Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Én elkészítettem a saját készítésű füstgépemet!
Működési elve: Van egy fűtőszál ami rá van téve egy alu tálcára az felfűt ablakmosó motor a forró tálcára rányomja a folyadékot ami azonnal füsté válik hátul egy venti kinyomja az elején egy kisebb lyukon röviden ennyi csatoltam képeket meg linkelem a videót róla! Várom a véleményeket! Video: Video Ezt a kettő képet már nem tudtam csatolni: KÉP001 KÉP002
Nem rossz elképzelés, egyedül a fa doboz nem tetszik, nehéz eldönteni, hogy a füstfolyadékból van a füst vagy a dobozból! Nem árt vigyázni vele, nehogy kigyulladjon.
A fa tuti nem fog füstölni ugyanis alaposan be van pácolva vízüveggel!
Így az se kigyulladni se füstölni nem fog
Azt szeretném megkérdezni hogy milyen anyagokból lehetne jó füstöt csinálni..olyat ami nem túl drága és megtartja az állagát hosszabb ideig...és nem káros..légyszi az arányokat írjátok oda
KÖSZI ELŐRE IS
Ez a glicerines oldat mennyire korrodálja mondjuk a vaslemezt? Csak mert nekem van egy vasalóm, aminek ugyebár vas talpa van és az a tervem, hogy arra közvetlenül ráheggesztek vaslemez darabokat és az a doboz lesz a kazán (a doboznak az alja a vasalótalp). Csak attól félek, hogy a vas hamar elkezd korrodálni, és esetleg a kilövőnyílás is eldugulhat, aztán pedig bumm...
A rézlemez jobb megoldás lenne, viszont a réz dobozkát bonyolult lenne a talpra rögzíteni (hővezető paszta, pántolást stb). Van még egy ötletem is, ami szintén bonyolultabb de nem tudom még hogy mennyire lenne hiteles. Az úgy néz ki, hogy a vasalótalpat körbefalaznám vaslemezzel, ebbe szépen belehajtogatnák valamilyen vékony rézcsövet hosszan (egyik nyilásán az anyagot nyomnám be az ablakmosó szivattyúval szeleppel ellátva, másikon pedig a kimeneti lenne) , és feltölteném ólommal ezt a dobozkát. Szerintetek hogy érdemes? Maradni akarok mindenképp a vasalótalp megoldásánál, ugyanis a vasaló adott nekem, és könnyű a szabályozása és biztosan időtálló. Üdv!
a vasalótalp lehet lassan adná át a hőt sz.tem!
A fűtőszálat rögzítsd a dobozba vagy valahogy vagy kívülről és akkor kívülről bevonod valami hőállóval ami kifelé nem engedi a hőt csak tartály belseje fele! Bocs ha érthetetlenül írtam csak sietnem kellett!
Szia!
Bocsi a zavarásért, csak olvastam a fórumon, hogy te már nagyon tapasztalt vagy a füstgép építés terén A következő napokban neki fogok látni én is egy komoly gép megépítésének. Lenne egy pár kérdésem, amikre nem tudom a választ és erre szeretnék kérni egy kis segítséget. Először is a kazánról kérdeznék. A vasaló egy 1500W-os gépezet lecsupaszítva (csak talp fűtőszállal+szabályzó). Alumínium nem áll rendelkezésemre, tehát úgy csinálnám, hogy rézcsövet fektetnék a talpra, a vasalótalp szélére tennék ideiglenesen peremet és ezt felönteném ólommal. Csak azt nem tudom, hogy az ólom hozzátapad-e kellőképpen a talphoz, vagy még ezt az egészet muszály rácsavarozni öntés után? Meg még a másik, hogy ilyen kicsi visszacsapó szelepet honnan illetve miből tudok szerezni? Valamint még annyit kérdeznék, hogy az ablakmosó szivattyú áramfelvétele kb mekkora? Hány amper lehet? A táp mérete miatt kéne. Már amúgy tervben nagyon jól összeállt a gépezet, csak azt akarom hogy ilyen apróságokon ne bukjak vele Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget! Minden jót! üdv: Marci
Sziasztok.
Adott egy MCcrypt füstgép 700w-os. Az a gond vele, hogy a szivattyúja hangosan zúg, de látszólag nem szívja a folyadékot a kazánba. Kitisztítottam a szivattyút és semmi dugulás nincs. Szerintetek mi leheta gond? , mert ha simán a rézcsőbe öntök folyadékot és megy a kazánba akkor fújja kifelé rendesen.... Talán szivattyú csere ?? Nem lehet valami más szivattyúra cserélni ami szintén vizet szív ? Előre is köszi!
Hali skacok.
Nekem is elszállt az a hőkioldó bizti, meg akkor lehet, h a bimetál is.. Tudja valaki az értékeket? Segítség lenne. Köszönöm.
Nos, le tudtam olvasni végül nagyítóval. A hőbizti 192oC-os, a bimetál pedig 208oC 16A.
Csere mind2.
Hali skacok!
Olvasgattam ezt a topicot, mert csinálni akartam egy füstgépet; aztán rákerestem a googliban, és találtam egy gyárit 3000-ért. Úgy voltam vele, ha nem is jó valami benne, a többi részét max tudom használni. De nincs komoly baja, csak kipurcant a bimetál és a hőbizti. Sikerült leolvasnom az értékeket; a hőbizti 192oC-os, a bimetál pedig 208oC-os. Ebből gondolom, h 200oC körül mehet a kazán, bár sok helyen 300-at írtak. Mindegy, a kérdésem az lenne, hogy a boltban, ahol venném a bimetált, többféle értékű hőmérséklet kapcsolási tartományt sorolt fel, nekem a legkisebb kéne? Köszi
Hali.
Hol lehet egyáltalán ilyen bimetált kapni, sehol sincs 180oC feletti!! ![]() H E L P !
Udv
Ha membranos a szivattyu, akkor membran szakadas (elert a gumi) szokott gyakran elofordulni. Nekem regi skoda 120L ablakmoso szivattyu ami bevalt (autobontobol).
Itt is találsz nekem ilyen van a gépben.
Köszi Little, ez tényleg jó, csak épp átvehető Lengyelországban
Vagy épp kiszállítják pár héten belül 1400forintért Tényleg nem gonoszkodni akarok, de 3-4ezret már nem ér egy ilyen (nekem), mert akkor inkább csinálok rá egy elektronikus vezérlést ![]() Georgee, tényleg tehetek bele 250 fokosat, nem lesz égett a füst?
Ok. Nekem 3-5 nap alatt mindig megjott a csomagjuk (En alkatreszt max ebay vagy toluk tudok beszerezni.)
Vegignezted a HQ katalogusat? Van ott 200, 225 fokos termosztat is.
Igen, megnéztem, ma meg is veszem sztem. Csak azért kérdem a 250 fokot, mert a 200 és a 225-ösek csak 160 ill. 175 foknál kapcsolnak vissza; félő, hogy az meg már kevés lesz.. Nem?
Te irtad, hogy 208°-os volt benne gyarilag. Szoval, ha 200°-osat veszel, akkor vagy nem ugyanoda rakod vissza (kicsit a szelere), vagy egy nagyon vekony szigetelo lapot teszel a kazan, es a termosztat koze.
Amugy azt kell tudni pontosan milyen fustfolyadekot hasznalsz (abbol kiderulhet a forraspontja). Ha jol emlekszem, nekem a termosztatom, 225°-ra volt beallitva nyitasra, es 195°-ra zarasra.
A gyárit sajnos már nem tudom, de próbáltam 220/190-es el is azzal is jól dolgozik, bár ha esik a hőmérséklet akkor már képes a folyadékot is kifúlyni a füst mellé.
Hello!
Igen, sajnos a szivattyú az ami tönkrement benne. Autós szivattyúból mindegy milyet rakok bele ? ![]() Mert gyárit nem akarok 4-5eFt-ért venni.
Lényegében mindegy milyet teszel bele, amire figyelni kell, hogy a cső passzos legyen a tankba (tömítés) illetve nem árt egy folytást építeni a szivattyú és a kazán közzé, bár ez attól függ mennyi folyadékot szállít a szivattyú!
Ahogy Georgee mondja. Az enyembe skoda-e van beteve, egy szeleppel, ami nem engedi a forro (de meg gozze nem valt) folyadekot a szivattyuba visszafolyni. Erdemes ilyen nagyobb teljesitmenyut beszerezni (az elso futsgepembe wartburg-e volt, a tartaly oldalaba epitett fajta. Azzal sok gondom volt.)
Nos nekem van itthon egy 2w-os kis szivattyú ami szívja a vizet viszont csak "köpködve" nyomja a füstöt és folyamat nyomja vissza a tartályba a forró folyadékot. Mivel lehetne ezt orvosolni ?
Üdv! Korábban építettem egy jó kis kazánt a füstgéphez, hatásosnak tünt, a fűtőtest és a csőrendszer ólommal volt feltöltve. Viszont az ólom a lassú hűvezetés és a korai olvadás miatt nagyon sok gondot okozott. Szerintetek ha egy cekaszra rétekerek 5-6m rézcsövet, és ezt az egészet nagyon jól hőszigetelem, fog úgy működni? Az a baj, hogy az előző fűtőszál szétégett teljesen.
Ki kell probalni. Nekem nem valt be, ezert atepitettem.
Nalam a felallas: rez cso feltekerve 10cm atmerore, majd erre tekertem ra keramia gyongyokbe fuzott futoszalat. Az egesznek lemezbol lett hajlitva egy henger, ket vegen lezarva, es samot homokkal ki lett ontve. A kazan uveggyapottal lett leszigetelve a keszulekhaztol.
Egy szeleppel, ami nem engedi visszafolyni a szivattyuhoz a folyadekot.
Elkepzelheto hogy keves lesz oda (mert nagyobb nyomas alakul ki a forrasban levo fustfolyadeknal, mint amit a szivattyu elo tud allitani.) Nincs keped rola?
Nem ablakmosó szivattyú kell a füstgépbe hanem ilyen:
http://haztartasigep.vatera.hu/alkatreszek_hibas_keszulekek/ulka_sz...2.html Ez van a kávéfőzőktől a takarítógépekig. Na és persze a gyári füstgépekben is. Szét kell nézni bizti van olcsóbb is.
Esetleg kép lenne róla? Érdekelne nagyon ez a megoldás. Vagy esetleg részletesebb leírás érdekelne. Nekem egy kb 5cm széles hengeres kerámiabetétes fűtőszálam van. Ebből akarom megcsinálni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Így az se kigyulladni se füstölni nem fog
A rézlemez jobb megoldás lenne, viszont a réz dobozkát bonyolult lenne a talpra rögzíteni (hővezető paszta, pántolást stb). Van még egy ötletem is, ami szintén bonyolultabb de nem tudom még hogy mennyire lenne hiteles. Az úgy néz ki, hogy a vasalótalpat körbefalaznám vaslemezzel, ebbe szépen belehajtogatnák valamilyen vékony rézcsövet hosszan (egyik nyilásán az anyagot nyomnám be az ablakmosó szivattyúval szeleppel ellátva, másikon pedig a kimeneti lenne) , és feltölteném ólommal ezt a dobozkát. Szerintetek hogy érdemes? Maradni akarok mindenképp a vasalótalp megoldásánál, ugyanis a vasaló adott nekem, és könnyű a szabályozása és biztosan időtálló. Üdv!