Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Nem értem a kérdést, mivel nagyon egyszerü probléma mentes a helyetesités
Hali!
Bővebben: Link => e helyett milyen tranyó lenne jó? Az a legnagyobb poén benne hogy a lábai így vannak: E B C .
Végülis ha megfordítom ugyanazok a lábak, köszi!
Üdv!
Nem azbeszt, a porod, hanem valószínűleg beriliumoxid. Ez elektromos szigetelő, de jó hővezető. Ehhez képest az azbesztpor ártalmatlan torokcsiklandozó. Úgyhogy kéretik nem nyalogatni, régen szilikonpasztába keverve hűtőpasztaként is funkcionált, de már kitiltották egy jó ideje. (pedig jó volt)
Hali!
Videoton Cleopátrámba lecseréltem a végfok tranyókat itteni ajánlások alapján mivel előtte sikeresen elküldem az egyik oldalt! BD245-BD246 párokra! Lepróbáltam külön külön őket nem volt semmi gond! Összeraktam hanfalakat rákötöttem, bemenetet megkapta és kb 1-2 percig szólt is ugy ahogy az elő van irva, de aztán sajna elhalgatott! Rámértem a tranyókra és megint elszállt a bal oldala! Valami ötlet, javaslat? Előre is köszi a segítséget! Üdv.: Sanyi
Hát mivel nem vagyok táltos, látatlanul, nem tudok tanácsot adni. Mivel rövid ideig szólt a kis tranyók jók voltak. Nyugalmi áramot nem mértél, gerjadést nem figyeltél igy nincs támpontom
Köszi az észrevételt, majd máshogy közelítem meg a problémát ezek alapján!
A két LED-es villogóba jó a BC 107-es tranzisztor.
Esetleg a BC 327 v BC 337
![]()
Üdv!
valaki megtudná mondani hogy egy A2160-as tranzisztor milyennel lehetne helyettesíteni? Blaupunkt autórádióba szállt el és cserélni kéne!
Szia!
60Volt, 3A-es PNP típust keress, de a BD242 megfelelő lesz.
Az ST 13002A nevű tranyót mivel lehetne helyettesíteni?
Szia!
A BUX87 jó lesz helyette. Sok helyen lehet kapni.
Kösz, bár ahogy elnézem az árát, nem is éri meg cserélni. Egy REALM Energiatakarékos izzóba kellett volna két DB.
Pesten. Nyíregyen meg vagy a duplája.
Az égőknek 350 volt darabja. A HQ-ban 924FT a TDA7293-as. Nyíregyen 1700ft.
Meddig bírta az égő? Ha a HQ olcsóbb, akkor akkor vásárolj a HQ-tól.
Mivel onnan csak rendelni tudnék, ezért rájön még a +1000pk, így meg végképp nem éri meg, hacsak nem kellene valami más is, de jelenleg nem kell.
Az égő kb fél évet élt.
Rendelj még mellé még valami mást, vagy ismerőssel össze kellene fognod. A BUX sokkal erősebb. Szerintem érdemes lenne feléleszteni a lámpát.
Sziasztok! Lenne egy X04038E fet mit kéne valamivel helyettesítenem mi kapható a HQ-nál
![]() ![]()
Szia!
Ez tirisztor, nem FET. Ez jó lesz helyette: Bővebben: Link Vagy válassz a listából:Bővebben: Link
Hali!
Videoton Cleopátrámban kicseréltem a végfok tranyókat itteni ajánlások alapján! BD245-BD246 párokra! Kölön-külön lepróbáltam az oldalakat hátha elküldi egyből és kisebb a veszteség! ![]() Bekapcsoltam, rákötöttem a hangfalakat, bemenet neki és annyi hangerőt adtam rá hogy halljam hogy szól! Szólt is szépen ahogy az elő van írva ám kb. 1-2 perc után elhalgatott sajna! ![]() Nincs ötletem,se szaktudásom mi lehet a gond! Esetleg valaki valami hasznos ifoval tudna szolgálni? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv.: Sanyi
Szerintem forumotkéne váltanod (erősitő mindig és mindig).
Üdv!
Ezt(BB521) a tranzisztort mivel lehet helyettesíteni?
Szia ! A BB521 az nem tranzisztor , az egy szép : Variable-Capacitance Tuner Diodes az adatlap ja szerint
![]()
Akkor elnézést kérek. Akkor ezt a diódát mivel lehet helyettesíteni?
Hát ahogyan nézem nem nagyon lehet ezt helyettesíteni csak a hasonszőrű testvéreivel :BB221-BB222
Ehhez kellene.
Akkor BB221-el megpróbálom.Szerinted jó lesz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |