Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A javított verziómban összese annyi különbséget látok, hogy a táblázat hivatkozásokat átraktad másik helyre, más változtatást nem látok. Az viszont nekem azért nem jó, mert a az első és második "digit"-eknek nem ugyanaz a bit kiosztás szüksées, ezért muszály többet betennem úgy ahogy volt. Amúgy a jelenség ugyanaz. Csabi: Az uart és kijelző késleltetési időkkel variáltam már. Ha a kijelző alapütemét nagyobbra veszem, még erősebb a villogás. Énis arra gondoltam hogy vagy az egész program, vagy az uart küldési struktúráján kellene változtani, csak nem tudtam másképpen megoldani a feladatot, ezért nem jutottam ezzel a módszerrel előrébb. Annyit még kipróbálok, hogy csak akkor adjon, ha lenyomok egy gombot. Ui.: Itt is az a helyzet, hogy ez a pic csak a kijelzést kezeli, a másik a vezérlést. De mivel a kijelzők mellé kell a gomboknak kerülni, és a két pic külön panelen lesz (egyik a kijelző panelén a gombokkal), ezért gondoltam ha visszaküldöm uarton a gombok állapotát, akkor megspórolok egy csomó vezetékelést.
Itt van egy jól használható "szervízrutin " a 7-seg.mx-hez.
Szinte alig kell rajta alakítani és beilleszthető a PARSIC-ba. A Ziffer...Digit, ar,- változókat a Parsicban kell megadni, adatforrással (amivel az Adc-ket adjuk meg) A fejlécben a proci beállításait a PARSIC adja, azt el kell hagyni. Az Interrupt és a Timer0 kezelés itt a lényeg. Az 2db inc. modullal kell beilleszteni az interrupt-rutint és az init részt, (a loop nem kell.) az INC modulon be kell jelölni, hogy a Parsic-(asm-jében) hova kerüljön a külső ASM-részlet. A Ziffer változóknak a Parsicból is kell értéket adni 0-9, valójában ezek a digitek értékei, ezeket először tesztként célszerő adatforrással egy-egy számot, de ne 1,2,3,4-et, mert megtéveszthet bennünket a "fejlesztés alatt. A készülő programban majd pl: a ZV számlálókat nevezzük át Ziffer-ré. Nem Parsic-os gépnél vagyok, remélem segítettem, - sok sikert...
Innét származik, -a bekötés és az adott digit pontos bekötése változhat a (segmenete táblázat) és a Te áramköröd közti különbség szerint.
PIC_7seg_MX_rutin
Szia!
Hát ez így elsőre kicsit érthetetlen, még sosem illesztettem asm rutint parsic-ba. De ki fogom próbálni a leírtaid alapján, hátha menni fog.
Vagy még talán megoldást jelenthet az átlagolás .
nálam több programban működik : lassítja az adat kikerülését a kijelzőre ,lehet hogy nálad is beválik minden adat "bemenetre" tegyél egyet
És ha az értéktelen nulla kioltása a cél akkor azt a kimeneten tenném , nem a táblázatokkal oldanám meg !
Ezt csak az elv szemléltetésére rajzoltam de remélem érthető .
Szia!
Az álagolást kipróbálhatom, de nekem nem analóg bemenetekket, nem gyorsan változó értékeket kell kiiratnom, ugyhogy nemhiszem hogy sokat segít... De kipróbálom. A táblázatokat ahogy írtam is már, muszály oda tennem ahol vannak, mert nem a nullával van a gond, hanem azzal, hogy a panel kialakítása miatt a 4 kijelző 8 szegmense 4 féleképpen van bekötve. Tehát pl. az egyik kijelzőnél az 1-es szám kiiratása: 01100000 A másiknál: 00100010 A harmadiknál: 10000100 és így tovább... Ezért kellenek a táblázatok.
De ha az átlagolás benne lesz akkor az értékek
tárolva lesznek és ha máshová lép a program nem tűnik el a következő lépésnél nem kell újra beolvasni ,talán megszűnik a villogás . ![]()
Sziasztok szeretnék segitséget kérni parsic témában .
Szeretnék csinálni egy 12 csatornás infra vevőt amely reléket hajt meg. Olyanra gondoltam amelyhez bármelyik távír adó jó lenne pl. tv, videó sat st. gomb nyomásra lépne be a tanuló progiba. a neten van ilyen kapcsolás de sajna csak 2 csatis igy 6-ot kellene belőle építenem. nem tudom lehetséges e egyeltalán. köszönöm előre is.
És milyen segítséget kérsz ? Hol akadtál el a programban ?
Üdv!
Parsicban, hogy lehetne kijeleztetni valami töltés csíkot, vagy egyéb más "extrém" karaktert?
Valószínűleg lcd smartis programmal tudnál az lcd re
saját karaktert csinálni , ezt már lehetséges lenne "parsicból" megvezérelni .
Letöltöttem, de ez nekem a zenelejátszóhoz kapcsolódik
![]()
Úgy tudom ez LCD karakter tervező !De ha tévednék :
kérdezz rá egy lcd-s témában .
Én sem tudom, de most ezt a kérdést szeretném valahogy megoldani. Szinesebbé lehetne tenni a kijelzést ilyen dolgokkal.
Szia
Spec.karaktert a CGRAM-ból megtudod hivni ha elötte beletöltöd,a kijelzö adatlapjában benne van hogy hogyan tudod pprogramozni.Itt egy töltéscsik
Kösz, a segítséget, de nem erre voltam kíváncsi
![]() Ennyi erővel ... is lehet.
Ezt most nem értem ,nem mindegy hogy -vagy I ?Arra irod amire akarod
![]()
1 karakternyi helyre elfér egymás mellett akár 5 függőleges vonal.. Sokkal sürübb, nagybb felbontásban érted?
Nem így: I I I I I I... Hanem: IIIIIIIIIIIIIIIII
Erre irtam a CGRAM töltést,itt eltudod olvasni Bővebben: Link
Ha a LCD-re 0xff hexet irsz ki egy teli teglalapot latsz a kepernyon. (LCD karkeszlet adatlapbol).
Udv Vili
Sziasztok szeretnék segítséget kérni.
Parsicban hogyan lehet megoldani azt, hogy egy felfutó élre és a lefutó élre is adjon ki impulzust. Már egyszer megoldottam de most nem jövök rá sehogyan és nagyon kellene. Előre is köszi a segítséget. ![]() ![]()
Nagyon szépen köszönöm!
![]() ![]() ![]() Én régebben nem így oldottam meg az enyém sokkal bonyolultabb volt, de működött. Most jól megjegyzem. Még egyszer kösz.
Próbáld meg Aderka oldaláról lehúzni : Aderka.try ha jól emlékszem .
Igen! Bővebben: Link Sajnos linkelve nem tölt be. Mai napig nemtudom az okát, de ha frissítessz, vagy az URL sávba ütsz egy entert akkor betölt.
üdv: Dávid |
Bejelentkezés
Hirdetés |