Fórum témák
» Több friss téma |
Ok, értem. Motort is nézted előtte? Az is lehet, hogy kopott a kummutátora, ezért csinálja ezt. Az, hogy nemsokat ment, nem jelent semmit, volt olyan motor, ami újonan beépítés után 2 hétig működött csak, ezalatt elkopott a kommutátor...
![]()
Hi.
Kicseréltem a motort, és most sem megy. Eddig a régi motorral, legalább "cicergett", ha érted mit értek rajta. Laser-t nem cserélnék, ha más nincs eladom. A táp kitermelhető belőle meg a display.
Jó motort tettél bele, vagy másikból bontottat? Vagy lehet, hogy a motorvezérlő IC is megadta magát már, ha sokat volt "nyomorgatva" rosssz motorral...
Egy másikból szedtem ki a motort, de jó az, mert csak próbára tettem át. Néha egy ici picit mozdult, de nagyonkicsit. Szerinted mi legyen a sorsa?
Nem lehet, hogy rossz magasságban áll a lemez a fejhez képest és nem tud befókuszálni? A lemez tartó tárcsát is áttetted a motorról, vagy a másik motoré van rajta?
ebben a helyzetben nem egyszerű, mert nemis ér túl sokat, és van esély a fejhibára is.
![]()
áttetem a tárcsát is, és próbáltam az eredeti magasságában, (ugyanis megmértem) meg alatta, és fölötte is. Bár mondjuk szerintem a fejmozgató tekercs azért van, hogy annak segítségével állítsa be a fejet. Vagy nem jól emlékszem a tanulmányaimból?
![]() De azért megpróbáltam.
A szalagkábel jó. Igaz, nem volt drága, 3000 -at fizettek érte, meg odaadtam a régebbi gagyibb(ami utólagosan átgondolva jobb dvd-m). Egy darabig jó volt ez is, aztán állt a polcon, nem foglalkoztam vele. Most ugy vagyok vele, ha olcsón, vagy ingyen meg tudom javítani, akkor mehet, de, ha drága alkatrész kell, akkor marad bontásra. Kijelző, táp, csatik...
Sziasztok!
LG VC9700 típusú DVD videó kombó Power IC típusát keresem, segítsetek! Köszönöm!
Üdv! Azért ennyire nem egyszerű, főleg nem DVD-nél. Valóban az a dolga, hogy mozgassa a lencsét, és beállítsa, de ez csak bizonyos távolságok között tudja produkálni. Plusz minden fajtájú lemez más, ezért máshová kell fókuszálnia. Ezért kell a lemeztányér magasságát tized mm pontossággal beállítani, hogy minden lemezt kezelni tudjon.
Hmm, akkor azért volt hogy a tdk-t beolvasta, a philips-et meg nem. Mikor még régebben beindult a cd-vel és a dvd-vel meg nem.
Vajon az lehetséges, hogy mégsem olyan jól állítottam be a lemez magasságát? ![]()
Üdv! Nem kifejezetten márkákra gondoltam, de ha rosszul van beállítva a magasság, akkor akár ilyesmit is okozhat. Inkább lemezfajták amik különbözőek fókuszálás szempontjából (gyári 2 rétegű DVD, írható DVD, pluszos, minuszos, CD, stb).
Rossz beéllításnál volt már olyan, hogy a gyári lemez 2. rétegénél már ugrált, pedíg a lemezen belül elég közel vannak egymáshoz, és ha még nagyobb az eltérés, akkor már az első réteget sem olvassa. Sőt, olyan is akadt, hogy az írott DVD filmet olvasta, de a DivX-et már nem... Szóval nagyon fontos a pontos beállítás!
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem van egy PANASONIC DVD felvevő olyat csinál,hogy a tápja halkan pattog és egy pillanatra meg jelenik a kijelző és ez így ismétlődik elég bonyolult egység. A 230 voltos oldalon minden passzív alkatrészt lemértem táp kondikat kicseréltem,de a pattogás meg maradt,rajzot nem találtam hozzá. Még egy kérdés a panelon van egy opto kapu annak mi szerepe van? üdv dizi
Üdv!
Valami mintha áthúzna egy elkoba vagy vmi más helyre. Nézd meg sötét helyen. Imi
Szia!
Mi a vezérlő IC típusa? A primer oldali hűtőbordán van.
Üdv! Próbáltad így külön is a tápot elindítani, vagy csak a géppel együtt? Mert nem biztos, hogy ezen van a hiba, ha igen, a diódákat még nem ártana cserélni. Mert mérés nem biztos, hogy kiszűri a rosszat, + az optót (visszacsatolás-szabályzás miatt van benne) és ha van a szekunder oldalon TL431, akkor azt is.
Táp IC hibája többször előfordult már , annak ellenére , hogy látszólag jól működik .
Ha a tápban STRG6353 IC van , akkor valószínű a cseréje megoldja a problémád . De még a lemezt pörgető motor nagy áramfelvétele is okozhatja .
Az van benne, és direkt nem írtam oda a az ic típust mert olyantól szerettem volna választ várni aki igazán vágja a témát a másik probléma,hogy ebbe már valaki belenyúlt és a ic 2és 3 lába között lévő smd diódát lesöpörte a típus ? ? ? na az kérdéses meg a polaritása is.
Ja köszönöm a segítséget. ![]()
Szia.
A szűz táp magában is pattog. A hang a trafó irányából jön,most még kicserélem a G6353-as ic-t amit CHZ javasolt és majd meg látom.
Sziasztok!
Egy LG VC9700 típusú DVD video kombó táp ic típusát szeretném megtudni, mert ledurrant a teteje. Sasszi szám: 6870R4921AD Ha tudtok segítsetek, köszönöm!
Szia
Megrendeltem az ic-t hozzá (G6353) meg is jött bele tettem és semmit nem változott ugyan úgy pattog még üres járatban is. Olyat is csináltam vele hogy a kapcsoló üzemű táp trafót ami lelke az egésznek kivettem,hogy ne legyen kapcsolatban a szekunder résszel,nem e onnan jön a baj ,de semmit sem változott. Viszont jött egy olyan ötlet mi lenne ha az egész primer oldalt elfelejteném a magas frekis trafóval együtt és készítenék bele egy normál hálózati trafós tápot a teljesítmény az a készülék hátulján látható (29Watt) csak azt kell meg nézni ,hogy szimetrikus táp kell e vagy sem nem tudom jó ötlet e,mert valamikor csináltunk olyat ,autó erősítővel,hogy adtunk neki +- 35 -40voltot 200watton és úgy üvöltött mint állat.
Üdv! A pattogást szerintem azért hallod, mert folyton leáll és újraindul a táp. Szerintem megjavítható ez is, nem valószínű, hogy jobban járnál egy trafós táp építésével. Jóval nagyobb méretű lenne, plusz csomó szűrés, és stabilizátor kéne bele, hogy ugyanolyan brummentes feszkót szolgáltason, mint ez a kapcsolóüzemű... Optó, TL-t, diódákat cserélted?
Ezt hogy érted: "Olyat is csináltam vele hogy a kapcsoló üzemű táp trafót ami lelke az egésznek kivettem, hogy ne legyen kapcsolatban a szekunder résszel, nem-e onnan jön a baj, de semmit sem változott"
Csak a trafó primér köre volt bekötve, a szekunderből pedíg semmi?
Pontosan mi a típusa a DVD-nek ?
Tovább kéne méregetni , optocsatoló , TL341 , stb ... megnézni , kicserélni . Az elkokat mind lecserélted , (úgy értelmeztem ) ? Primer és szekunder oldali elkokat is ? Diódákat is ellenőrizni kellene . Ha csak magában a tápot próbálgatod , akkor érdemes az 5V feszültségre , műterhelést tenni (10R) Jobb lenne megjavítani azt a tápot , szerintem meglehet
Szia.
Sosem foglalkoztam kapcs üzemű táppal de megfogattam, AKKOR IS MEG JAVÍTOM, és 3 óra görnyedés után megadta magát és be indult a hiba ha lehet azt mondani a trafónak bemenő oldali egyik tekercsére párhuzamosan gyárilag be van forrasztva egy dióda az eredeti típust nem tudom, mert mint említettem már valaki bele nyúlt. Végső elkeseredésemben kiszedtem,és lám elindult ez a dióda valami "visszarúgást"hivatott kiküszöbölni,de agyam nincs milyen típus lehetett az eredeti. Na már most nagy gáz ha oda nem teszek be semmit mert raktam bele egy nagy frekis diódát és utána egy sima mezeit és ugyan úgy vissza tért a hiba. Ja amúgy köszönöm a segítséget.
Ja úgy ahogy mondod, a törpe fesz rész a levegőben lógott és így is pattogott, de csak meg lett a hiba egy aljas dióda vagy inkább egy műhiba.
![]() ![]()
Én már pár százat javítottam, néha bizony nem egyszerű! De Gratula! Viszont ha gyárilag volt ott dióda, annak oka volt, megkéne keresni akár rajz alapján, mi lehetett ott, és pótolni szerintem.
Fotót esetleg tudnál csinálni róla, hol volt az a diófa? Talán sikerül kitalálni...
Na, ez így biztos nem volt jó, ebben a felállásban nem csodálom, hogy nem működött, mert az STR visszacsatolása (TL431-opto) egyáltalán nem volt bekötve...
Sziasztok!
Van egy pana s325-ös dvd lejátszom.Kihúztam,majd amikor vissza dugtam semmi még a piros led sem világít.Ha dugdosom atápkábelt hallom hogy huz az áram de semmi.Régen a pana D80 videoval volt ilyen ha sokáig játszottam vele elindult,de ez nem.Lehet hogy táp kondik?Kérlek segítsetek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |