Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Kicsik párhuzamosan? Na ne. Nem működne.
A végfok 100kW-os csővel ment. És mint említém, ilyen 20kW-os volt az előerősítője. A cél is adott: rádióadó ![]() Üdv! Idézet: „A cél is adott: rádióadó” Jó,oké,gondoltam hogy valami nagyteljesItményű adó berendezésről van szó,csak azt nem,hogy pontosan mire is használta (netán saját rádiócsatornát hozott létre,vagy épp a meglévőket zavarta vele,esetleg házi "NASA" csillagvizsgálóként üzemeltette ),amúgy meg mindegy lényegtelen,csak gondoltam rákérdek,ha már szóba hoztad. Üdv!
Én se tudok többet... De ha belegondolsz, akkor egy amatőr is lehetett, aki jó messze akart forgalmazni. Abban a nagy országban kellhet is
![]() Üdv!
Hali , hát nemtudom , már átnezegettem az elozo oldalakat egy párszor , de nemjutok semmire , szerintem vagy valami tranyo rossz , vagy vmizárlat van valahol vagy nemistudom mi lehet ...ez a tesla már kuka . De tegnap csináltam egy uj nyákot , bele is cineztem mindent , raktam ra egy masszivabb hutest , meg ez már nem forditott
+ szerintem ez sokkaljobban sikerult , mint a masik , csak annyi hogy amikor kiakartam szedni a regibol a zenert , az eltort , es nincs is nalam hasonlo parameterekkel rendelkezo darab .. de majd meg este szetkapok par cuccost , hatha talalaok benne 1 et. Pár kép :
Na találtam ilyen , BZX55C12 , BZX55F33 , tipusu zener diodakat , ha igy sorbakotnem a 33 es a 12 voltosat , akkor az ugy jol mukodne ?
Igen jól, ha sorbakötöd akkor kapsz egy 45V-os zénert.
Szervusz!
Működhet,de nem túlzottan ajánlott az áramelosztás miatt(később gondjaid lehetnek vele),egy-két próbát mondjuk kibIrhat a dolog,de szerezned kellesz bele megfelelőt. Üdv!
Hát csak azert kerdeztem h igy mukodne e , mert jolettvolna megnezni h mukodik e már a dolog , de mostse akar menni
nemtudom mi lehet már a baja , L1-L2 t mar felcsereltem , tranzisztorok diodak tuti jok , meg jol is vannak bekotve (legalabbis ahogy eddig atneztem oket...)Neked nincs valami otleted , h mit nezek be orokke ? Szerintem a trafoval van a baj , vagy csak valamit nemveszek eszre . Hát de mindenesetre remenykedek , hogy valamikor sikerül mukodesre birni a szerkezetet
Félvezetők biztos rendben vannak FET-ek,diódák,D8-D12 megfelelő polaritással vannak beültetve,a vezetősávok nem érnek össze sehol?
Egyébként a tápegység hogyan viselkedik,nem jelez zárlatot?
hát a táp az egy akksi , 16,5V 1A , a benne tarolt energia jelenleg , lehet hogy ez a baj ? ( amugy olyan 10 amper van benne csak raktam meg kozbe egy ellenalast . A polaritasok rendben vannak , még megnezem , hogy primer , és szekunder nélkul merre vándorol/nem vándorol benne az aram .
Trafó(TR1)most milyen van benne,kb 4000AL számura van szügség.
hát éppen ez az , nemtudom az al számát :S , egy ilyen ferritgyuru kb 1 centi atmeroju es 15/28 a menetek száma ( már nem fert ra a maradek ketto...
1cm? annak kb 2000(AL)a fajlagos induktivitása ha jól saccolom,sz.ntem tegyél össze kettőt az pont 4000 lesz,amúgy meg biztosan ferrit,nem porvas gyűrű?
Nagy ujsag van , a biztositek rosszul volt becinezve , megcsinaltam , es most , mar van valami eletjel
mar van vmi pulzusa neki :d , nah de komolyan na , kattogo hangok jonnek , ez mar jo jel nem ?aha , ferrit
Szikra van valamilyen?
hát igen , az még nincs , de én már ennek is orulok xD
megyek vlhogy megcsinalom , hogy jo legyen az osszekottetes a szekunderrel , hatha ottvan vmi gond .. am most nincs rajta tetokapacitas , elvileg igy is kellene neki szikrazni nem ?
Kisülések lesznek tető nélkül is persze.
ááá voltak szikrák , nemsemmi , sikerult megcsinalni
, fohh koszi mindent mondjuk igaz h most megint nem megy xD , de legalabb ment .. , mi romolhatott most igy el hirtelen ?
Lehet hogy valami fet kiment , vagy valami más meghibasodott ic v vlmi ? Ez már vicc h ilyen kozel voltam a célhoz , aztán megint annyi , indulhatok szinte a nullarol :S
Igy most kicsit nehéz nekem válaszolgatni a kérdéseidre,ugyanis nem tudom és nem látom pontosan amit csinálsz,baja lehet 1000 is akár,valószInüleg megint v.mi kontakthiba(nézd át mégegyszer),de sokat ne nagyon játszadozz vele árnyékolatlanul mert a félvezetők bánhattják.
Üdv!
pff en nemtudom , ugylatszik megint van hang , lassan aztan elindul megint a szikra is remelem , de azt eszrevettem , h amit vettem ilyen zold csatlakozok, hát nemernek sokat , eleg roszz benuk a kontaktus ..
Hát akkor a biztosItékot kösd át,cserébe használhatsz védelemként v.mi erősebb 12V-os lámpát próbaképp.
hát , megint kontakt hiba volt .. :S de mar tudom h hol jelentkezik .. ( szekunder oszekottetés) nah kosz mindent , joccakat en mar meek aludni
csa
Nincs mit,örülök hogy segIthettem.
Na,valami fejlemény?
Holnap megyek a csöves teslám MOTjaiért,ha azok is megvannak,elkezdem összerakni a szerkezetet..
Idézet: „Holnap megyek a csöves teslám MOTjaiért” Hú-ha! Mi ez a többesszám?Úgy néz ki ebből v.mi nagy lesz. Milyen csővel akarod hajtani?Üdv!
Sziasztok!
Jutott idő a tekercsre és befejeztem, az ict kicseréltem, de aztán megint nem ment.... Kiderült, hogy az új primer valahol el volt szakadva, pedig vagy 2 milis a vezeték.... De végül csak sikerült összehozni. most a probléma már teljesen más típusú. A gond az, hogyha a tetőkapacitást rárakom (ami egy befőttes üveg teteje, lekaparva róla az összes festék, illetve hozzáforrasztom a szekunder kivezetését) csak búg és csak egy kis szikrát ad, ha a csavarhúzót közelítem.... Nem tudom miért van... Ha meg leszedem, akkor tökéletes, csak hát nem szép annyira meg szerintem nem is nagy a szikra... Kb olyan 3-4 centis. Most egy csavarhoz van rögzítve a vezeték és így jól megy, de mindenképpen szeretnék valamit kezdeni vele... Üdv: Pisti
Illetve még annyi, hogy mekkora feszültséget állít elő egy ilyen mini tesla? Csak úgy kíváncsiságból...
A primernek hol kell lennie a szekunderhez viszonyítva? (sikerült 4 centire feltornásznom az ívhosszt)
Szia!
Nem lesz olyan nagy,inkább csak nehéz A csövem GU-81M,valószínűleg az egyik MOT csak ballaszt lesz..Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

),amúgy meg mindegy lényegtelen,csak gondoltam rákérdek,ha már szóba hoztad.

nemtudom mi lehet már a baja , L1-L2 t mar felcsereltem , tranzisztorok diodak tuti jok , meg jol is vannak bekotve (legalabbis ahogy eddig atneztem oket...)Neked nincs valami otleted , h mit nezek be orokke ? Szerintem a trafoval van a baj , vagy csak valamit nemveszek eszre . Hát de mindenesetre remenykedek , hogy valamikor sikerül mukodesre birni a szerkezetet