Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 84
(#) rozi26 hozzászólása Feb 14, 2010 /

Sziasztok!

Kíhúztam az áramból a Panasonic S325-ös dvd lejátszómat,majd amikor újból bedugtam semmi,még a piros led sem világít.Ahogy dugdosom a tápot hallom hogy csattog az áram tehát áramelvétel van de semmi.Régen a Pana D80 videom volt ilyen de az általában a dugdosástól elindult.Talán a tápkondikat kell kicserélni?Kérlek segítsetek!
(#) CHZ válasza rozi26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Az elkok vizsgálata primer és szekunder oldalon ez legyen az első lépés . ESR mérő megkönnyíti a hibás kondi kiszűrését .
(#) rozi26 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Egy metex m-3800 digi multiméterem van hogy mérjek vele?
(#) kadarist válasza rozi26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 / 1

Először is nézz bele, lehet, hogy rögtön meglátod a rossz alkatrészt, mondjuk egy púpos kondenzátor személyében.
(#) rozi26 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Sajnos nincs benne pupos táp,elöbbi kérdésemhez csatoltam képet.
(#) CHZ válasza rozi26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 / 1

Azzal nem tudsz ESR-t mérni .
Próbáld egyenként az elkokat cserélni , kezd a 22µF 400V kondival és a primer oldali másik kis kondit is ...

Elővettem a 3éve nemhasznált pana s27-met,persze az rögtön működik.Igaz nem kínai hanem Szlovák gyártás de sajnos nem tud dvixet.Bele néztem de egész más tápja van.Ennyit a kínaikról.
(#) attila1 válasza rozi26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szia. Hát először azokat nézd át,kéne lenni egy 50V néhány µF-os kondinak,azt cseréld ki.Egy képet nem tudsz feltenni a tápról?

Kösz CHZ.

Sajnos az a két kondi 10mf 450v,ilyenem nincs itthon a másikat a 100mf 50v kicseréltem egy 100mf 100v-ra de semmi változás.Felírtam a kondikat csak hétfőn tudek venni újjakat.Esetleg megtudod jelölni valahogy a képeken amelyiket feltétlen cserélnem kell?
(#) rozi26 válasza attila1 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Küldöm a képet.
(#) attila1 válasza rozi26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 / 1

A két nagy elkó mellett van egy picike,szerintem 50V/10u.Azt cseréld ki. A puffer kondira rámértél?

Sajnos nem tudok rámérni a kondira mert csak egy metex m-3800 multiméterem van.Igazad van a kis kondival kapcsolatban,de pont ilyet nem találok itthon majd hétfön veszek.A képen esetleg be tudod jelőlni azokat a kondikat amelyiket feltétlen cserélnem kell?
Mégis találtam kis kondit kicserélem.

Kicseréltem,sajnos semmi.
(#) rozi26 válasza attila1 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Kedves attila1

A kis elkót kicseréltem csak ugy összedugdostam,semmi. Teljesen összeraktam a gépet,majd bedugtam:semmi.Elkezdtem dugdosgatni egyszer csak elindult,tuti.Elvittem a helyére,egyből nem de a harmadik dugásra király.Hogy a kiskondi miatt vagynem nemtudom de működik.ISTEN KIRÁLY VAGY! Köszi.Kérdés hogy a következő kihúzás után elindul-e?DE egy darabig nem húzom ki az biztos.Mégegyszer nagyon köszi a ségítséget.

Kicseréltem a kis kondit,sima bedugásra nem de többszöri dugdosásra beindult,kérdés,hogy meddig lesz jó.Egy darabig biztos nem húzom ki.Köszönöm a segítségedet és mindenkijét aki segített.
(#) kadarist válasza rozi26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A bejelölt nem púpos egy kicsit?

dvd_táp.JPG

(#) attila1 válasza rozi26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szívesen. A nagy elkóknál is mérj rá,de biztos,hogy a rezgőkört nem indítja.Szerintem azon a multin is van mérési lehetőség,DC-be 1000V-ra állítsd,és a Graetz-híd után a kondikra rámérsz.270-280V kb.De ha a primer körben kicseréled azt a 4 elkót,meg a forrasztásokat átnézed,akkor tutira jónak kell lenni.
(#) F-Yoci válasza rozi26 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Üdv! A szekunder oldalon a diódák mellett (felett) is van egy nagyobb elkó, ami mintha picit púpos lenne, ez azt jelenti valami gáz van vele, az is okozhat ilyent, hogy nem indul, érdemes lenne azt is cserélni, és valószínű nem kell dugdosni, hogy beinduljon...
(#) rozi26 válasza F-Yoci hozzászólására (») Feb 14, 2010 / 1

Köszönöm mindenkinek,holnap veszek kondikat és majd kicserélem.
(#) tatabike hozzászólása Feb 14, 2010 /

Asszony miatt DVD-t kell vennem, a régi behányt, és dühömben szétcsaptam...
Szerintetek milyet vegyek? Szerintem tökmindegy...
(#) rozi26 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Bocs de közben elkellett mennem.Nem pupos csak rossz szögbe fotóztam,de holnap veszek kondikat és kicserélem mindet,remélem utána is elindul.
(#) F-Yoci válasza tatabike hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Üdv! Mostanában sok helyen kapható (Euronics, MM) Philips 8990-ér... Nem a leggagyibb, mindent eszik és mégsem drága...
(#) attila1 válasza F-Yoci hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

A Phillips tényleg nem rossz.Egy barátom akkor vette,amikor szinte csak két fajtából lehetett választani,Sony,Phillips.Ez még a kezdetek kezdetén volt.Csak eredeti lemezeket hajlandó lejátszani,de a mai napig megy még.Mennyi is volt akkoriban?Kb.50ezer HuF. A Sony meg majd 80ezer
(#) prst14 hozzászólása Feb 16, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem ,hogy van egy régebbi DVD lejátszó tápom!
Most a stabil +5V-ja hajtja a Led Kockám ,de valamiért zúg a táp...Ilyen magas frekvenciát hallani.
Mi adja ki ezt a hangot?
Ha leterhelem jobban a kimenetét ,pl egy álló ventilátorú pc hűtővel akkor nem zúg ,de ez eléggé érdekes megoldás lenne.
Ha a venti nem áll hanem forog ,a táp akkor is zúg
Mit javasoltok? Mivel terheljem le hogy ne legyen se zavaró ,se életveszélyes?
(#) krieggger hozzászólása Feb 16, 2010 /

Üdv!
Van egy Gaba GD-P601 DVD lejátszóm ami nem olvas minden dvd lemezt. A fejet fültisztítóval megtörölgettem de nem olvass így se minden dvd-t, a tápegységben még nem cseréltem kondikat, de látszólag nincs egyik kondinak se baja. Az ic melegszik benne, CD-t olvas. Mi lehet a baja?
(#) F-Yoci válasza krieggger hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Üdv! Kondihiba valószínűleg nem okoz ilyesmit, akkor semmilyen lemezt nem olvasna. Ez vagy motorhiba (nem pörög elég nagy sebességgel, de ez szemmel nem érzékelhető, a CD-hez meg kisebb sebesség kell) vagy fejhiba lesz.
(#) krieggger válasza F-Yoci hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

A lemezt néztem eléggé pörgeti, sajnos akkor sikerült egy selejt példányt kifogni. De legalább az egyik lejátszót sikerült megmenteni.(a másikban a tápegység volt a ludas) Köszönöm a gyors választ.
(#) diablo300 hozzászólása Feb 22, 2010 /

van egy lg dr7500 asztali irom de ojan gondom volna vele hogy megismeri a lemezt de nem jársza le se a dvd formátumot se az avit mi lehet vele köszi
(#) szulek hozzászólása Feb 23, 2010 /

Helló! Van egy Orion divx-es dvd lejátszóm amin van 5.1 kimenet. Bekapcsoltam rajta a sub kimenetet rákötöttem a Fisher ca-271-es erősítőmet de ha teljesen felhúzom az erősítőt csak akkor szól a mélynyomó de nagyon halkan. Mi lehet a baj? A többi kimeneten jól szól csak a sub kimeneten nem.
(#) mofesa hozzászólása Feb 24, 2010 /

Üdv mindenkinek.Hozzám került egy LG LH-T6245 tipusú dvd lejátszó.A gond vele az,hogy egyik kimenetén,de még a tv-n sincs hangja.Szerintetek milyen irányba indulhatnék el vele,hogy legyen?
Következő: »»   27 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem