Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Ha a gépet üresen szoktad eltenni "pihenni", akkor megadja magát a pumpa. Az olcsóbb gépekben sokszor előfordul. Értelmesebb kicserélni ablakmosó szivattyúra (autósbolt). Az bírja a szárazságot.
Aha értem. De amúgy egyik percről a másikra adta meg magát a szivattyú
![]() ![]()
Kell bele trafó is,de szerintem az eredeti szivattyú sem 220V ról megy,hanem kisebb feszről! De ezt úgy tudod megállapítani,hogy bekapcsolod a rendszert,felfűtöd,aztán meg a szivattyú csatlakozóin multiméterrel megméred a rámenő feszültséget! (mindenképp 750V AC állásban legyen a műszered!) Remélem tudtam segíteni! Ja és a mért feszt majd írd le ide légyszíves!
![]() ![]()
A gyári pumpa 230 voltról üzemel, egyes disco-s boltban lehet is venni külön (de szerintem nem éri meg!). Az ablakmosó szivattyúhoz 12 volt kell.
Elöször énis venni akartam bele, de ha kipótolom az erre fordított összeget, már új füstgépet tudok venni. (Persze a legolcsóbbat) Azt szeretném még megtudni, hogy a szivattyút hogy lehet kipróbálni, hogy jó-e? De úgy, hogy nincs a füstgépre kötve, csak szimplán van.
Ha az a gépben nem szív, akkor másképp nem igazán fog! A legolcsóbb gépek hamar tönkre mennek. Nekem is olcsóbb kategória van, de a fele házilag lett belepakolva utólag, mert sorba adták meg az alkatrészek magukat.
Ja értem. Visszatérve az ablakmosó szivattyúra, mindegy, hogy milyen?
Csak férjen el a dobozba, nekem ezzel voltak gondjaim. A másik, a szivattyú egyszerre sok folyadékot szállít, így nem árt a cső keresztmetszetét szűkíteni! (nekem ez a tapasztalatom)
Elfog férni annak ellenére, hogy kisebb darab
![]() Köszönöm szépen az eddigis segítséget! ![]() ![]()
Hali!
12 voltos füstgépet szeretnék, nem kell sok füst csak hirtelen lenne jó egy nagyobb adag és ennyi! Gondolkodtam ezen a forrasztópákás megoldáson rézcsővel! Nemtudom az hogy működne! Akinek van tapasztalata írjon!
Sziasztok!
Nekem egy Neo-Neon F80-Z típusú füstgépem van, és úgy néz ki meghalt a szivattyúja. Már megrendeltem a belevaló új szivattyút és a következő lenne a problémám ezzel kapcsolatban: a tartály oldalán alul van a szivattyú csatlakozója, valami gumi-műanyag házba kell benyomni a szivattyú szívó részét. Na, ez nekem eléggé ki van kopva, csöpög is ott a folyadék. Az új szivattyúhoz adnak valami műanyag vagy gumi tömítést, nem tudom milyet, ha meglesz többet tudok mondani róla. Valaki szedte már le ezt a dugó-tömítést a tartályról? Ha igen, akkor hogyan lehet leszedni? Nem akarom feszegetni, nem akarom elrontani, hogy aztán mindenhol follyon a füstfolyadék belőle. Köszönettel: Roland[i]
Nah figyu én megkönnyítem mindenki dolgát nem kell egy vasalót el ba**ni egy ilyenre . Elmész tesco-ba veszel egy nagy ragasztópisztolyt 350FT-ért veszel szilikoncsövet vagy lehet direkt-be is és kelle gy ablakmosó vizet pumpáló szivattyú erre rá szilikoncső elzsigeteled a ragasztópisztoly végét és a vékonyabb végén ahogy az anyagot benyomja a szivattyu nagy erővel tör ki a füst és a szivattyu 12v-s és nagyon jól füstöl. Füstgépfolyadéknak használhattok Glicerin olajat,(minden patikába van),Füstgép folyadékot(neten rendelsz),gázolajat(nagyon büdös XD). Aki akar vesz több ragacs gun-t és ősszerakja őket nekem 5db van összeszikszalagozva és 1 szivattyú nyomja mind nek a folyadékot sztem az 5-ös jobb de sima osztálybulira tökéletes az 1
![]() ![]()
Sziasztok !Nekem még csak tervben van a füstgépem de hátha valaki ötletet tud belőle csinálni magának
![]() Szóval van egy kávé autómatából kiszedett fűtőbetét és egy rézlemezből hajtogat 20x10x4-es téglalap és ennek az aljára lenne fölszerelve a fűtőbetét.Fogtam egy 1l műanyag jól záró "dobozom" aminek a tetején és az alján van egy "csonk".Egy akvarisztikával foglalkozó boltba kapott légpumpát ami a szivattyút helyettesíti. Az egésznek az elve hogy a légpumpa befújja a levegőt a tartályba ezzel nyomást hozva létre ezzel belejuttatva a kazánba füstfolyadékot. Ezzel lenne kérdésem hogy ez kivitelezhető-e és annyi hogy amikor a kazánba belejuttatja a pumpa a folyadékot akkor kell valami porlasztó vagy elég ha csak "belefolyik"a füstfolyadék. Üdv Mangusta
Elég ha csak belefolyik. De itt a légpumpás dologgal egyetlen egy gond van megnyomod a gombot kell X másodperc mire meglesz a kellő nyomás, utánna automatikusan addig megy a gép amíg a nyomás le nem esik (ki nem egyenlítődik), na most például, ha 1 literes a tartályod és már csak az alján van folyadék akkor lehet, hogy egy percig kell járatni a pumpát, hogy meglegyen a kellő nyomás.
Még annyi hogy én szereztem egy 2500W mosógép fűtőbetétet és ha azt használom fűtésnek akkor az kibírja?Lehet hogy hülyeség de nemfog tönkremenni?Mármint úgy értem hogy nem fog megolvadni benne valami alkatrész mert ezt elvileg víz alatt használják...
Teszel bele egy hőkapcsolót, de a test ugyis vissza fogja valamennyire hűteni, utánna meg már csak a hőmérséklet szintentartása miatt fog bekapcsolni. De szerintem :gumicsirke: fölösleges oda a 2500W.
Nem bírja ki. Meg fog dögleni. Használj autó ablakmosó szivattyút. A fűtőszálat el kell vinni olyan helyre ahol öntenek alumíniumot és ott tömbbe kell önteni egy rézcső spirállal. Ebbe a csőbe megy bele a füstfolyadék.
10 ezerér már kapsz gyári gépet. Nem érdemes vele tökölni. én most adtam el az enyémet 7 ezerér.
Azért 2500W mert csak ekkora van itthon
![]() Hőkapcsolót rakok bele csak én arra gondoltam amikor fölfűti a kazánt akkor esetleg bemondaná az unalmast... Meg egyáltalán amikor leesik a hőmérséklet hogy ezt kibírja-e a fűtőszál.Vagy arra is gondoltam hogy valami nagyobb kazánt csinálok neki és akkor nagyobb hőt vezet a kazán és nem melegszik annyira a fűtőbetét.
ideig óráig jó csak nekem már volt egy pár füstgépem ami totál tönkrement 1 év alatt és most valami tartósabbat akarok csinálni ami nem gyári és lehet javítani olcsón
![]() Mondjuk mielőtt használnám buliba keresek vmi céget ami füstgépek tesztelésével foglalkozik.Úgyértem hogy ne legyen belőle semmi gond ![]()
Nekem egy Antari gépen van a 20as kategóriából (vagyis anno annyi volt) Egyedül a pumpát cseréltem ki, azt is azért mert az egyik buliba haverom sikeresen leégette.
Mert szerinted amit te rákókányolsz fűtőszál majd jobb lesz?
Nincs hőátadási felület. Az, hogy nálad tönkremennek a füstgépek az nem hiszem ,hogy a gyártó hibája. Inkább a tied. Nekünk már évek óta ugyanaz a füstgépünk van és semmi baj nincs vele. Amit meg kitaláltál füstgép az egyenlő a vasalóssal csak ez legalább több áramot fog enni.
Lehet hogy az enyém többet fog enni de kíváncsi lennék hogy a te géped hány W...
700W de nem poénbol akarlak lebeszélni róla. Én már eldobtam egy pár cekászt.
![]()
Rendben
![]() Különben ha bemegyek egy fűtésboltba és kérek 4x1-es lágy rézcsövet azt tudom kézzel hajlítani?Mármint úgy hogy ne törjön meg sehol ![]()
Én melegítve hajtottam. Az egyik házilag megoldható és könnyen járható út még az ólom. Fogsz egy vas csövet amibe belefér a fűtés és a rézcső is. Egyik végét befenekeled ide kell fogatni a fűtőszálat és a rézcsövet is ki kell vezetni. Olvasztasz ólmot és majdnem tele öntöd. Kb 1-2 centit elhagysz a tetejétől. Ezután lehegeszted azaz bevégeled a csövet. Itt a topikban vannak ilyenről képek. És elhiheted, hogy az egyik legjobb és legegyszerűbb megoldás.
![]() Sok sikert ![]()
Tehát akkor nem is tudom szobahőmérsékletem úgy meghajlítani hogy ne törjön meg.Szerintem akkor ez lesz az én megoldásom
![]() Köszönöm a segítséget ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |