Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „Jó kis 50 kilós öreg orosz csoda” Legalább nem fogod a mérőzsirorjánál fogva olyan könnyen lerántani az asztalról. ![]() Amúgy mérni kéne anód feszültségeket is, mer attól is lehet gyengébb. Pláne ha bele is buheráltak a csöcserék során.
Szia!
Szerintem nem volt bele nyúlva minden teljesen eredetinek néz ki az ECC83-as csövet leszámítva. 400V-os anód feszültséget mérek. De valami nem stimmel nekem a rajzon 750V és 420V is szerepel. Miért van két érték feltüntetve? Én mindenhol 400-410V-ot mérek. a -37V os rács előfesz-ek stimmelnek a hajszál pontosan annyi nállam is. A rajzot le kell menteni és fel lehet nagyatani, mert így nem sok minden látszik.
A második anód tápot bogarászd.
Azért nincs nafta, mert nincs meg a kb 800Volt. Óvatosan mert nagyot rúghat !!!
A primer az gyári. Egy német félvezetős erősítőben volt eredetileg. A neten azt találtam hogy az SU75A 188VA-es.
Sziasztok, végre sikerült képet csinálnunk az elkészült táppanelről. A fotót Gábor(mcganyer) barátom készítette, aki beültette ezt a tetemes mennyiségű ELKO-t. Nekem már nem volt energiám az 1 napos Nyáklap tervezés, fotózás és maratás után
![]() ![]() A toroid kimenővel is haladtam, 400 menet már rajtavan, az 1800 ból, eddig nagyon szépen néz ki, de csak holnap tudok jó minőségű képet csinálni róla ![]()
Minden elismerésem a Tiéd!
![]()
Javítom. A 2220 menetből van 400 rajta és még 1800 van hátra
![]() És még itt egy kép a panel aljáról, vagyis a nyáktervről is:
Idézet: „és az EPCOS kondipark se semmi” És melyik az a 2, amit tőlem kaptál? ![]() Idézet: „Legalább nem fogod a mérőzsirorjánál fogva olyan könnyen lerántani az asztalról.” Ez jó... ![]() ![]()
Hello Imi
![]() Azok kiemelt helyre vannak beültetve. A feltöltött képet nézve, az első feléd eső sorban a legfelső, és a legalsó. Azzal nyitottuk és zártuk a beültetést ![]() És még egyszer köszönöm szépen a kondikat és a segítségeket. Hétvégén mostmár tényleg élesztés következik. A kimenő holnap remélhetőleg elkészül.
Frankó lett, elismerésem! Szép a nyákterv is, jól néz ki így összeszerelve. De mit fogsz csinálni egy ekkora teljesítményű erősítővel? Teremhangosításra kell?
Egyszer-kétszer tuti elviszem oda is, de amúgy olyasmi referencia munkának készül, és kíváncsiak voltunk, hogy véghez tudjuk e vinni a feladatot. Az országban nem nagyon lesz párja, hacsak valaki eldugva a nyilvánosság elől nem építget valami hasonlót
![]() ![]()
Az egyik szekunderrel csévével elkészültem 280 menet 0,5 és 85 menet 0,35 nettó átmérőjű huzal rajta van. Még egy ugyanilyet kell készítenem.
Gábor! Elismerésem, nem kis munka mire elkészül.
Szia!
Köszi a tippet, banális hiba volt az egyik anódfesz biztosíték mennt ki ezért volt fele a feszültség. ![]() Az okozhat valami problémát, hogy ECC81 helyett ECC83 van bele rakva?
Két csévés a trafó mivel SU hiperszil. Sajnos még csak az egyik cséve van készen. Éppen hogy ráfért a drót.
![]()
amikor belekeztem nem igazán tuttam mi mennyi mennyiért
![]()
Nagyon jól néz ki az erősítőd!
![]()
Mi a kapcsolása?
És persze nekem is tetszik. ![]()
6H13C - ről beszélünk akkor megmutatom a Full csöves fejhallgató erősítőmet ami csak majdnem kész ,még egy két apróság ami hiány de holnap délután beizzitom .A képek nem a legjobbak mert ezt a szint most esete nem igazán tudtam rendesen lefotozni.
![]()
Nagyon ütős lett! Gratulálok! Remélem az Audiofil talin meg is tudom hallgatni.
Itt a többség olyan profin csinálja meg a holmikat. Valamit nekem is durrantani kéne már...
![]()
Idézet: „Valamit nekem is durrantani kéne már...” Most őszintén! Ki tart vissza ? ![]()
A lustaság.
![]()
Mindent értek
![]()
Éppen már érdeklődni akartam, hogy állsz a fejhallgató erősítővel.Szép lett!
Na ez tudhat jól szólni
Még ezt gyorsan összekalapálom , meg a GU50pp is kész a hétvégére ha minden igaz .Ezen kivűl még a hibrid is összerakásra vár , még ezek is jönnének a találkozóra ! Hogy szép azt mondod ! hát lehetett volna szebb is de már most ez ilyen .Sajnos egy normálisan dolgozni tudó fényezőt nem lehet találni !
![]()
Ez már két kimenővel hangszóróhoz is elég lenne..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |