Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy nagyon érzékeny dolgok nem lesznek, csak még abban a kapcsolószekrényben lesz még egy PC is.
Gondolom annak viszont lesz szűrése a gyári tápegységében, ugye?
Van gyári szűrése, de... Ha rám hallgatsz, és nem kerül túl nagy erőfeszítésbe, akkor mégiscsak jó lenne a javasolt szűrőket beépíteni. A PC pont az a cucc, aminél semmit nem lehet kiszámítani előre. Ha még egy ipari PLC lenne a frekiváltó mellett, az más, de egy PC?
Ha nincs analóg ki-bemenet, akkor szerintem felesleges a bemeneti szűrő. Meg amivel már jártam pórul, az a kapacitív érzékelőket bebillentette szűrő nélkül a frekiváltó, pedig azok messze nem voltak ekkorák.
Szia,ez ugy van ha a költségvetés engedi akkor rakd be a szüröket mert tuti biztos hogy nem fogsz vissza jutatni a hálozatra interferenciát,és a környékben még rádiót is lehet hallgatni nem csak a frekiváltódat,és nem kell találgatni hogy miért indul ujra a PC-d
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Akkor veszünk szűrőt.
De ha nem Danfoss-t vesztek hanem Omront vagy Telemecanique-t az szürökkel sem kerül annyiba mint a Danfoss "mezitlábassan" ,tudásban meg ugyanazt tudják
![]()
Nekem a Vacon a kedvencem! Ócsó, de jó!Bővebben: Link
Köszi szépen a tippet, de már a danfoss megvan... (bontásból
![]()
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Siemens 420 -as frekvenciaváltóm. Ami F0052 közbensőköri feszültség alacsony hibával és A0052 alarmal kiált és nem hajlandó megmozdulni. A gépkönyvben leírtakat már végig próbáltam. És le ellenőriztem hogy biztosan megkapja a bemenetére a 230V-ot ( Ez egy 1 fázisú freki váltó) Először arra gyanakodtam hogy megment a teljesítmény elektronika benne mert a r0026 os paraméterben a hid után 0 V-ot lát . De viszont én műszerrel a hid után mérem a 305 V egyent. Szerintetek mi lehet a baja? Azt még el kell mondanom zárlatot nem csináltam. Segitségeteket előre is köszönöm , és minden észrevételt szivesen fogadok . Üdv! ![]()
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Siemens 420 -as frekvenciaváltóm. Ami F0052 közbensőköri feszültség alacsony hibával és A0052 alarmal kiált és nem hajlandó megmozdulni. A gépkönyvben leírtakat már végig próbáltam. És le ellenőriztem hogy biztosan megkapja a bemenetére a 230V-ot ( Ez egy 1 fázisú freki váltó) Először arra gyanakodtam hogy megment a teljesítmény elektronika benne mert a r0026 os paraméterben a hid után 0 V-ot lát . De viszont én műszerrel a hid után mérem a 305 V egyent. Szerintetek mi lehet a baja? Azt még el kell mondanom zárlatot nem csináltam. Segitségeteket előre is köszönöm , és minden észrevételt szivesen fogadok . Üdv!
Cserélj pufferkondenzátort! Terheletlen állapotban 320Volt körül (felett) kellene lenni a közbenső körnek.
Nagyon Szépen köszönöm a gyors választ
![]() Na akkor kicserélem. a kondit. Jelentkezem a jutottam valamire. Üdv
Ha a digitális bementek összerendelése a gyári alapbeállítás szerint van, akkor a hibát úgy lehet nyugtázni, hogy a 7-es és a 8-as bemeneti pontokat rövid időre összezárod.
Sziasztok
Csak most jelentkezem, mert a hétvégén jutottam odáig hogy sikerült beszereznem és kicserélnem a Siemens 420- as ba a puffer kondenzátort. Sajnos nem emelkedett meg a közbenső körben a fesz az új kondikkal sem emelkedett feljebb mint 305 V Ha a régi kondijait és az új kondikat is osszekötöttem párhuzamosan akkor 310 V sikerült feltornásznom a feszültséget. A hidat kimértem abban nincs zárlat. Meg tudjátok mi még a BAJ hogy paraméterből egyáltalán nem látja a hídon a feszültséget. Ötletem nincs hogy mi és mitől ment tönkre. Szerintem amúgy hardveresen nem sérült a frekiváló szerintetek olyan nem lehet hogy sérült bennlévő förmver. Bár csak a PC-kitet használtam természtesen gyári meg a Starter progit. Amugy Reset , és gyári Reset után is egyböl vissza jön a hiba. Ha van ötletetek vagy észrevételetek , akkor kérlek osszátok meg velem. Üdv ![]()
A brake-IGBT vezérlése renben? A brake-ellenállás nem melegszik a frekiváltóban? Kösd ki ezt az ellenállást, és úgy mér feszültséget.
Fék nincs benne.
Ha kikötök belőle ellenállásokat mondjuk az előtöltő ellenállást véletlen abból nem lehet baj ? Meg gondolom a nagyobb ohm értékű ellenállásokkal probálozzak.
Nem fék, hanem fékező ellenállás. Ha a motor generátoros üzeme miatt megnő a közbenső kör feszültsége, akkor bekapcsol ez az ellenállás, és visszacsökkeken a feszültség. A közbenső kör feszültségének a motor forgása közbeni csökkentése fékező hatást kelt, fogyasztóként hat a generátoros motorra. Erre való ez az ellenállás.
Ezt kell ellenőrizni.
Mekkora a hálózati feszültséged? Ha 230V, akkor az elméleti lehetséges fesz a belső körben 325V. Gondolom, hogy nincs benne aktív PFC áramkör, ami esetleg még tovább emelné a feszültséget.
Nos... 210V * gyök 2 = 297V 220V * gyök 2 = 311V 230V * gyök 2 = 325V Gyári alapbeállításhoz: P0010 -et 30-ra, majd a P0970-et 1-re állítani. Az F0052-re a következőket olvasom: Leírás: Powerstack hiba Lehetséges ok: A powerstack információ olvasása hibás vagy az adat nem megfelelő Megoldás: Inverter csere ( elég barátságos ) ![]() Ha viszont nem A 0052 a hiba, hanem A0502: Túlfeszültség hiba A betáp feszültség nagyon magas - vagy - A hajtott rész visszatáplál - vagy - a lassítási idő nagyon rövid Ellenőrizni, hogy a tápfeszültség a megengedett tartományon belül van - növelni a lassítási időt Szóval A0052 nem lehet. Nézd meg jobban!
Az aktuális belső köri feszültséget az r0026-os paraméterben olvashatod.
Tiszteletem mindenkinek! Egy kérdésem lenne,márpedig hogy egy elektromos gyermek quad sebességét mivel vagy hogyan lehetne esetlegesen növelni?? "frekvenciaválto "? beszerelése?
Az valószínűleg valamilyen soros egyenáramú motorral megy (javítsatok ki, ha nem), és ott ugyebár nem nagyon van frekvencia
![]()
Szia,szerintem motorcserével,valoszinü soros motor ha nagyob feszültséget adsz rá akkor melegszik és leég,talán mechanika oldalról kellene megnézni(áttételmódositás)ha lehet
Van egy Lenze frekvenciaváltóm. Elég speckó darab, típuszáma sehol nem találhato meg, robotok szervodrivejaként üzemel vezérlőszekrényekben. Eredeti alkalmazásában egy célspecifikus kártya üzemelteti őket, hálocsatival felfüzve PCről.(ugytudom interbus protocolon megy), analog bemenet nincs rajta, viszont van egy 8 lábú tüskesor amire lehet dugni egy kis LCD kijelzős panelt, sajnos ilyenem nincsen. 7 lábat használ, esetleg nemtudja valaki hogyan kell ezt vezérelni? minden Lenze frekiválton van szinte ilyen csatlakozás, de semmi konkrétat nemtudok róla.
add meg a tipusát, ha semmit nem találsz rajta, akkor mondjuk egy képet, és segítek. a 8 tüskés cuccba nemcsak LCD panelt lehet bedugni, hanem különböző komunikációs csatolófelületeteket is. azon keresztül lehet programozni pl.
http://www.lenze.com/lenze.com_en_active/020_Products/030_Frequency...09091c
Itt nézzkörül, de van magyar szervíz is. Velük érdemes felvenni a kapcsolatot, ki ismerné jobban a termékeiket náluk. Nálunk vannak Lenze szervók, azokon a sok csatlakozó mellett vannak ilyen 7-8 berg tüskések is. Gyakorlatilag a belső bus kivezetése, mindenféle modulokat ezért tudnak fogadni. Valami feliratnak kell rajta lenni, kép jó lenne...
Ottvan a hozzászólásomban a kép. Nincs semmi felirat a csatlakozón, a panelen van azthiszem X11es felirat.
Hello minden Szakinak
![]() Lenne egy fogas kérdésem! Talán tudtok segíteni. BÁRMILYEN frekvenciaváltó kapcsolási rajzot hol lehetne felkutatni??? Nem a bekötési rajzot, vagy a leegyszerűsített blokkrajzot, hanem kapcsolási rajzot keresném! Bármilyen érdekel (mondjuk a legjobban az Altivar, vagy Omron frekiváltók kapcsolási rajzának örülnék ![]() Minden segítséget köszönök! Üdv Attila
Javításhoz, vagy utánépítéshez kellenek?
![]()
Javításhoz kellene.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |