Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 45
(#) anyaszaurisz válasza tomahawk hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

szia itt andi
mindent ugy csináltam ahogy azt leírtad..de a 10.pontnál elakadt a gép. sőt most már egy patront sem jelez ki csak az E4 hibakódot..
most mit csináltam rosszul:
pedig tényleg most vettem ezeket a patronokat.igaz utángyártottak de most vettem!
most mit tegyek?
köszi előre is a válaszodat!
andi
(#) tomahawk válasza anyaszaurisz hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Szia!

Mindent a leírtak szerint csináltál?
Nekem működik. Már a második garnítúra utángyártott patront használom, és minegyiket kb. ötször töltöttem újra, és a leírtak szerint reseteltem a tintaszintet.

Próbáld újra végigcsinálni.
A 7. pontnál nyomtatott valamit?

Szi
Nagyon kedves tőled hogy visszaírtál.. Már teljesen kétségbe estem
igen a 7. pontnál is volt egy kis bibi
mert nem akarta kiadni az üres lapot sem. de leírom mit is tett a gép pontosan és én mit csináltam..
Bocsi hpogy zaklatlak de nem tudtam máá kihez fordulni..
a . pontig minden rendben ment
a 7. pontnál 2szer megnyomtam a be/ki gombot de nem ment semmi. pedig vártam jó sokat..
megnyomtam a vörös háromszöget és akkor neki állt a gép skennelni majd utánna adta ki a probalapot amin szin és adat is volt.
innentől folytattam a leírtakkal és nem tudtam beüzemelni mert ugyan ugy kiadta a hibakódot E4 csak mind a 2 patronnál...CésB
8. pontól ugyan ugy csináltam de nem sikerült.

Ha tudsz segíteni azt nagyon megköszönném mert tényleg nem értem mi is a hiba oka?
lehet hogy ahol vettem nem töltötték tele a patronokat?
de akkor miért csak most nem érzékeli a hiányt?
segíts ha tudsz...
NAGYON megköszönöm előre is!!!
andi
:

Szia!

Próbáld újra!
Sikerülnie kell.
A nyomtató fedél kinyitása nem a szkenner fedelének a kinyitását jelenti, hanem a teljes fedél kinyítását! Lehet, hogy itt tévesztettél.

SZIA KEDVES tomahawk
MEGPRÓBÁLTAM de a 7.pontnál hiába nyomom meg 2szer a be/ki gombot meg se moccan...
most az lenne a kérdésem, hogy létezik, hogy kevés a papír? a továbbiakban is nem a skennelő lett felnyitva hanem az egész fedél, hogy kiadja a patront..
lehet hogy ennyire szőke lennék..vagy a gépem ilyem vacak...
várom a válaszodat..
és az is érdekelne, hogy a 7 pontnál írtad hogy nyomjak kétszer startot..meddig várjak az eredményre? vagy is ha 2 percen belül nem adja ki az üres lapot akkor hibás a gép...
köszönöm előre is hogy ilyen sokat segítesz...
andi

Lehet, hogy hibás a patron!

Ha vanak másik, akár már kifogyott, kiszáradt patronjaid, próbáld azzal újra.

SZIA
szóval eredetivel menne?
eddig mindíg utángyártottat használtam..létezne, hogy most pont mind a 2 amit vettem bele nem jó?

MÉG ÉRDEKELNE EZEKNEK A PATRONOKNAK A SZAVATOSSÁGA IS MERT egyik most 2.án járt le a másik meg márvius 15. dátumos..
ez számít valamit??
köszike
(#) tomahawk válasza anyaszaurisz hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Most, hogy végigolvastam hogy először meddig jutottál, lehet, hogy megvan a hiba!
A 6. pontban a szín gombot kell megnyomni, ez pedig a sarkára állított zöld négyzet, benne egy vonallal. A gomb fölött a három alapszínt jelző kis cseppek vannak. Ezt nyomtad meg a 6. pontban?
(#) anyaszaurisz válasza tomahawk hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

SZIA!
UGY CSINÁLTAM DE NEM MEGY!
DE NE AGGÓDJ!
Már meg van a megoldás!!!
Ha valakinek kellenek a patronok, az írjon...ugyanis én ezt csináltam a nyomtatómmal
Na most már jó!
MEGJAVULT!!!
Csak egy 5kg-os kalapács kellett neki!
Az ajánlatom persze él!
akinek kell vigye a patront!
Nem kérek érte semmit sem!
Ja!
És van még ajándékba canon mp 140. telepítőm is ám..ha valaki elhagyta az övét...
Mindenkinek köszi a segítséget..
FŐLEG NEKED!!tomahawk
:
(#) tomahawk válasza anyaszaurisz hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Hát igen.
Már Murphy is megmondta:
- He nem megy, erőltesd! Ha akkor sem megy, használj egyel nagyobb kalapácsot.

(A kontakhibák általában félnek a kalapácstól.)
(#) satuka válasza anyaszaurisz hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Szia!
Most vettem a vaterán egy Canon Mp-t.
Igaz, valami miatt sűrűn leáll. Ha sikerül működésre bírnom, akkor érdekelne a patron.
Majd írok, mire jutottam vele.
Üdv: Zsolt

Ui.: Szerintem kicsit korai volt a kalapács, vagy már abszolult menthetettlen volt?
(#) anyaszaurisz válasza satuka hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Szia igen !
Mert sem eredetivel, sem után gyártottal meg sem nyekkent !.
Ami annyit jelent, hogyha megjavíttatom az többe kerülne mint egy új.
Nem érte volna meg!
Szerk . köb..
(#) anyaszaurisz válasza tomahawk hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Ez így van !
(#) satuka hozzászólása Jún 23, 2010 /

Üdv mindenkinek!
MP 150-es "E 42" hibát mutat.
Azt már megtaláltam, hogy ez Scanner hibát takar, de mit lehet ezzel kezdeni?
Valami ötlet kellene, az induláshoz, mit nézzek át rajta.
Esetleg lehet-e valahogy ezt törölni, és sima nyomtatóként használni?
(#) Cinca válasza satuka hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Szia Zsolti
kérdezd meg Anyaszauriszt, hogyan kell az MP-ket javítani. Ő már szakértő és célszerszáma is van.
Csak vicc volt.
Különböző fórumokon megjelenik ez a téma. Legtöbbször akkor jön elő, ha a nyomi szét lett szedve. Pl. hulladéktinta gyüjtő kitakarítása után. Meglazul a szalagkábel ami a scannertől a panelra megy. Ellenőrizz minden kábelt és csatlakozót a panelen. Kihúzni, visszadugni stb. Ha kész vagy nyisd fel és ellenőrizd, hogy világít-e a fénycsöve.
Üdv.
(#) satuka válasza Cinca hozzászólására (») Jún 24, 2010 /

Köszi!
Ha lesz egy kis szabadidőm, megnézem!

Szia!
Talán megvan a hiba!
bekapcsoláskor elindul a teszt, a scannerben a fénycső a bal oldalról átmegy a másik végére, elkezd világítani, megindul viszafelé, de megtorpan, beáll a jobb oldali végállásba, és jön az E 42-es hiba.
Valamiért nem áll vissza a bal oldali alaphelyzetbe!
Van valami tipped?
Üdv: satuka!
(#) Cinca válasza satuka hozzászólására (») Jún 24, 2010 /

Szia
én is csak találgatni tudok. Megnézted az adatkábelt ami a scannertől a panelra megy?
Keresgettem a fórumokon neked és valaki azt írta, hogy egyszerre kell nyomni a másolás fekete és színes gombot 15 másodpercig, az resettel valamit. Hogy mit azt nem tudom, de kipróbálhatod.
Egy másik személy a laza kábelt adta tippnek, neki az oldotta meg a problémát.
Szia

Megnéztem, kicsit gyűrött, de nem szakadt!
Én inkább arra gondolok, hogy valamiért a scenner mozgatómotorja csak az egyik irányba tud forogni, a másik irányba megmozdul, de valamiért megáll.
Arra gyanakszom, hogy valamiért, mondjuk nagyobb áramfelvétel, pl. zárlat miatt letilt. Lehetséges ez? Csak az okát nem tudom! lehet a panelen egy erősítő tranyó, vagy maga a motor, még nem jöttem rá!
Egyébként a szalagkábelek (2 db.) az egyik a kapcsoló panelé, a másik a scenner világítása! A motorhoz 4 db színes vezeték megy. Majd holnap kiveszem a panelt, és megnézem közelebbről. Mi a véleményed?
Nem tudod esetleg melyik MP tipusok hasonlóak belsőleg? (pl. 140, 160 ,130, stb)

Üdv: Zsolt
(#) satuka válasza anyaszaurisz hozzászólására (») Jún 24, 2010 /

Szia!
Esetleg maradt épen valami alkatrészed abból a masinából?
Panel, vagy a scenner részből valami, pl.: a szalagkábelek? Előre is köszi!
Üdv: satuka
(#) Cinca válasza satuka hozzászólására (») Jún 24, 2010 /

Ha gyűrött, akkor meg is húzódhatott. Nézd meg holnap a csatlakozókat, ha akkor sem megy, akkor nem tudom. nem valószínű, a motorzárlat, lehet hogy egyszerűen a fényt bekapcsoláskor (mint egy scanner-tesztet) beolvassa és ha valamiért nem látja, jön a hibajelentés. Így lehet bármi is. Sajnos nem vagyok mp szakértő. Az ip 3000-est ismerem jól, de itt én is csak találgatni tudok. Nekem a gyűrött kábel gyanús
Üdv.
(#) satuka válasza Cinca hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Megnéztem a saját MP 510-esemen, először végigmegy sötéten, utánna elindul visza világítva.
Az MP 150 végigmegy sötéten, utánna világít, megindul, de megtorpan kb. 0,5-1 cm után, és visszamegy a jobb szélre, ahonnan világítva kellene visszamenjen a bal oldali alphelyzetbe.

Amúgy a szalagkábel a penel felőli részen van meggyűrődve. De nem mértem rajta szakadást!
Most kérdeztem anyaszaurisz-t, hogy maradt-e neki valami épen, esetleg a kábel. Próba -cseresznye!
(#) satuka válasza Cinca hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

A kollégámnak van egy MP 160-as, ha össze tudom vele hozni valamikor, érdemes volna arról rátenni a scenner részt, hogy azal is hoz-e hibát. Ha igen, akkor bizti, panel hiba. Ha nem, lehet továb keresgélni.
:yes:
(#) anyaszaurisz válasza satuka hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Szia
HÁT PERSZEEEE
nem tettem annyira tönkre csak játszottam a gondolattal..vagyis..jól lekáromkodtam.
Szóval ha kell..gyere vidd el! Írj hogy kell e!!
(#) robeex1 hozzászólása Júl 11, 2010 /

Sziasztok!
A következő lenne a problémám van egy Canon MP 600-as nyomtatóm,bekapcsoláskor B200 utána 5010-es hibakódot ír ki. A B200-ast egy pillanatig lehet látni utána van a 5010.
Már próbáltam a szerviz menüt, de nem jött be csak egy szürke háttér és felül ki írva CANON.
Villog a zöld és a sárga led felváltva ,néha kihagy a sárga és a zöld tovább világit.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Cinca válasza robeex1 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Szia
valószínűleg a scanner blokkolva van. Nézz bele felülről, néha meglazul egy ragasztott filc szalag, ami valahova odaragad és nem engedi a scannert mozogni. Vagy valami más miatt szorul. Az 5010-es hiba a scannerre utal.
Üdv.
(#) robeex1 válasza Cinca hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Köszi a segítséget!
Nézegetem a scannert, de nem látok olyan hibát.
Sikerült belépni a szerviz menübe van egy olyan ,hogy Factory Mod 1 és Focvtory Mod 2
az egyesben nem írj ki ,hogy Idle a kettesben ki van írva .A kettesbe tudok válogatni a módok között. A következők vannak Scanner Aging,Panel Check,G3Binary Signal stb. A scanner működik mert oda vissza is megy a letapogató (vagy mi az).
(#) Cinca válasza robeex1 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

El tud menni az egyik végéből a másikba megállás nélkül? mikor látod, hogy a fénycső ide-oda mozog, akkor világít is? Ha egyáltalán nem, akkor kiéghetett. Lehet még a tükrök mögötti olvasószenzor is koszos, vagy kontakthiba valahol. Tovább én sem tudom
(#) seto321 válasza satuka hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Szia!
Olvasgattam a hozzászólásokat gondoltam megírom a tapasztalatom.
van Mustek síkágyas scannerem hassonló volt a jelenség.
A fej (optika) tartó(fényes rúd ) enyhén rozsdás volt vagy száraz nemtudom melyik.De kis WD40-el+szilikonzsirral teljesen meg gyógyúlt.Csak óvatosan ne tocsogjon ne ettől haljon meg!
Remélem hasznát veszed.
Gyuri.
(#) satuka válasza seto321 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Köszi az ötletet!
Ahogy lesz kis időm, kipróbálom!
Következő: »»   15 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem