Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor nem lehet feszültség szinttel vezérelni. Tehát a timer ic-s áramkör kell hozzá
![]()
Igen
![]()
Utána fogok nézni, jó pár éve már, hogy megépítettem meg.
![]()
A gyújtótrafókat debrecenben vettem, hobbielektonika boltban. Innen van a villanócső is. Rengeteg minden van itt.
Ja és sikerült építenem egy feszültség kétszerezőt. Mostmár megvan a 250w-os villanási teljesítmény ![]() Itt egy pár feszkétszerező kapcsolás ha valakinek esetleg szüksége lenne rá: 1.Kaszkádkapcsolású feszültség kétszerező. A kaszkádkapcsolású feszültség kétszerező a váltófeszültség pozitív félperiódusa alkalmával a D1 feltölti a C1 kondenzátort a bejelölt polaritású közel Uo feszültségre. A következő félperiódusban a hálózati feszültség és a C1 kondenzátoron lévő feszültség összege a közben nyitó D2-n át feltölti a C2 kondenzátort 2Uo feszültségre. Mindkét félperiódus felhasznált, de a C2 kondenzátor periódusonként csak egyszer kap töltést, tehát a búgási frekvencia a hálózati frekvenciával lesz egyenlő. A szűrési viszonyok tehát rosszabbak, mint a Delonhídas kapcsolásnál, de a hálózat és a készülék egyik pólusa közös. 2.Delonhídas feszültség kétszerező. Az ábra mutatja a leggyakrabban használt feszültség kétszerező kapcsolást a Greinacher- vagy Delonhídas kapcsolást. Az ábrán látható hogy a kapcsolásban tulajdonképpen két egyutas egyenirányító pufferkondenzátorai vannak sorba kapcsolva, a két kondenzátort viszont az ellentétesen kapcsolt két egyenirányító eszköz a váltófeszültség egymásután következő félperiódusai alkalmával tölti fel. A Delonhídas feszültség kétszerező kihasználja mindkét félperiódust, és az egyenfeszültség búgó feszültségének frekvenciája a kétszerese a tápláló váltakozó feszültségnek. Mivel mindkét egyenirányító tulajdonképpen egyutas működésű, a búgó feszültség ennek megfelelően számítandó ki, a két egyutas egyenirányítón fellépő búgásfeszültség szuperponálása tekintetbevételével. A kapcsolás hátránya, hogy a váltófeszültség két bemenő pontja és az egyenfeszültség sarkai között egyik sem közös, ezért egyrészt a feszültség kétszerezővel táplált készülék negatív pontja nem földelhető, ha nem használnak transzformátort.
Oké várom a fejleményeket. Köszi
![]()
Üdv.
Ezt a kis villanócsövet hogy kell meghajtani? 250V -ra feltöltött kondenzátort próbáltam rásütni, de nem történt semmi.
Igen akörüli feszröl már elmegy de kell hozzá pár ezer volt, hogy a gázt begyújtsd.
Csak arról gondolom hogy a fényképezőben is 330as kondi van
Igen az a cső két lábára megy egyenfesz de ami begyújtja a gázt a villanáshoz azt egy kis trafó állítja elő ami a csövön található fémszálra csatlakozik. Tehát 3 csatlakozási pont van. Az, hogy odatesz egy kondit a két lábára semmire se jó max ha nem figyel oda akkor birkózik egyet a kondival
![]() Annyi kapcsolás van itt ami használható csak keresni kell
tudom mivel mist egy fényképező vakus strobin dolgozok.
![]()
Nemtudom hogy az a rajz jó-e valakinek de azért belinkelem hátha valakinek segít
Itt csak az a probléma, hogy ezen nincs harmadik kivezetés.
Szerintem meg igen.Nézd csak meg.Van a két vége és a jobb oldalon körbe a gyűrű.Nem az a harmadik kivezetés?
Hát ha egyáltalán vaku cső. De lehet rá tekerni drótot is.
Csakmert a vényképző vakuja is dettó ilyen csak kisebb
Lefotóztam nagyobban, nem tudom, én nem látok harmadik kivezetést.
Ha a lomex nem téved
![]()
Szerintem az a körgyűrű a harmadik kivezetés ,de nem biztos
A harmadik kivezetés a gyujtás, ami a cső testre szokott menni, ha nincs rajta tekersz rá réz drótot és kész is.
A gyűrűre egy soron tekersz vezetéket és a harmadik kivezetés meg is van
Hello.Emberek gyorsan gyugrassatok meg hogy a villanócső gyújtótrafójának 3 kivezetéke van.Egy amire a csövet kötm egy a test ésmég egy.Ugye így van??
![]() ![]() ![]()
A primer majdnem rövidzár, a szekunder kb 30Ohm
Itt a nyák ha még érdekel
köszi szépen! ezt kel még tükrözni vagy valami? vasalni akarom...
Így már vasalhatod tükröztem
Sziasztok. Kellene nekem egy kapcsolás,amivel a lehetö legegyszerübben meg lehet épiteni egy stroboszkópot,mert még negyon kezdö vgyok,de nagyon szeretnék belejönni a dologba.köszi előre is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |