Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 84
(#) guliver83 válasza attila1 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Szia.
A tápt megmértem és minden radben van vele.
+12 -12 +5
A motor ellenállása ( 9.2 Ω)
Holnap csinálok fotót.
És köszönöm!
(#) attila1 válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

A motor ellenállása elég kevés....A tranyókat kivetted?Én azokat is megmérném,főleg ami sülni készül.Képeket várjuk
(#) attila1 válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Vedd ki a motort,és ha van valami szab.tápod,kösd rá,és próbáld meg 4-5V körüli fesszel,ha elindul,akkor az jó.Az a 9.2 Ohm belefér.A tálca mozgatóé nem sokkal több,az olvasófej motorja meg 70-80 Ohm körül van.Legalábbis amiket én mértem
(#) guliver83 válasza attila1 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

A motrot kivettem és 3V-ról nagyon szépen megyen.
A tranyókat még nem szedtem ki.
A fotókan remélem minden jól látszik, csak az a két tranyó van benne ami nagyon melegszik.
Egy piros pöty van rajtuk.
(#) patexati válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Szia! A motort nem méregetni kell hanem egy multimétert sorba kötve kell mérni mekkora áramot vesz fel! Én 10 Volton nézem meg mindig! Ha megy a motor nem jelenti azt,hogy jó! Mérd meg az áramot írd le mennyi!
(#) attila1 válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Látni a tranyókat,de most is csak azt tudom mondani,hogy vedd ki őket,és mérd meg.Lehet,hogy semmi közük a tranyóknak hozzá,hanem egyszerüen olvasófej cserés...
(#) guliver83 válasza attila1 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Azt meg nem nagyon éri meg cserélni!
(#) attila1 válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Hát az ára miatt nem biztos,hogy megéri,ez lehet...De mindent nézz át,hogy kilehessen zárni a többi lehetőséget.Kivéve azt a 10V-os dolgot...Én azt sokallom,mert az esetek többségében 5.6V-os motorok vannak beszerelve...És az a motor 10V-on :smoke:
(#) tombox00 válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Szia guliver83.

Próbáltad már a táp panelon kicserélni a nagyfeszkondit a Primer oldalon?
Meg a szekunder oldalon az összes kondit?
Mert esetleg lehet, hogy valamelyik vagy esetleg minden egyes kondinak az ESR szintje rossz.
Tehát lehet, hogy kiszáradt.
Próbáld meg ha még nem tetted.
(#) bignath hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Üdv! Van egy DV 700S tipusu asztali dvd-m,egy tálcaösszeállitási rajot tudna -e küldeni valaki, ugyanis a tálca beviszi a lemezt, de a forgatómotor nem indul el. Kössz.
(#) attila1 válasza bignath hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Szia. Arra gondolsz,hogy mechanika miatt nem megy a rendszer?Reteszelést kézzel is ellenőrizheted.A forgató motorra meg mérjél rá,hogy kap-e feszt.
(#) F-Yoci válasza bignath hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Üdv! Valószínű nem mechanikai gond lesz, hacsak a betöltőszíj nem csúszik, vagy nincs elrepedve a töltőmotor szíjtárcsája. Ezek elég gyakran szoktak lemezforgató-motor hibásak lenni. Vagy lézerfejhiba illetve szalagkábeltörés esetén is ugyanez a jelenség.
(#) attila1 hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Sziasztok. A minap babráltam a dvd hátulján,amikor bedugtam az antenna kábelt.Hát az megcsiklandozott...Rámértem multival,és majdnem 70Volt potenciál különbséget mutatott a dvd-váz,és antenna negatív között.Ez normális jelenség?És van egy földhurok jelenség is,amire tettem egy leválasztót,de még így is eléggé zavaros némelyik csatornán a kép.A segítséget köszönöm előrre is. A kép az antenna zavarszűrőt mutatja.
(#) F-Yoci válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Üdv! Ez a csiklandozás természetes dolog, nem rendellenes, mivel az egyik készülék kettős szigetelésű, az antenna pedíg földelt, természetes, hogy van közte potenciálkülönbség, viszont olyan pici az áram, ami nem okoz problémát, max a hírtelen meglepetés...

Azt az isolatort házilag csináltad? mert ha nincs rendesen kivitelezve, akkor előfordul, hogy sok zavart összeszed... (vagy már alapból is szar a bejövő jel)

Javaslom inkább egy gyárit beépíteni 1000...1500 Ft körül már lehet kapni.
(#) attila1 válasza F-Yoci hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Szia. Én csináltam,de megpróbálom egy gyárival majd,ha ennyiért tényleg lehet kapni.Köszi a választ!!
(#) attila1 válasza F-Yoci hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Üdv!! Ááááá,köszi!! Veszprémben arany árban adják az ilyet
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Sziasztok.Vn egy hyundai dvd lejátszóm.Dvd vel tökéletesen müködik,de az usb röl nem akar semmit lejátszani.Azt irja ki hogy nincs lejátszható fájl,akármit teszek a pendrivera,néhe mégaz eszközt sem ismeri fel.Elöre is köszönöm segittséget.A tipusa DV2X212U
(#) didyman válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Sajnos normális, és mindenképpen érdemes leválasztani, érzékeny bemeneti fokozatot tönkre tud tenni szerencsétlen esetben.
(#) attila1 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Hali.Már csak az a kérdés,mennyi kell,ha elég egy azt hová tegyem,ugyanis nálam a helyzet a következő:jön a koax,először bemegy a UPC boxba,(a box scart-tal van összekötve a tv-vel)boxból RF a dvdfelvevőbe,abból tovább RF a tv-be.Ha a dvd-t kihagyom a sorból nincs képzavarás,ha bent a rendszerben zaj-csíkok jelennek meg.Remélem érthetően magyaráztam el Köszönöm a válaszokat!
(#) bignath válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Kontakthibára, vagy végálláskapcs. hibára gondolok, mert váltakozó hibajelenségek vannak: ha elindul a forgatómotor, akkor nem nyílik a tálca, ha működik a tálca, akkor nem indul a motor. Egyébként a szallagkábelt hol lehet beszerezni? Üdv
(#) attila1 válasza bignath hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Üdv. A szalagkábelt multival méregesd,de ilyet alkatrészboltba,vagy HQ,vagy Sini-nél próbáld meg.
(#) F-Yoci válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Üdv! Szerintem a legelejére tedd, ahol bejön a koax, mivel az összes többi készülék között galvanikus kapcsolatnak kell lennie. Viszont ez a jelenség nem biztos, hogy erre utal, a zajcsíkok lehetnek interferenciától is (közeli frekvencián van a DVD, és a kábelen valami adó), talán a DVD RF modulátorának a frekvenciáján is kéne változtatni.
(#) attila1 válasza F-Yoci hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Szia. Ami antennajel leválasztót házilag csináltam azt most beraktam a UPC box RF ki,és a tv RF be közé,mert egy kicsit már itt megjelenik a srég zajcsík a tv-n,pedig Scart-on van állandó kapcsolat a box,-és a tv között.Érdekes,hogy így ,,áthallatszik" a zavarás.És még be sem kötöttem a dvdfelvevőt. Valószínü,hogy a bejövő jel már eleve sz@r,ami közvetlenül a boxba megy?Akkor oda meg a menetes leválasztó kell majd...
(#) F-Yoci válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Üdv! Ez így nem jó, mivel nem csináltál szinte semmit. Hiszen a galvanikus kapcsolatot ami a problémát (földhurkot) okozhatja, nem szüntetted meg a két készülék között, ugyanis a scart még mindíg összeköti a készülékeket 1:1-ben... Ezért írtam, hogy a legelejére tedd, a bejövő antennajelbe, akkor tudod csak elizolálni az antennahálózatot a saját rendszeredtől.

Értem.Ez lényegében a UPC dolga lenne,nem?De ők tesznek rá szerintem.Majd megoldom akkor az elején.Köszi a segítséget!!

Sajnos az előzőnél elfelejtettem még egy problémát kérdezni.A csatolt panel a dvdfelvevőé,és szerencsére két panelom van ami alig különbözik egymástól,de az egyiken az a gond,hogy minden csatorna,így a felvétel is kicsit túl vezéreltnek tűnik.A menüben nem találtam auto volume,vagy hasonló lehetőséget,hogy csökkenteni lehessen a szintet,csak egy valamit:Audio/Video->Post DRC.Itt on,off,vagy auto.De különbség szinte semmi. A panel mindenben egyezik mindkettőben,kivéve,hogy amit bekereteztem az nincs rajta a másikon,és az nem torzít sem csatornát,sem felvételt.Valami tippet még várnék.Köszönöm!
(#) F-Yoci válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Üdv! Így a fotó alapján nem derül ki számomra, milyen proci lehet az, ami nincs beépítve, lehet, hogy semmi köze a hanghoz... Én inkább olyasmire tudnék gondolni, hogy vagy valamelyik tápfeszültség nem megfelelő a hangfokozatban, vagy a szervízmenüben esetleg utánkéne állítani a "master" hangerőnek..
(#) walter válasza krieggger hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Most olvastam a kérdést, ha még érdekes, megnézném az egyenirányító után lévő szűrő kondenzátort. A feszültség itt 315-320V ,ha kisebb kicserélném az elektrolit kondenzátort. Az is okozhatja az ic melegedését, majd a tönkremenetelét ha alacsony a feszültség, nagy kitöltési tényezővel erőlködik az ic túlmelegszik és...
Ekkor az összes áramkör alacsonyabb feszültséggel üzemel ez okozhat zavart.

Szia. A szervízmenübe nem tudom hogyan lehetne belépni.Én csak a ,,hagyományos" menübe tudtam belépni.Semmi mást nem találtam ami összefügghet vele.Viszont annyit még eltudok mondani,hogy tápegységem csak egy van,azt megnéztük szkóppal is,hibátlan,a feszek is rendben,és ezzel próbáltam mindkét alaplapot.A lapon van valami eltérés,de hol,azt nehéz behatárolni.
Következő: »»   30 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem