így ahogy mondod, úgy lett meg mint a tiéd

üdv:
m.gyula3
(#) sanyi01 hozzászólása Dec 7, 2009 /

nyócker, elsős levelezősök: valaki jelentkezett már valamilyen vizsgára?

én tudnék, csak nagyon félek...
(#) Collector válasza sanyi01 hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Mitől?
Következő: »»   25 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem