Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG (408, stb.) keverőpultok
 
Témaindító: DJerry, idő: Szept 2, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 7
(#) Andrew_8 hozzászólása Jún 25, 2007 /
 
:
Sziasztok! Én is eladnám a Beag AKT-408-as keverőpultomat, + egy AIWA F220-as magnó deckemet! Jó állapotúak, gyári paraméterekkel!
(#) wolfderby hozzászólása Jan 19, 2008 /
 
Sziasztok! Gondoltam ide irok bár tudom ez a topik más tipusról szól, de nem akartam ezért újat nyitni, remélem nem baj.
Nos van egy Beag PKP 11M stereo mixer-em.
Megköszönném, ha esetleg tudna vki hozzá kapcsolási rajzot adni. Kipróbálni még sajnos nem tudtam,mert a tápegysége nincs meg, de az már kiderült, hogy + - 15V kell neki! Most csinálok 1-et tápot neki, de jó lenne látni a rajzát vagy vmi leírást hozzá mi micsoda rajta. Ki bementek din dugók.
Szóval ha vki tud erről a tipusról vmi infót az legyenszives leírni.

Köszönöm!
Üdv!
(#) levaitamas válasza hatarmilan hozzászólására (») Márc 22, 2008 /
 
Hello!
Mennyibe kerül a Beag keverő??
(#) csikosgabi hozzászólása Márc 25, 2008 /
 
vigyázzatok mert a modik nem szertik a fórumon a bolha piacot...
(#) tothimre hozzászólása Ápr 14, 2008 /
 
Sziasztok! Nemrég én is hozzájutottam egy ilyen keverőhöz, amit én is felújítok kicsit. Potikat cserélem ki benne, meg a tuchel csatikat xlr-re és rca-ra. Meg esetleg a kondikat, mint ahogy fentebb is írtátok már. A csatornánkénti belehallgatás engem is érdekelne, sikerült valakinek már megvalósítania esetleg?
(#) thomas26bp hozzászólása Máj 17, 2008 /
 
Sziasztok!

Nagy szerencsével hozzájutottam egy gyári új 408-ashoz.
Szép állapotban van, csak hiányzik három potigombja. (Olyan pici fényes-fém borítású.) Szerintetek honnét lehetne beszerezni, ha be lehet még valahol egyáltalán. Illetve van vkinek, akinek esetleg nem kell és megválna tőle. Előre is köszönöm.
(#) widoq hozzászólása Aug 27, 2008 /
 
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni.A minap kaptam egy BEAG AKT 408-as keverőt és egy BEAG APT 100-as erősítőt.Csak az a baj hogy nem tudom hogyan kell összekötni A fórumot olvasva láttam hogy sok a hozzáértő és gondoltam hátha tud valaki segíten ebben.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) levaitamas hozzászólása Aug 27, 2008 /
 
DL9 és DL10 a keverő kimente (vonalszinű), összekötöd az erősítő bemenetével (DL1-DL2). Ennyi. Vagy nem erre gondoltál?
(#) widoq válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 28, 2008 /
 
Köszönöm a segítséget de nem találok a keverőn DL9 és DL10-es kimenetet csak olyanok vannak rajta hogy D1 L1 D2 L2 D3 L3 D4 L4 L8 L5 L6.Az erősítő az ok.És még annyit szeretnék kérdezni hogy lehet-e olyat csinálni az erősítővel ( keverő nélkül)hogy a bemenetnél a két vezetékre rákötök 1 jack dugót teszek és bedugom pl egy tv-be?Lehet hogy most nagyon butát kérdeztem akkor bocsánat.
Köszönöm
(#) Doncso válasza widoq hozzászólására (») Aug 28, 2008 /
 
Hogyne lehetne, erre való az erősítő. Bár nem biztos hogy szeretni fogja de működni fog igy is.
(#) widoq hozzászólása Aug 29, 2008 /
 
Köszönöm a választ!Megpróbálkozom vele aztán meglátom.
(#) Dióda hozzászólása Nov 1, 2008 /
 
Érdekes kérdésem van hozzátok.
Rámragadt egy ilyen keverő és gondoltam átalakítom de a füleskimenet nek a bekötését amit ki szeretnék cserélni jack csatira elfelejtettem hogy hogy kell bekötni . Három vezeték megy ki pedig monó a lelkem.
Másik baj hogy a master résznél szerintem elszállt a ua709 mert hang az nem jön ki belőle és sajna már csak ezek az ujjfajta tl-ick vannak itthon nekem amit ahogy elnéztem be lehetne tenni a helyére csak kérdés hogy ha nem lessz kompenzáció akkor menni fog-e.
(#) Dióda válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 1, 2008 /
 
Az a gáz hogy csak 8 lábú verzióm van szerinted jó lessz bele ?

Mellékeltem a din bekötését ami a képen a harmadik csak nekem a középső lábra van kötve egy test amit nem tudom hogy kell-e eggyáltalán oda vagy az csak egy árnyékolás lenne mert ha jól nézem a kimenet trafóról megy aminek a testhez semmi köze ezért vagyok tanácstalan.

DIN5.jpg
    
(#) Dióda válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 1, 2008 /
 
Máris adom.
Ne5534-et be lehet tenni helyére?

AKT_408.pdf
    
(#) Dióda válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 1, 2008 /
 
Ezer hálám és köszönetem!

Régen volt már ezekkel dolgom és már elfelejtettem hogy hogyan kell őket bekötni.
(#) Dióda válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 1, 2008 /
 
Most már csak egy kérdés mert rájöttem hogy egy az egyben be lehet tenni a helyére az ic-t csak ezt a kompenzációt nem vágom hogy most kiszedjem belőle vagy benne hagyjam vagyis végez az ott valamit és ha igen akkor mit csinált az ott.
(#) Dióda válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Ujj kérdés a mikrofon bemenet és a keverő kimenete is szimetrikus én pedig szeretném asszimetrikusra alakítani ergo rca vagy jack és aza kérdésem hogy a testet is rákössem az ajzatra vagy csak a kijövő hideg melegpontját a trafóknak?
(#) norbi_2356 válasza DJerry hozzászólására (») Nov 15, 2008 /
 
heló énekem van rajzom akt 408tipusú hoz ha kel rj
(#) dezsi001 válasza norbi_2356 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /
 
HEllo. engem érdekelne a 408-as rajza.
(#) Dióda hozzászólása Nov 28, 2008 /
 
Ennek az akt-nek a mikrofontrafóit hogy lehet jól di-box-nak használni tudja valaki vagy csinálta már valaki?
(#) levaitamas hozzászólása Dec 1, 2008 /
 
ez tényleg egy jó kérdés, van benne trafó bőven. Engem is érdekelne a válasz
(#) teddysnow hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
Sziasztok!
Én látom rosszul, hogy a kapcsolási rajzán a 709-esnek rossz a lábszámozása? Próbálta már valaki a 709 és 739 -nél újabb ic-kel?
(#) hangyaszsun hozzászólása Márc 24, 2010 /
 
Sziasztok!
Kicsit beleolvastam a régebbi írásokba is, ha valaki felesleges ismétlésnem találja amit lehetőleg ne íron felháborodott választ, mert ilyen már sajnos volt, csak nincs értelme. A bemeneti trafó a szimmetrikus mikrofon fogadás miatt van, akkoriban ez olcsóbb volt valószínűleg. Szimmetrikus mikrofoncsatlakoztatással a mikrofonvezeték által felszedett zajt lehet kiküszöbölni elég jól, mondju 2 m helyett 50 m is lehet gond nélkül. A csepptantálkondik nem szoktak kicsáradni, esetleg bezárlatosodik, de azt is csak tápsűrésnél tapasztaltam más készülékekben, de ritkán. Zajnövekedést nem okoz! Ha netán csökken egy csatolókondi kapacitása, akkor romlik a mélyhangátvitel. A 709 helyett fizikailag be lehet tenni a 741-et természetesen a kompenzálóelemek kihagyásával, azzal ui. gerjedhet is. Amúgy értelmetlen, mert a 741 kicsit lassabb. Az NE5534 nem hoz lényeges változást, ugyanúgy, mint az LF356/LF357 sem, hasonlóan zajos marad a keverő. Nem próbáltam az OP27/OP37 és hasonló kis zajú tokokat, azokkal valószínűleg lehet lényeges változás, de lehet, hogy többe kerülnek az ilyen kis zajú IC-k, mit a keverő maga. A kapcsolási rajt egyébként 198x Rádiótechnika Évkönyvében megjelent. A gyári gépkönyvben is vannak emlékeim szerint hibák, tehát lehet, hogy az éppen aktuálisan fellelt rajzon van hiba. Tapasztalatom szerint nem nagyon rossz a 739, tehát nem biztos, hogy feltétlenül ki kellene cserélni azért mert régi. Próbáltam kicsit átalakítani a bemeneti fokozatot, tényleg jót összehozni csak az egész belső cseréjével lehetne, akkor meg minek? Remélem mindenre elég érthetően írtam.
(#) pucuka válasza hangyaszsun hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Csak pontosítanálak. A professzionális stúdió technikában mindenütt trafókat használnak, nem éppen az olcsóságuk (egy trafó mindíg is drágább volt mint bármilyen erősítőkapcsolás) hanem a használatuk előnyei miatt. A szimmetrikus (akár földszimmetrikus, akár földfüggetlen) meglehetősen jó zavarvédelemmel rendelkezik, sokkal kisebb a földhurok kialakulásának esélye, a trafóval megvalósított szintillesztés nem hoz jelentős járulékos zajt a rendszerbe.
A differenciál erősítők szimmetrikus bemenetei már a csöves korszakban is rendelkezésre álltak, mégis trafós földfüggetlen be-, és kimeneteket használtak a fenti okok miatt. Csak az amatőr gyakorlatban terjedt el az asszimetrikus világ, úgy is jó alapon.
Egyébként az AKT408 nak eredetileg voltak asszimetrikus be-, és kimenetei.
(#) hangyaszsun válasza pucuka hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Nem kívántam nagyon belemenni a részletekbe. Természetesen igaz az előbb leírt rész. Egy egyszerűen megtekert trafó nem lesz nagyon drága, viszont viszonylag jó eredményt lehet vele elérni. Egy olyan bemeneti erősítő, ami kis zajú, szimmetrikus bemenetű, megfelelő nagyjel tűrése van és elég nagy a közös módusú jelelnyomása valószínűleg kicsit költségesebb lesz. A professzionális stúdió technikában nem feltétlenül az át a döntő. Ekkor viszont lehet igényesebb trafót is készíteni, amivel mondjuk egyenletesebb lesz a frekvenciaátvitel. Átviteltechnikai célrakészített trafóból találkoztam igen sok részre osztott tekercselésűvel, látszott is az eredménye. Az AKT408 aszimmetrikus bemenetei és kimenetei viszont kicsit más jellegűek, mondjuk magnó csatlakoztatásához készülhettek.
(#) pucuka válasza hangyaszsun hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Nem -nem. A BEAG stúdió keverőpultjaiban is ezek a toroid trafók voltak, meg persze még egy pár más feladatra, pl. mikrofon, fantomtáp stb, de alapvetően ezzel a technológiával.
Amire gondolsz, az, az átviteltechnikában 2/4 huzalos végződésekben használt hibrid transzformátor, ami a szélessávú frekvenciaátvitelt, és a kellően nagy közelvégi áthallási csillapítást biztosította, a teljes sávban. Ezek már igen kunsztos trafók voltak.
(#) Atka15 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /
 
hello.
Meg szeretném kérdezni, hogy hol találok ehhez a BEAG 408-hoz egy használati utasítást, vagy ha valakinek van, az rakja fel pls.
Előre is köszönöm.
(#) pucuka válasza Atka15 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /
 
Nem tudom milyen "használati utasítás" -ra gondolsz, kapcsolási rajzot, működési leírást kicsit visszább megtalálod, abból szerintem kitalálható hogy hogyan kell használni.
(#) Atka15 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /
 
köszönöm. Igazából arra gondoltam, hogy van egy csomó bemenete, de mi a különbség a fenti kapcsoló által átváltható bemenetek között?
Mert nem tudok rájönni.
Egyébként köszönöm a gyors választ.
(#) Atka15 válasza Atka15 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /
 
Azt kifelejtettem megkérdezni, hogy a bemenetek között van különbség?
Tehát, mindegy hogy melyikre kötöm a mikrofont vagy a cd lejátszót,stb.?
Következő: »»   3 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem