Fórum témák
» Több friss téma |
arra lenék kíváncsi hogy hogyan tudom egy tápegységből a folyamatos 8A -t kinyerni ugy hogy többet ne vegyek ki még rövidzárlat esetén se ?12 volt és 8A folyamatos töltést szeretnék belöle kinyerni
![]()
Bele kell építeni egy áramkorlátot. Pl a 723-as jó erre a célra.
Hát úgy,hogy rövid zárnál is 8amper legyen így elég nagy teljesítményre van szűkség.
Gondolom szabályozható tápot készíts ami pl 0-12v-ig és 0-8A szabályozható,hogy másikat is tudjál csinálni.
Ugyvan hogy ezt egy számitógép tápegységéből akarom csinálni
![]() ![]() ![]()
ha nagyon egyszerűt akarsz akkor kapcsolj a trafóval és az akksi közé a + ágba egy megfelelő teljesítményű izzót
nem kizárolag olyan tápot akarok ami 8A-t lead 12voltal
![]() ![]() T.A. szamóca
Áramgenerátorra lenne szükséged. Bővebben: Link 12V-os stabilizált tápegységgel nem lehet 12V-os akkumulátort tölteni. Egy feltöltött aksin terheletlenül kb. 13,2V-ot mérhetünk. A töltő feszültségének ezt meg kell haladnia.
A PC táp kimenő feszültsége könnyen megemelhető. Bővebben: Link
és milyen az akksi savas ólom vagy zselés?
T.A. szamóca
értem de az az aksi amit tölteni akarok elég az quadba való és elindul 10voltról már vele
![]() ![]() ![]()
jólvan értem
![]() ![]()
Tisztázzuk, mit is akarsz pontosan!
1., Töltőt, vagy rásegítőt akarsz építeni? Rásegítőnek elég a stabil 12 V, töltőnek kevés. 2., Hány voltos és hány amperórás az akkumulátor? 8A-rel 80Ah-s akkumulátorokat szoktak tölteni. Nem hiszem hogy egy quad-ra ekkorát raknának.
hát rásegitőt
![]() ![]() ![]()
Rengeteg áramgenerátoros kapcsolás létezik.
de ez igy meg oldhato valahogyan?
![]() ![]()
Mit vársz tőle, írni sem tud rendesen...
![]()
Nem mellesleg, csak ennyi ezzel foglalkozó téma van(nem teljes a lista!):
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link ... ( Keresőbe: "Akku töltő") Az akku töltésének folyamata pedig nem merül ki abban, hogy 14,4V-nál lekapcsoljuk, de ez már csak hab a tortán...
sziasztok énis akarok egy tötöt csinálni de aza baj hogy 12est és tranyo 24v 700wtos ha tutok segitsetek mit honyan csináljak
ja hogy tud nemis tanultam magyarul irni it a forumba tanultam meg enyire és ezt nézétek el nekem köszi de ha romanul tuc irni választ azt énis tudom tökéletesen
A Románok kisbetűvel kezdik a mondatot és nem használnak írásjeleket!?
![]() ![]()
Üdv Varttina
1.)Az Akkuknál az ideális töltöttségi szint 14.4V. 2.)Zárt és zselés AKKU_nál 14.7V 1.) c/10 amper a töltés 2.) c/ 1/20 az az ha 10 A/h Akkor 2A és 7Óra max 8 Óra. eek2:
Üdv Mr Grass
A zárt zselés akku Állandó töltése 13.8 V Szakaszos pedig 14.7 V szakirodalom illetve több akkun láttam (Kínain). Elektromos kerékpárt javítottam anno(kb 1 éve) Az akkumulátorok és Akkumulátortöltők című könyv is ezt írja Dr Akárki. Ott van egy hasonló adottságú töltő majd be szkennelem. A szerzőt is írom! Üdv János
Raktam fel pár régebbi ám egyszerű akksitöltő kapcsolást.
Bővebben: Link Akksitöltők fül alatt a tranyósakat keresd hátha talűlsz magadnak valami jót
Szia! van egy aksim es egy toltom(trafo-elektronika).Az aksit csak akkor tudom tolteni ha kiveszem a lampabol es a tolto elektronikai reszebe beleteszem.ha feltoltott jelzi egy led es szetkapcsolja a toltest.
Masra szeretnem hasznalni az aksit.(rele,aksi,tolto,neon) ha nincs aram a rele bakapcsolja a neont.Kerdesem az lenne ha van aram akkor az aksit bekothetem a toltore allandora? ![]()
Üdv Junior
Jól sejtem AUTOMATA töltő Akkor akár évekig rajt lehet de max töltő fesz 12V esetén 13,8V (X) Amper . Leírt alapján egy képet küldök lehetséges megoldással! Ha a relé váltó fesszel működik akkor a szaggatott résznél nem kell alkatrész egyébként (Pl 1N 4007 és 1-10 mikró kondi) ,hogy a relé ne zúgjon. Nagy kondi esetén később kapcsol a NEON-ra ("IDŐZÍTŐ")! Ajánlom próbára mindenkinek! 4700mikró :violent: IC Üdv Légy szíves kerüld a felesleges sortöréseket! Frankye
Igen,automata-toltes piros led,feltoltve es szetkapcsolva zold led.Koszi a kepet
![]() A rele 5V egyenre mukszik-alkatresz nelkul.Az baj?A rele az aksinak mind a ket polusat kapcsolja. Kerdesem meg az lenne hogy ha szeretnem hogy egyfolytaban vilagitson a neon egy masik trafoval azt hogy kossem? ![]() Tolto,trafo-pince,masik trafo-szoba(nem szeretnem ha egy fazis kiesik pl. pince,a masik nem pl.szoba hogy a szobai trafo fessze az aksiba jusson. ![]()
Elkészitettem ahogy lerajzoltad.müködik.Töltés,világit a piros.Feltöltott,világit a zöld.
EZT NEM ÉRTEM:: 5perc után bekacsol a piros--töltés,tölti 3,4 percet visszakapcsol a zöld,aztán megint ugyanez. Miért csinálja?Hagyhatom igy? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |