Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos vízkőmentesítő
 
Témaindító: onorbert, idő: Jan 12, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 28
(#) Frankye válasza aakyboy hozzászólására (») Jan 25, 2010 /
 
A *.lay a NYÁK terv, SprintLayout NYÁK tervező fájl. "Pont a lényeg"...
(#) aakyboy válasza Frankye hozzászólására (») Jan 25, 2010 /
 
Aham

Le tudom ezt tölteni valahol? Nem vagyok egy nagy NYÁK-tervező építő, így sajnos nincs ilyen programom

------------------------------------------------------------------------

Megoldottam. Letöltöttem, működik. Gondolom innen tudom kinyomtatni.... Biztosan most hülyének tartasz, de én még anno vegytussal rajzoltam a panelt és vas-kloridban martam -> hát nem ma volt...
(#) Frankye válasza aakyboy hozzászólására (») Jan 25, 2010 /
 
Ebben a hozzászólásban van egy link a Sprint Layout Viewer-re. Ez a program láthatóvá teszi a az SL-tal készült NYÁK terveket, és ki is lehet őket nyomtatni vele. Csak szerkeszteni nem tudod.
(#) aakyboy válasza Frankye hozzászólására (») Jan 25, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget, tényleg rendesek vagytok.
Innen töltöttem le : http://tbence3.hu/?page_id=4

Gondoltam megosztom, hátha találtok itt valami hasznosat.

Bővebben: Link
(#) Vjoco5 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 25, 2010 /
 
Köszönöm segítséged.
Annyi kérdésem lenne még milyen frekin megy a készülék? Fekete-fehér nyomtatási rajzod nincs-e véletlenül.
(#) Csaszu hozzászólása Jan 25, 2010 /
 
Van most nálam egy Flodravin 3000, 2 Khz négyszöggel megy 12 V csúccsal. Semmi különös nincs benne.
Anyagárba nagyon maximum 1500 Ft körül lehet nekik.
Honlapjukon az új 2-30 Khz között váltakozót 17000 Ft-ért hirdetik.
Felraktam, kíváncsi vagyok lesz-e valami pozitív hatása.
Eddig 2 hét alatt semmit nem vettem észre.
A gázbojlert kb 2 havonta kellett savaznom, ennyi idő alatt már nem gyulladt be olyan kicsi volt az átfolyás, tehát ha ér valamit, ki kell tolnia ezt az időt.
Amúgy én a keményebb megoldások híve vagyok, csinálok majd egyet 320 V-al, párszázas menetszámmal, 1-50 Khz-ig szabályozható frekivel, áramláskapcsolós üzemmel.
(#) Vjoco5 válasza Csaszu hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Igazándiból én is a magasabb frekit részesítem előnybe, hiszen a gyártóknál is erre történt a kimozdulás, és nálunk nagyon kemény a víz, ezért ha lehetne én is mint anno irtam, egy min. 30khz-es típust szeretnék csinálni. Azt nem tudom, mi az "áramlás-kapcsolós üzem", a "320V" is ijesztőnek hangzik,
de az 1-50KHz freki igen barátságos.
Egyébként tapasztaltad már, vagy hallotad olyantól akinek van, hogy valóban működik egy ilyen cucc?
(#) Csaszu válasza Vjoco5 hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Itt a fórumban is olvashatsz poztív-negatív hozzászólásokat, így előre nem ítélkezek. A gázbojlerrel pontosan meg tudom mondani, van-e valami haszna. Maximum 1 hetes eltéréssel, mindig 2 havonta rakódott le annyi vízkő hogy alig volt átfolyás.
Amúgy ez kútvíz. Hálózati víz ennyire nem vészes.
A szivattyút áramláskapcsoló indítja el, tehát onnan tápolhatnám a nagyobb vízkőbontót is, úgyis csak akkor van értelme amikor mozgásban van a víz, és kevesebb lesz a fogyasztás. A 320 V közvetlen 230-at egyenirányítva,pufferelve, esetleg egy kis leválasztó transzformátorral, persze minden megfelelően szigetelve.
Esetleg még a tekercseket is meg lehetne próbálni összefűzni, valaki csinált itt a fórumon már hasonlót, 1 A körüli áram folyt 12 V csúcs mellett.
(#) djlatino válasza Vjoco5 hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Idézet:
„Egyébként tapasztaltad már, vagy hallotad olyantól akinek van, hogy valóban működik egy ilyen cucc?”

ha végigolvasod a tengernyi hozzászolást abban mindenki egyetért hogy a cucc müködik. mármint elektromosan. (az elektronika) azt meg nyugodtan készpénznek veheted hogy ez a vizet, és a vizkövet a legcsekélyebb mértékben sem érdekli. ezek ugyanis ismeik a fizikát, nem ugy mint akik azt hiszik hogy erröl öket le lehetne beszélni.
(#) vicsys válasza djlatino hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Jaja, ez biztosan így van! A barátom is lecseréltette a bejövő vizet, hogy ne kelljen vízkőteleníteni.
Mellékesen felszerelte előtte a berendezést és már több mint fél éve nincs gondja a vízkővel. :kuss: (Lehet, hogy az új víz nem ismeri a fizikát...? :whistle: )
(#) djlatino válasza vicsys hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Idézet:
„A barátom is lecseréltette a bejövő vizet, hogy ne kelljen vízkőteleníteni.”


hát pont ez itt a lényeg. nyilván nem azért mert olyan marha hatásos volt az elektronika.
(#) vicsys válasza djlatino hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Sajnálom, hogy nem érezted az írásomban az iróniát. Talán túl bonyolultan fogalmaztam. (Szerinted olyan egyszerű lecseréltetni -főleg egy szolgáltatótól kapott- bejövő vizet?)
Tehát leírom egy kicsit egyszerűbben, hátha így már érthető: Nem vízkövesedik el neki minden cucca, mióta működteti a berendezést.
(#) aakyboy válasza vicsys hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Szia! Csak egy kérdés, ha van egyenáramú adapterem 12 V 800mAh, akkor gondolom kivehetem a kapcsolásból a Graetz-hidat? -> vagy inkább maradjak a váltó áramos trafónál és hagyjam, hogy a panel készítsem belőle egyen feszt?
Tényleg, mi van akkor ha benne hagyom és egyenárammal hajtom meg (váltó helyett)?
(#) exorcist válasza aakyboy hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Igen kiveheted a graetzet (az adapterben is 4 dióda egyenirányítja a váltakozó feszültséget Graetz kapcsolásban). Ha bennehagyod akkor táplálhatod váltóval és egyenárammal is, ráadásul polaritásfüggetlen is lesz, viszont a díódahídon mindig fog esni ~1,2V feszültség.
(#) aakyboy válasza vicsys hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Csak egy kósza kérdés....vezetéknek teflonhuzal megfelelő lehet? (ebből van itthon ipari mennyiség) vagy pedig mindenképpen 1-es szigetelt huzal lesz a megfelelő -> egyáltalán lényeges az, hogy milyen huzal öleli körbe a vízcsövet. Előre is köszönöm a választ.
(#) tibcsi62 hozzászólása Márc 8, 2010 /
 
A vízkőmentesítéssel kapcsolatban kérdezném nem tud e valaki olyan kapcsolási rajzot ami 0,5kHZ és 30kHZ között lehetne változtatni a frekvenciát kapcsolóval vagy potméterrel vagy akár automatikusan. Ezt csak azért kérdezem mert ezen az oldalon láttam pár kapcsolási rajzot és hozzászólást ami számomra 'változó' tapasztalatokat írtak le , de eddig még nem tudtam eldönteni melyik lehet a jó. Víz keménység : 0-4 nagyon lágy víz; 4-8 lágy víz; 8-18 közepesen kemény víz; 18-30 kemény víz; 30-felett nagyon kemény víz; Ezt azért írtam le mert melyik vízkeménységre milyen frekvencia ajánlatos ? Valaki tudna ebben segíteni , ha igen megköszönném a választ ( válaszokat ) !
Üdv.
(#) kalmanatika hozzászólása Ápr 4, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!!

Nekem olyan gondom van hogy most tértem át kútvízre, és mint köztudott ez a legkeményebb víz!!!
Esetleg létezi olyan elektronika ami nagyobb frekin dolgozik???

...van ez a vízkő ex maxima ( http://www.vizko-ex.hu/ ) 15 e impulzussal!!! erről mi a véleményetek??? vagy valami hasonlóról valami kapcsolási rajz?!?!
előre is köszi!!
(#) zolika60 válasza kalmanatika hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /
 
Ha egy kicsit vissza olvasol, minden kérdésedre megvan a válasz. Az általad linkelt készülékről elég szélsőséges véleményeket olvashatsz. Kapcsolásokat is találsz itt építs egyet és próbáld ki, neked beválik-e. Olcsóbb mint aranyáron megvenni.
(#) leono válasza kalmanatika hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /
 
A vízből nem szedi ki az ásványi sókat, csak valószínű, hogy az állagán modósít. Saját gyártmányú kivitelben legyártott és felszerelt típussal, most már több mint 2 éves üzemelése után, a következőket tudom "papírra" vetni.
A csövekben nincs, ill. jelentéktelen a vízkőlerakódás. 1983 szeptember eleje óta használatban lévő csőhálózat, kb. fél éve lett megbontva és bolylert is tisztítottam. A bolyler tíz évvel ezelőtt lett tisztítva, azóta nem lett kibontva. Volt benne vízkő de nem annyi mint a legutóbbi tisztításkor, amikor szintén kb. 10 év eltelte után lett megbontva. (Meg kell jegyeznem, hogy nekem 96m mélyre fúrt kutam van és bolyler is csak max 50 fokra van beállítva.) Az, ami nagyon feltűnő változás az elektrónika használata óta, hogy a vízforraló edényben jelentősen megnövekedett a vízkő lerakódás (ténylegessen forralva van a víz), de azt egy "dörzsi"-vel ellehet távolítani rögtön a forralás után. Volt egy időszak, amikor a csapoknál nagyon megnövekedett a vízkő lerakódás, de mostanra mintha már csökkenne. Mivel nem vezettem pontos kimutatást a tapasztaltakról, ezért ez utóbbi jelenség inkább csak felületes megfigyelés eredménye. Az igazi az lenne ha a valamikori vascsöves szerelést lecserélném műanyag csövekre. A vascsövekben mostanra már egyre jelentősebb rozsdásodás kissé zavarja a vízkővel kapcsolatos tapasztalatokat. Pl. a fürdőkádnál hosszú éveken át nem kellett barna roszdalerakódást savazással eltávolítani, most már 1-2 hetente kell.
Szóval csodát ne várj. Döntsd el számodra mi a kedvezőbb. A csövekben elkerülni a lerakódást, vagy az edényekben. (Annyival kiegészíteném a fentieket, hogy a simább felületű műanyag csövekben egy jó ideig lényegesen kisebb a lerakódás ugyan olyan vízkeménység mellett. Idővel ez megváltozik, amikor már egy vékony lerakódás keletkezik és az érdesíti a felületet, de hogy ez időben mennyi, arra vonatkozóan még kevés a tapasztalat. Legalább is felénk.)
(#) djzorro válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /
 
bocsi hogy zavarlak a pizo hova van bekötve a kimenetén ?mert akkor nálam nem megy meg nálam folyamatosan világit a led nem úgy mint itt http://www.youtube.com/watch?v=BCa3GcVbUfc
(#) vicsys válasza djzorro hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /
 
Akkor nem az oszcillátorod, vagy zárlat, esetleg szakadás van. Vizsgáld át mégegyszer!
(#) Stewe hozzászólása Ápr 26, 2010 /
 
Az elektronika nem idegen számomra és a fizika is jó barátom, de valaki felvilágosítana engem, hogy mi az az erő ami felaprítja a lebegő sókristályokat? Mivel nem ferromágneses anyagról beszélünk, a mágneses tér kiesett. Különben is 3,5 mm falvastagságú acélcsövet több KHz-en mágnesezni, hogy belül a vízre is hassunk... ez ugye mindenkinek gyanús? Henco csőben a mágnesesség nem lenne gond (de annak meg ugye semmi hatása), de abban is menetzárlatként terhel az alumínium réteg. (Már ha a tekercsen folyna áram, és lenne mágneses, vagy villamos tér.) Csak műanyag (PVC) csövön működne?
Tévedés ne essék én most nem kötekedem, csak teljesen tanácstalan vagyok.
(#) leono válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /
 
Én ilyen elmélkedésbe nem bonyolódtam. Számomra a lehetetlennek tűnő dolgok is megérnek egy kísérletet ha belefér a költségvetésbe. Pusztán a kíváncsiság okán. Nálam ez az elektronika (saját kivitelben) egy KPE csövön van.
(#) djzorro hozzászólása Ápr 30, 2010 /
 
Ez már működik rendesen ahogy kell Bővebben: Link
(#) csondi87 hozzászólása Jún 25, 2010 /
 
Sziasztok! Csak a meglátásomat szeretném elmondani, és a vélemeényeteket kérdezném a mondanivalómmal kapcsolatba!

Nem tudom de szerintem az hogy ne tapadjon meg a csövön vagy magán a csapokon a vizkő rezegtetéssel megvalósitható. Az hogy pontosan miértis történik ez aszt nem tudom!
De pl ha egy poharat megkoppintunk és felvesszük a hangot és erősebben viszajátszuk remeg vagy szétörik a pohár! Tehát van valóság ebben!
Csak hogy a pohár egy bizonyos frekfrencián törik! És itt a bibi szerintem.
Mert ahogy nézegettem hogy valójába hogyan is müködik ez a szerkezet arra jutottam, hogy pl 1KHz től 20KHz ig inázik folyamatosan?!

Nade akor csak egy ciklusba ami oda vissza pl 10s 2szer fogja egy-egy pillanatra bonbázni a vizkövet!

És ez csak a kisebbik probléma!

Tegyük fel ha a vizkötlenitési felület 10-20cm (huzalozás) és megnyitom a csapot elindul a csőbe a viz, de szerintem 5s nem fog várni a huzalozás alatt hogy szét bonbázza a vizkövet, hanem folyamatosan folyik tovább

Ezt szerintem valami olyasmivel lehetne megvalósitani hogy lassabb legyen a ciklus(a hoszabb hatás érdekében) és egy nagyobb tárolót beiktatni a vizbekötés és a lakás elé, és ebbe beleszerkeszteni a vizkötlenitőt
(#) Ckó válasza csondi87 hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Sziasztok!
Én 2005 óta használom a djzorro által feltett rajz alapján készített elektronikát és azóta megszűntek a vízkő által okozott kellemetlenségek és károk. Az egész dobozolva, táppal cuzamm megépítíhető 2000 Ft-ból és kipróbálható." A puding próbája az evés!" Ti ezalatt vitatkoztatok, én meg használom. Ez 5 éves tapasztalat---és jó---!
Üdv.Ckó
(#) mex válasza fang lee hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Noormális?
Három hónapi tagság (vagy négy) után is csak ennyi telik...
(#) Vacok válasza csondi87 hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Van benne valami, de ha mondjuk magasabbra veszed a moduláló frekvenciát, mondjuk 20Hz-re, akkor 1s alatt 40-szer fogja "bombázni a vízkövet"!
(#) ezermester1 válasza PCB hozzászólására (») Júl 8, 2010 / 1
 
nagy tévedés az egész hozzászólás.
A készülék elektrosztatikus elven működik.elvben olyan mint egy kondenzátor.Ne téveszen meg senkit,hogy a fegyverzete tekercs formájú.Lehetne egy széles sztaniol papír is.Ez egy elektromos erőteret hoz létre ami bizonyos frekvencián rezeg.ennyi.
(#) zolika60 válasza ezermester1 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Lehet, hogy 2006. augusztusa óta már ő is rájött.
Következő: »»   13 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem