Fórum témák
» Több friss téma |
Rajzoltam neked egy legszerelt rajzot:
Köszi szépen, igazán rendes vagy!
Ezek után minden új kapcsolásodat összerakom! Különben szerintem így valahogy kötöttem össze én is a próbapanelon, de tervezek neki egy nyákot ha beválik, délután átellenőrzöm újra és szólok mire jutottam, addig veszek új tranzisztorokat, biztos ami biztos...
Amit nem akarok bolygatni, az a r10 c9-ből álló visszacsatolás, ami bevonja a t1-ből álló előfok részt a hangzásba, ugyanis ez kellemesen beleszól a frekvenciamenetbe, és ezért akarom inkább ezt a kapcsolást fejleszteni, mint újat építeni, mivel összhangban van a hangfalam tulajdonságaival. Viszont a teljesítménnyel ellentétben, fontos lenne a lehető legkisebb torzítás.
Szerintem nagyban hasonlít a két erősítő egymásra, leszámítva, hogy az enyém komplementer tranzisztorpárral működik, ezért is gondoltam, hogy lehetséges a fejlesztés. Bővebben: Link
Szamóca, te is vendégem vagy egy sörre
![]() Közvetlenül az ic lábaihoz forrasztottam a csillagpontot... Az utolsó milivolt is eltűnt. (mármint a kimeneten a zaj) Az első 10mp-ben van kinnt olyan 1,5mV, aztán elhallgat. Visszarakom a biztifoglalatot és legyen meg Mayan akarata, megy a kép
A melleklet 6.oldalan csemegezz.
Köszi!
Van ötleted egyébként arra hogy TL074 helyett mit használhatnék, ami kevésbé érzékeny a zavarokra és lábkiosztása is stimmel?
Majd jelezd melyikre esett a valasztasod.
Háááát....
talán a 2SJ201-2SK1530 páros jó lenne....
Hátha érdekes lehet számodra:
Bővebben: Link
Esetleg tl084... mast nem tudok, de szerintem kiraly a tl074. Milyen zavarokra gondolsz ? Nekem most ilyen a cucc, nem invertalo bufferkent bekotve, a bemenetnel van 47k lezaras, ebben a kapcsiban pl. nem kell az ic-nek fold, ezert nem is lehet ott a csillagpont. Siri csendes, semmi zaj. Elofokkal egyutt van egy leheletnyi sisterges, de nagyon kell fulelni hozza hogy meghalld.
Köszönöm!
Ezt ismerem....de ez "csak" a 30W-os verzió....és nem FET-es a vége. Én már egy rakás 20-30W-os Hiraga-t építettem....most a nagyobbat szeretném elkövetni...
Ha ismered, akkor miért mondasz olyat, hogy csak 30W?
"The amplifier is down -3dB at 208kHz and can deliver 58W at full power. " Ez nagyon 58W-nak hangzik!
Eseteg 4 ohm-on......1,36X35=47.....ennek "csak" 24V-os tápfesze van...az eredeti 60W-osnak 34V.A nyugalmija is magasabb....
Szóval akárhogy is nézzük EZ NEM AZ.
Az egyik mostani 30W-osom 8 Ohm-on 30,4 Ohm-on 50W-ot produkál...
De én 60W-os szeretnék....8 ohm-on....
Amit a srác épített a linkelt oldalon az emelt tápfeszes-nem 24, hanem 35V! ( Ott az eredeti kapcsolás is. ami valóban 24V ) Ettől még lehet hogy nem az amit Te szeretnél, csak a pontosság kedvéért mondom.
A két oldal együtt 58
![]() Mayan: Ebből nem sok mindent nézek ki. A kimeneten mérhető zaj minimum poti állásnál 1 mikrovolt körül van. Érdemes vele foglalkoznom még?
"A két oldal együtt 58"
Erről beszélsz Te is? Mert ez oldalanként 58W at full power akárhogy is nézem, akárhogy is olvasom. De lehet hogy én vagyok a hülye. 1,65A nyugalmival, 35V tápfesz mellett 58W-nál kezd klippelni.
Nem vagy hülye, csak egy kicsit szögletesen látod a dolgot...ha jól értelmezem oibacsi hozzászólását, akkor ő csak poénnak szánta azt hogy a "két oldal..."
I decided to base my build on the latest version that I could find called the "Super Class A 30W"
Na én ezért gondoltam...de én is érthetem félre.
Na akkor én is félre értettem. Az internet csodája ez...mert olyan jól lehet írásban gesztikulálni és még a mimikákat is látjuk egymáson.
Ja semmi gond, lehet hogy fáradtabb vagyok a kelleténél, és nem jött le.Sorry.
Abban teljesen igazad van,hogy ez egy megemelt tápfeszes verzió...
Akkor úgy mondom,hogy én az eredetileg is 60W-ra méretezett,FET-es végűt szeretném megépíteni...
Arról csak az a rajz van a mit feldobtál?
Mellékesen normális az, hogy csak kb. 15w az áramfelvétel a konnektorból mérve?
Viccelsz ? Az mar igencsak jo...
Hogyhogy nem sokat nezel ki belole ? Az ic ott log a tranyok alatt. Ennyi az egesz, csak azert tettem fel, mert igy latvanyosan egyszeru... Alig van valami a dobozban... De neked elarulok egy titkot: Miota megcsinaltam az uj cikkemben levo vegfokot, 3-4 valtozatban, azon esz a fene hogy melyik a jobb. Ma reggel dontottem. Az uj, ab-osztalyu minden eloiteletem ellenere szebben szol. Levegos, eletteli, dinamikus. Az elo noi enekhang sokkal jobb jelenleterzetet ad, mint az a-osztalyun. De nagyon fontos hogy jo alkatreszekbol legyen. A sanken tranyokkal epitett SOKKAL szebben szol mint a bd-kkel epitett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ezek után minden új kapcsolásodat összerakom!
Megnézem....
talán a 2SJ201-2SK1530 páros jó lenne....