Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   469 / 1390
(#) llaci56 válasza patexati hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Azt az 500 fokot hol méred? Mert a panel a 300 -at sem viseli el.
(#) patexati válasza llaci56 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

500 fokos fokozaton pár másodpercig, nem mértem természetesen a panelt nem melegítem fel 500 fokra de gondoltam ez magától értetődő
(#) kaqkk válasza patexati hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

De igazán nem a hőlégfúvózás volt a "csoda " Hanem a normál fénymásolólap
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Nem tudom neked hogy jött le a sima papír, nekem a műnyomó is nagyon bele szokott ragadni. Áztatás után, miután megszárad, szinte fehér a felülete a feltapadt részeknek.
(#) patexati válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Na én is kipróbálom a napokban van úgyis pár nyák mit le kell gyártanom
(#) patexati válasza lidi hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Szerintem a fényes papírok nem "pépesednek" el a víztől de a sima papír igen.. Lehet valami benne bár soha nem próbáltam ki!
(#) roland0327 hozzászólása Jún 22, 2010 /

Sziasztok!
Most csináltam először kétoldalas nyákra alkatrészfeliratot. Tettem fel képeket az oldalamra.
Bővebben: Link( az utolsó három kép az)
(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Egyszerűen folyó víz alatt ledörgöltem , a sósav hidrogénperoxid nem nézte hogy szőrös e vagy nem
(#) storm hozzászólása Jún 22, 2010 /

Hali!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy ha filccel vonalzóval rajzolok a nyákra akkor nagyon ronda lesz illtve így ha mondjuk IC-t is rajzolok bele menyi az esély van arra h zárlat a lábai között?
(#) kaqkk válasza storm hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Az egyik barátom már tizenéve filccel és vonalzóval készíti a nyákjait (igaz hogy a filmet rajzolja amivel fotóz) de
itt csak a precíz tisza munka a lényeg . Ha szépen meg tudod rajzolni biztosan jó is lesz !
(#) roland0327 válasza storm hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Az esély attól függ, hogy milyen precizitással rajzolod meg a vonalakat és stb. Minnél többször átrajzolod annál jobb lesz. A legjobb szerintem a körömlakk csak nagyon nehezen lehet vele dolgozni.
(#) emmzolee válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Néztem a képeket de a nyákgyártós hirdetésedben.
A képek sz-ok, de a feliratozás szép lett. Én is próbáltam már 2 oldalast feliratozni, de a vezetősávok között nem tapadt föl a toner festék, ezért jó gagyi lett. A laminálóm meg nem tud olyan hőt. (teszáósos gazdaságos)
(#) gabi20 válasza storm hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Szia!
Én ilyen filctollat használok, ezzel elég egyszer megrajzolni, utána nem kell mégegyszer átrajzolni. Simán meglehet rajzolni kézzel az IC - ket, akár 40 lábút is!
(#) roland0327 válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Bocsi a képekért de baleset történt a fényképezőmmel és betört a kijelző és ilyen csíkos képet tud csak csinálni. Igazad van ahol vezetősáv van oda picit tényleg megszakad a festék de tűrhető és nagyon figyelni kell, hogy észre vedd. Ha magasabb hőfokra venném akkor biztos, hogy jobb lenne de akkor meg lapul a festék és az nem szép. Egyébként 120fokon lamináltam.
(#) storm válasza gabi20 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Értem nekem is hasonló filctollam van
Köszönöm a gyors válaszokat

Azt mondom, hogy szerintem tök jó lett. Az enyém sokkal gázabb volt.
Milyen laminálód van? Az enyém gyári állapotában nem tudja meg olvasztani a festéket.
(#) roland0327 válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Után építettem Attila86 kolléga Lamináló II.-ét és azt használom. Mondhatom, hogy tökéletes! A drágább lamináló van neked is?
(#) (Felhasználó 4577) válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Én ledörgölés után körömkefével szoktam neki adni, az kiszedi a két vezetősáv közt rajtamaradt papírt is és ha esetleg valamiért nem tapadt rá rendesen a lenyomat, akkor azt is leszedi, így még maratás előtt korrigálható.
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Ez a fénymásoló papír csak kisérlet volt , én tapéta hordozót használok a lamináláshoz , az lehülés után egyszerűen és nyom nélkül lehúzható a nyákról .
Viszont ha az elfogy nem kell rögtön a boltba szaladnom előveszek egy fénymásolólapot és azt használom majd
(#) roland0327 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Én is így szoktam! Bevált módszer.

Nekem is pontosan ilyen van. (ez nem az enyém)
Katt ide
(#) Georgee hozzászólása Jún 23, 2010 /

Üdv Mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy a NYÁK készítéshez csak a fekete flakonos hidrogénperoxid jó, vagy jó a kis flakonos krém állagú hidrogénperoxid is? (vagy valaki próbálta már azzal?)
(#) lidi válasza Georgee hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Ha nincs más, működik a krém is, csak gusztustalan vele dolgozni, nem oldódik/keveredik el jól a sósavas vízben. Kis csomókban egyben marad, állandóan mozgatni kell, meg kézzel szétgyurmázni, hogy ne ragadjon 1-1 gombóc a nyákra. És mivel nem is túl tömény több is kell belőle. Plusz mivel "kozmetikum" drágább is jóval, mint a sima vegyszer.
(#) gulasoft hozzászólása Jún 23, 2010 /

Lehet a hidrogénperoxidosnál valahogy javítani a szélek és közepe közötti maratási idő különbséget? (Múltkor csináltam egy matást fóliával eszméletlen gyorsan meglett, csak az hogy utána nem tudok mit kezdeni vele erősen zavar. (Meg az is hogy ha nem marok vele aznap többet, akkor dobhatom ki a maradékot, de még kidobni sem merem)
(#) lidi válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Ha nem csinálod töményre, és buborékoltatod, az nem segít ? Én használat után wc be öntöm, nem is vízköves a furdőszobai wc Szoktam utánaönteni egy kis mosóport is hogy semlegesítse a savat.
(#) Georgee válasza lidi hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Lehet hogy kipróbálom, mert csak vaskloridom van, de nyák reggel 6 óta ázik benne és valahogy már nagyon nem akar dolgozni (nem mai gyerek). A probléma, hogy a boltba sajnos nem adják ki a hidrogénperoxidot, csak ha van valami papírom róla (vegyész vagy fodrász). Igy alternatív megoldásra van szükségem.
(#) bbalazs_ válasza Georgee hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

1. melegitsd
2. adj hozza kb 3% haztartasi sosavat

Remelhetoleg a sosavat meg kiadjak, nem kell igazolnod hozza, hogy takaritono vagy - de hulye egy vilagot elunk...
(#) gulasoft válasza Georgee hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Hehe nálunk a fodrászkellékes azt kérdezte, hogy vadász vagyok e vagy nyákhoz kell.
(#) tbence3 válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Eleinte mikor elkezdtem használni a hidrogénperoxidot akkor mesélte apum, hogy Ő annó a koponyákat hidrogénperoxidban főzte ki, mert nagyon szépen levitte a húst és kifehérítette a csontokat. (nagy vasász volt a nagybátyja)

Egyébként a nátriuperszulfát a jobb vagy a bubis? Így, hogy már mind kettőt kipróbáltad mi a véleményed?
(#) lidi válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Nahát, fel sem tételezte rólad, hogy a hajadat akarod kiszőkíteni ?!
Következő: »»   469 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem