Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   514 / 1708
(#) MolnarG válasza sny hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Ez engem is érdekelne, igaz nem nagy tételben...
(#) lidi válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Hát nemtudom gyártják-e még ezeket. Ha nem akkor valószínűleg horribilis az ára, mint pl a TIL -eknek. Viszonlyag kis kijelző még az FND317 (QTC) 7 SEG SRED 9mm 5.6mcd 7.5x14x8mm .
(#) vicsys válasza sny hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Ez HP 5082-(7414) szériájú kijelző. Sajna már nem gyártják, én is úgy kaptam 2db-ot egy kedves fórumozó társunktól. (Ja, és nem alfanumerikus, csak sima 7 szegmenses.)
(#) sny válasza vicsys hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Nekem is van 2 db 7015 /5 digit/ ..
csak jó lett volna több daradhoz hozzájutni..
Külföldről a pontmátrixosat be lehet szerezni , elég horror áron, a 8 karakter kijelzésére képes verziót kb 20 000ft nagyságrendben...
(#) vzoole hozzászólása Dec 25, 2009 /

Kb. kész a digitális forrasztóállomásom.
(új panel tervbe már alulra kerül a kondi a kijelző fölött)

Szoftver lehet még változik, de már most is szépen megy. Beállított hőfoktól minimálisan 1-2 fokot sétálgat lassan.

Encoder-el lehet beállítani a hőfokot.
Alapból 10 fokokkal ugrik, de ha benyomva tekerjük, akkor 1 fokokat is lehet állítani.
(#) interferi válasza lidi hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

A Mikrovill nél érdemes megnézni Link pl.: DL340M néven találtam egyet (3350Ft)
(#) banyaiakos válasza vzoole hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Profi munka
(#) lidi válasza vzoole hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Whooa ! Nem gyenge ! Nagyon profi !
(#) Sepi válasza vzoole hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Nagyon dögös munka!
Cikket fogsz róla írni? Talán többeket és köztük engem is érdekelne! Ha igen, nagyon megköszönnénk!
(#) _ampervadasz_ válasza vzoole hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Szép kis kreálmány, profi munka.

Látom a részletek híve vagy, és csak jó indulatú kritikaként fogd fel amit most olvasni fogod a következő sorokat:
Azt lehet észrevenni, hogy nagyon karcosak a vezetősávok. Ezt úgy tudod elkerülni, ha boltban kapható súrolóporral dörzsölöd az ujjaddal, folyóvíz alatt.
Ekkor szép fényes, karcmentes lesz.

További jó építgetést!
(#) vicsys válasza vzoole hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Szép munka, gratula! :kalap:
(#) Medve válasza vzoole hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Nagyon kompakt, memória is lesz benne? (ugy értem, egy gombnyomás, és egy előre beállított hőfokot ad)
(#) Georgee hozzászólása Dec 26, 2009 /

Megvan az év utolsó két projektje. Sikeresen befejeztem, ming a kettő RGB-re van alapozva, az egyik egy 60LED-es RGB stroboszkóp (bár még lessz mit csiszolni rajta, a másik egy RGB lézer (az alapja egy gyári projektor volt) Ezt dobozoltam át illetve bővítettem ki. RGB Laser teszt
RGB strobi ez utóbbi még doboz nélkül van, illetve teszt üzem. A képen pedig egy csendélet látható.

SP_A0003.jpg

(#) Georgee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Este nem szívesen szerelek, meg dec 31ig is erősen fogyott az idő. De célba értem, van róla éjszakai videó is csak nem töltöttem még fel! Amugy a legjobb, hogy RGB nél durvább a stroboszkóp effekt, ha felváltva villannak be a LED-ek akkor színekre esel szét. Nekem jobban bejön, mint a mezei villanócsöves.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Furcsa, nekem a videót mutatja.
(#) Frankye válasza Georgee hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Nekem is látszik minden, szóval a hiba Nálad van, Zolikám!
(#) Georgee válasza Frankye hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

2:1 kezdtem kellemetlen helyzetben érezni magamat.
(#) vzoole válasza Medve hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Majd a panel csiszolására jobban figyelek legközelebb

Memória úgy lesz benne, hogy bekapcsoláskor a legutoljára beállított hőmérséklettel indul.

Cikk lesz majd belőle, egyenlőre csak az alábbi topikban publikálom, hogy a felmerülő ötletek, gondok kiderüljenek...
Digitális forrasztó állomás

(#) Saggitarius válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Valoban milyen jol lathato, nem "hatareset". Lasd a mellekelt kepernyoreszletet.
(#) Georgee válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Telóval készült!
(#) patexati hozzászólása Dec 27, 2009 /

Sziasztok! Elkészültem a Wand PIC16F886 kontroller által vezérelt órával deszkamodellre felépítve (még a mechanika lesz fejlesztve uána kap végső köntöst az elektronika teljesen kész tesztelve tervekkel programmal)! A programját és kapcsolási rajzát Hp41C fórumtárs tervezete az óra nyákja saját tervezés kivitelezés! Található bent még egy RTC,egy eprom és a H hidas meghajtó is helyet kapott a nyákon! Szabályozható fényerő (egyik képen látszik melyik erősebb az a teljes a többi az éjszakai mert az jobban látszik a képen bár ezt csak élőben lehet látni mennyire jól néz ki) 33 féle módon lehet vele időt kijelezni,rengeteg üzenet,kép letárolására van lehetőség (eprom) teljesen vezérelhető a számítógépről soros porton keresztül,távirányítós szabályzási lehetőség,39 ébresztési időpont beállítási lehetőség és relé kapcsolási lehetőség (Készülékek időzített ki be kapcsolások vezérlése),hőmérséklet,páratartalom,fényerő mérése,DCF időszinkron (az még nincs bent de a helye kialakítva), nagy vonalakban ennyi akit jobban érdekel a téma a Wand topicban szeretettel várjuk! Külön köszönetem Hp41C és janocsi fórumtársnak a rengeteg segítségért!
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

A többi!
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Az óra képe! Sajnos csak mobil áll rendelkezésre a fotózáshoz
(#) gtk válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Klassz. Geppel tekercseltel? Olyan mint a gyari. (Vagy en a szigetelest latom? )
(#) CIROKL válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Ez valami eszméletlenül tetszetős dolog nekem , gratulálok hozzá nagyon igényesen megépített szerkezet már csak egy szép dobozkát csinálj neki
(#) patexati válasza gtk hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Kézzel bontott huzalból! Esküszöm
(#) gtk válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Szep munka, a mechanika is! Neked aztan van turelmed :smoke:
(#) patexati válasza gtk hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

A mechanikát bevallom félig készen kaptam
(#) patexati válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Látom az oldaladon te sem adod lent az esztétikát Bár én is hozzáférnék valami CNC cucchoz Lehet egyszer azt fogok építeni
(#) CIROKL válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

mm..igazán csak igyekszik az ember felzárkózni a fórum társak műveihez ! Nekem eggyenlőre nem kell CNC-ét építenem hisz van amin tudok alkotni .
Következő: »»   514 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem