Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   1 / 122
(#) spkkill hozzászólása Jan 30, 2007 / 2
 
Hello mindenkinek!

Van 1 videoton Ra-6360-as erősítőből származó végfokom.Az lenne a kérdésem hogy a bd 243a és a bd 244a helyett be tehetek-e bd 249 bd-250 et?

Vagy esetleg bd249,bd250-el egyszerű végfok kapcsolása van valakinek akkor megköszönném.
(#) Gyu válasza spkkill hozzászólására (») Jan 30, 2007 /
 
Helló!
Betehetsz helyette BD249-BD250et.
(#) spkkill hozzászólása Jan 30, 2007 /
 
És valami egyszerű kapcsolás nem létezik ezekkel a tranyókkal?Inkább sajátot szeretnék építeni.De nem találok ilyen rajzot.
Elég lenne 20-30w is ,de ha több az sem baj.
(#) Mate78 válasza spkkill hozzászólására (») Jan 30, 2007 /
 
Nézz körül itt a Hobbielektronikán a kapcsolásirajz gyűjteményben.


ITT
van egy például!


Üdv
(#) fazekasss válasza spkkill hozzászólására (») Jan 30, 2007 /
 
Tisztelt Érdeklődő!
Olvastam a kérést,remélem a válaszommal valamelyest tudok segíteni. Nem tudom, épített-e már ilyen, vagy hasonló tranzisztorokkal erősítőt, kezdésnek elég lenne a 20-30 W-is, de a mostani árakat figyelembe véve, teljesen mindegy, hogy 20;30, vagy 50 W-os a megépítendő erősítő! Ezért ajánlom az általam is több példányban elkészített, sikeres, megbízható és nagyon szépen szóló végfokot!
Megjegyzésként annyit, hogy egy nagyon jó paneltervező programmal rendelkezem, ez alapján készültek el a végfokok, ennek köszönhetően kultúráltan, esztétikusan lettek elhelyezve az alkatrészek a panelen.
Amennyiben érdekel, írd le postai címed, küldöm a rajzokat!
Üdv: imre
(#) isamisa válasza fazekasss hozzászólására (») Jan 30, 2007 /
 
Ez a nagyon jó paneltervező program mit takar??
Milyen fajta?
Beteszem az alkatrészeket összehuzalozom és megcsinálja magátol a nyákot???

Én azt hittem a tervezőtől függ hogy milyen igényes és profi a nyák...
(#) bbatka válasza isamisa hozzászólására (») Jan 30, 2007 /
 
"Én azt hittem a tervezőtől függ hogy milyen igényes és profi a nyák..."



Vacak szerszámokkal nem lehet jó munkát végezni.

spkkill ! Kíváncsi vagyok rá hogy mennyivel lesz másBD249/250 tranzisztorokkal a végfok. Feltétlenül írd majd le milyen eredményre jutottál. Az adatlap szerint csak az áramerősségben térnek el. Más meg azt mondta hogy a BD249/250 lusta és ragaszkodott a BD243/244-hez.
(#) fazekasss válasza isamisa hozzászólására (») Jan 30, 2007 /
 
Tilsztelt válaszadó!
Köszönöm a kérdést, megpróbálok tárgyilagos lenni!
Ez valóban jó nyák-tervező program (a típusa most lényegtelen!), nagyon régóta használom és bátran kijelenthetem, ismerem annyira, hogy a programnak leadott kapcsolási rajz alapján Ő elkészíti a tervezett nyáklapot, de azt még sok kis "finomítással" igényessé és -azalkatrészek szempontjából nézve- esztétikussá, profivá tegyük a végleges külalakot... ez valóban a tervező dolga, hiszen minden a külalakon és később a szerelhetőségen múlik!Össze is lehet szerkeszteni úgy is, hogy csak "felrakjuk" az alkatrészeket, meg úgy is, hogy ránézéssel megállapítható legyen, a kért kapcsolást mennyire lehetett nyákra a teljesség igénye nélkül elkészíteni, megszerkeszteni. Nos! Ehhez kell egy jó progi, meg aki tudja bizton kezelni... Én igen! Mivel többéves tapasztalatom van e progi kezelésében, tudom, mit jelent másoknak, hogy hogy néz ki a panel.
Remélem kielégítő volt a válasz...
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 4, 2007 /
 
Van egy Videoton RA6363 S típusú erőlködőm...kapcsolási rajztól kezdve minden megvan hozzá,találtam hozzá tippeket,trükköket,a loudnesst kikapcsoltam belőle némi átalakítással(sztem így kellemes hangja van)kondik kicserélve stb...a kérdésem a végfokok terén szólna,oldalanként a végerősítő nyákokon van egy darab T 1819 és egy db T 1820 tranyó..Lehet e ezeket helyettesíteni vmilyen tranyókkal hogy jobban szóljon a masina? és ha igen akkor ez még jár esetleg más alkatrész cseréjével is? (meghajtók stb...)válaszotokat előre is köszönöm
(#) forsat válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 4, 2007 /
 
Halihó!

Azt mondod minden megvan ehez az erősítőhöz! Nincs véletlen egy eredeti vagy hasonló nyákterved a végfokhoz?(Nem kapcs rajz mert olyanom nekem is van)


Előre is köszi
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 4, 2007 /
 
A végfokhoz kellene nekem is vmi segítség amint írtam mert szeretném ha jobban szólna a ketyere ha megtudok vmit szólok... Itt egy link hátha ez segít vmit...én megcsináltam és nekem bevált http://www.freeweb.hu/gilszkilabor/elektronika/ra6363s/ra6363s.html
(#) Skori válasza Mate78 hozzászólására (») Okt 4, 2007 /
 
Nem azért, de ha már más weblapjáról szedi össze a hobbielektronika a rajzokat, (konkrétan az itt idéztett rajzot) akkor legalább illene kiírni (ráírni, stb, mindegy), hogy honnan is származik!
Ha már elb[b][/b]asztam az idömet a rajzolással annakidején akkor min. ennyit elvárnék....
Azonkivül az eredeti helyén egy nyákterv (igaz kockás papírról szeknnelt), meg pár sornyi irás is van mellette.

Erröl van szó
Az eredeti helyén, jópár éve....
(#) Skori válasza Skori hozzászólására (») Okt 4, 2007 /
 
Látom a fetes változat is ott van, eggyel lejjebb. Tisztelt HE! Nem akarjátok mindjárt tükrözni is a weblapomat?
Nem érdekel ha átvesz valaki onnan valamit, hiszen nyilvános bárki által elérhetö helyen van fent az interneten, de a forrást illene megjelölni.
(#) Topi hozzászólása Okt 5, 2007 /
 
Kedves Skori!

A gyűjtemény pont arról szól, hogy a web ezer kis sarkából összegyűjtött adatokat, a nagy nyilvánosság elé tárja. Több évig gyűjtötte ezt a mostanit jópár ember.
Forrás megjelölés: oldaladon -> fénycső...

Nem akarok belemenni ebbe.
Ha gondolod szólsz és minden gond nélkül törlöm a gyűjteményből.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 5, 2007 /
 
Öcsém egy k.... rajz miatt hepalykodni....mind1 le van ejtve...ELNÉZÉST SKORI nem tudtam hogy le van védve am jó rajz nekem segített...
(#) Skori válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 5, 2007 /
 
Szia! Nem veled van a problémám. Csak kicsit felkaptam a vizet - lehet, hogy nem kellett volna. Viszont az van, hogy sok idöbe kerül rajzolgatni meg feltenni a netre - utána meg mások pár kattintással átveszik. Tudod nekem ez hobbi, egyetlen fillér hasznom nincs belöle, de ha nem rajzolom meg azokat a rajzokat akkor ide sem linkelhette volna be senki. Ez pedig kicsit elveszi a kedvem attól hogy strapáljam magam a rajzolgatással, meg a leírások készítésével. Amikor valaki elkér egy-egy rajzot (volt már rá több példa) nem szoktam nemet mondani, csak annyit hogy irja ki, illetve tegyen egy linket rá, hogy honnan szármaszik az eredeti - mintegy elismerve a munkámat amit rászántam.
Most sem szóltam volna érte, ha ez igy lett volna. Nyilván nem a HE tehet róla, lehet hogy ök is valakitöl kapták a rajzokat pl. mailban. De utólag is oda lehet tenni a forrást, amennyiben az ismertté válik.
(#) jency94 hozzászólása Nov 6, 2007 /
 
Van egy kis problémám egy régi Videoton RA 6363 rádiós erősítővel. A skálahúr kicsúszott a helyéről és nem tudom normálisan a helyére pakolni. Apa ún. Kádár könyveket említett, amiben benne lehet a típus leírása és a szerelésének módja. Tudtok segíteni?
(#) szamóca válasza jency94 hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Elvileg a fehérvári VT Szervíz Kft-nek is vannak ilyen dokumentációi. ...
De csak idő, és türelem kérdése rá fogsz jönni magadtól is.
(#) Sebi válasza jency94 hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Itt van kettő, a Kleopátráé talán azonos, azért teszem ide, mert szemléletesebb.
(#) laci6662 válasza Sebi hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Elárulod melyik könyvből vágtad ki a 6363 skálahúrozási rajzát?
Előre is köszönöm!
Üdv: Laci
(#) goldscorpio07 hozzászólása Feb 27, 2008 /
 
Hello
tudom van másik fórum is végfokokról de azért írok ide mert nekem RA6363 S-el van problémám...a bal oldali végfokok elszálltak (TE 1819,TE 1820)sehol nem találok ilyet lécci segítsetek mivel tudom biztosan helyettesíteni,ha már cserélem akkor erősebbre gondolok...a bd 249 és bd 250-es család jó lenne hozzá???sürgős lenne help,előre is kösz...
(#) goldscorpio07 hozzászólása Feb 27, 2008 /
 
Hello
RA6363 S-el van problémám...a bal oldali végfokok elszálltak (TE 1819,TE 1820)sehol nem találok ilyet lécci segítsetek mivel tudom biztosan helyettesíteni,ha már cserélem akkor erősebbre gondolok...a bd 249 és bd 250-es család jó lenne hozzá??? a végerősítő modulon van két darab ellenállás huzal VR...nemtudom és ezek izzanak,ha nem kapcsolnám ki,valszeg elhalálozna...szten tuti végfokos lett,magnó 2-re rosszul kötött be haverom jelet és ez okozta a bal oldal halálát...másik végerősítő modullal műxik úgyhogy tuti végerősítőn van hiba ami sztem végfok mert a hangfal csak búg,és izzik az ellenállás huzal sürgős lenne help,előre is kösz...
(#) forsat válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Feb 27, 2008 /
 
Hali!

Volt nekem is ilyen problémám, bár már orvosoltam, de még gondja van nem tudom miért!

De eredetileg nekem mind 2 ilyen erősítőmbe BD809/810 -van, de jó helyette BD245/246 vagy akár a 250/249 is!
Erősebb nem lesz tőle az erősítő!

A huzal ellenállás 0,47 ohm ami a 2 végtranyó emittere közt van, azt hiszem valami védelem!
Nekem mikor a végrtanyók rosszak voltak akkor miindig levágta a biztosítékot!
Ha végtranyó csere megoldja a problémát akkor minden rendben, de ha nem akkor szerintem cseréld ki az össze tranyót egyszerre, mert lehet egyik zárlatos és emiatt égnek el az ellenállások vagy épp a te esetedben izzik a Huzal ellenállásod!


Küldöm a rajzát ezen minden megvan!
VR39 és 40 ellenállásod melegszik!

modul.jpg
    
(#) goldscorpio07 hozzászólása Feb 27, 2008 /
 
Köszi szépen erre voltam kíváncsi hogy a bd 249/250 jó e hozzá. sztem ezzel megtudom oldani majd a problémát...a huzalokat meg sztem kicserélem normál ellenállásra csak keresek ilyen értékűt.Tippeket ,tanácsokat várok még,ha tud vki írjon
(#) Imi65 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Feb 27, 2008 /
 
Félvezetős erősítőnél ritka kivétel, hogy CSAK a végtranyó szálljon el. A modulon lévő összes tranzisztort szedd ki, és mérd meg, hogy jó-e. (Most egy Technicset javítok, és a 7 tranyóból 6 elszállt.) Tehát jó alaposan nézz körül, ha nem vagy biztos a mérésbe, akkor inkább cseréld ki, az egész nem több 200 HUF-nál. Ha bármi rossz marad benne, újra elpukkanhat!
(#) forsat válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 27, 2008 /
 
Igaza van Iminek!

Nekem is az volt a gondom kicseréltem egy tranyót vagy ellenállást és aztán megint levágta a biztosítékot!
Összeset kicseréltem és aztán már megszólalt.

bd140/130 a kettő együtt kb 160Ft
A többi kistranyó 15ft kb darabja össz vissz van tán 8 db
végtranyók vannak 100forint felett!

Csak nálam nem tudom mi lehet a gond tekerem a hangerőt és már torzít(nem csak maxon)
A Sinus alsó félhulláma nincs meg és nem tudjuk miért!
Valaki erre tud valamit mondani?
Az egyik végtranyó melegszik ahogy kell a másik hideg!
+- tápfeszültségről megy és a rajzon előírt feszültségek és áramok is jók!

(#) goldscorpio07 hozzászólása Feb 28, 2008 /
 
Bizony...kiszedtem a vidiből a tranyókat a modulokról és a meghajtótól kezdve minden tranyó csütörtököt mondott megkapta az új végtranyókat,meghajtókat,kicseréltem a két huzalt és most szól megint...nem vettem észre hogy vmi ökör a 0,8A-os bizti helyére3 A-eset tett úgyhogy a védelem egyértelműen nem működött így a huzalt égette el...a problémát meg az okozta hogy a tape 2-re egy erősítős PCI-os hangkártyát tettek rá,rádión semmi gond nem volt,de amikor a gépen hallgatták a zenét kb 2 perc után bal és jobb oldal elszállt...sztem nagy volt neki a bemenő jel mert a hangkárytán vmilyen tda van erősítésnek és 2x3W...én annó használtam alaplapi hangkárytával,az nem bántotta ezt az erősítőt ...de ez...
(#) Ginuwine hozzászólása Feb 28, 2008 /
 
csasztok nemtudjatok veletlenul hogy mivel helyetesithetnek egy STK499-120 as vegfokot lecci irjatok elore is kosz
(#) Imi65 válasza forsat hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Lehet, hogy a hideg tranyó, vagy a meghajtója szakadt.
(#) Imi65 válasza Ginuwine hozzászólására (») Feb 28, 2008 /
 
Van 282 STK adatlapom, de ilyen nincs közöttük. Tuti jó a típus?
Következő: »»   1 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem